Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

teuwik 

všechny recenze uživatele

No, s ohledem na knihy můžu říct, že se vcelku drželi knižní předlohy, za což mají plus. (Některé serialy mají s knižní předlohou společný tak možná název). Věc, která mě ale opravdu štvala je to, jak hrozně moc sprintovali s dějem, hrozně moc toho přeskočili a některým scénám vzali to původní kouzlo. Kdyby místo 8 dílů udělali třeba 12, myslím, že by to seriálu jen prospělo. Pokud ale opomenu knižní předlohu, je seriál na dobré cestě a jsem zvědavá na další 2 série. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo, že se na to bude i dát koukat, ale postupem času se z toho stávala čím dál větší slátanina. Já nevím, co na tom ty lidi tak baví... žena, která je ve skutečnosti hrozně mocná, ale potřebuje prince na bílém koni, aby přišel a ukázal ji, že vlastně není úplně k ničemu, nebezpečná, zakázaná láska k upírovi, bohatý muž s frekventovanýma emočníma výlevama a láska na život a na smrt po čtrnácti dnech od prvního setkání. Tyhle rysy jsme mohli vidět ve Stmívání, vlastně i ve 50 Shades of Grey, pravděpodobně i v Upířích deníkách (nevím, neviděla jsem) a teď tu máme Čas čarodějnic. Já říkám jen: proč? To je pro většinu lidí (a ano, pravděpodobně většina z nich budou ženy) tak hrozně úžasný sledovat příběh, ve kterým přijede princ na bílým koni, aby vás zachránil, a příběh, ve kterým se ženy zamilovávají do mužů, do kterých by se zamilovávat neměly? WTF. Pokud takhle fakt uvažuje většina populace, tak pak není divu, že tu stále máme (samozřejmě už méně znatelnou) genderovou nerovnoprávnost :D No nic. To byla jen taková odbočka. Každopádně pokud se na seriál chcete začít dívat ze stejného důvodu, jako jsem začla já, a to protože máte rádi seriály a filmy kde se objevuje magie, pak doporučuju spíš novou Sabrinu, nebo nový Čarodějky. Ani jedno sice není úplnej zázrak, především tedy rozpačitý rozjezd Čarodějek, ale zatím to má vzestupnou tendenci a dá se na to koukat. Pokud máte ale rádi/y plytkou prvoplánovou romantiku, plnou sladkejch, naivních a komických řečiček a citových výlevů, umíráte napětím u psedodramatických scén, tak pak je tenhle seriál určený právě vám. První sérii jsem dokoukala jen díky pěknému prostředí (Oxford, Benátky), ale fakt si nejsem jistá, jestli budu dávat šanci sérii druhý. Na druhou stranu se tam má cestovat časem, což je další z mých oblíbených témat, tak uvidíme no. A takhle to dopadá, když prostě chcete dosledovat všechny rozkoukaný seriály, i přesto, že vás vůbec nebaví :D Na tomhle svým přístupu k seriálům musím fakt zapracovat :D ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem doufal, že by mohlo jít o solidní fantasy (při velké dávce štěstí s hororovými prvky), ale rychle se ukázalo, že se tvůrci rozhodli tuto naději zavraždit dříve, než se mohla stát životaschopnou. Romantická dějová linie hbitě ovládla situaci a ze seriálu se tak stal kříženec mezi Upířími deníky a Twilight ságou, takže jsem sám se sebou spokojen, že jsem vydržel až do konce první sezóny. 3*- ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Po tretej časti začínam chápať čo mali všetci pred časom furt s tými upírskymi denníkmi. Tým som akosi nikdy neprišla na chuť a jedným z podstatných dôvodov bolo obsadenie. Tu s obsadením nemám najmenší problém, skôr naopak...žeriem HO! Len škoda, že cca po 5 časti to akosi začalo stagnovať a stratilo to na príťažlivosti a švihu. Hlavne nemám rada spracovania, kde si nikto nedáva námahu s objasňovaním detailov. Akoby autori vychádzali z predpokladu, že každý kto to pozerá knihy čítal a teda ja zasa taký fanatik do toho žánru nie som...takže v tomto smere mierne rozčarovanie. Ale dám si aj druhú sériu, o tom niet pochýb. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Co nadělám?! Mám prostě podobné filmy a seriály ráda. Jsem věčně fantazírující duše, takže mě myšlenka existujících čarodějek a upírů vždycky dokáže nalákat. V tomhle případě sehrálo své i herecké obsazení. Ústřední dvojice mi neskutečně sedla a oblíbila jsem si ji prakticky hned po prvním díle. Celé zpracování vypadá opravdu dobře a dokáže zaujmout. Parádní výprava, skvělý vizuál, adekvátní počítačové efekty, parádně zvolená hudba... Škoda je jen pár věcí... 1) S přibývajícími díly ztratila dech ona "temná stránka" seriálu, který se tak začal přibližovat spíš k romantickému stylu. 2) Divák se nedozví nic o hlavním problému/zápletce Knihy života. 3) Diana se stává bohužel až moc výjimečnou, na to, že v pilotu byla ráda, že si přikouzlila pár papírů... Takže - ano, chyby se tu najdou, ale jestli máte podobný styl rádi, neměli byste být zklamaní. Jsem zvědavá na další řady a v knihovně jsem si zamluvila i knižní předlohu, abych měla s čím porovnávat. ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Deborah Harkness, autorka knižní předlohy, si zde zahrála menší cameo. Byla jedna z posluchaček Dianiny přednášky o alchymii. (teuwik)
  • Ve 2. sérii se hlavní dvojice dostane do Čech 16. století a setká se s císařem Rudolfem II. Hrad, ve kterém se scény v Čechách natáčely, se ve skutečnosti nachází v severní Itálii nedaleko Bolzana a jmenuje se Prösels. (Jolinar)
  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)

Reklama

Reklama