Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Recenze (335)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Chtěl bych být velký." Tuhle větu říkají často dospívající děti. Hanks jako dospělák s dětskou duší si vyzkouší tuhle filmově ohranou transformaci. Jeho infantilní chování se snaží pobavit diváka. Jenže finále je více než jasné, takže ničím nepřekvapí. 6/10 ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, veselý, příjemný, v závěru trochu smutný. Pozoruhodný výkon Toma Hankse, který se musel vcítit do kůže 13-letého kluka. Velice milá byla pro mě účast Elizabeth Parkinsové, kterou mám rád. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Film mého mládí a skvělý debut Toma Hankse.V některých pasážích je film možná trochu naivní, ale Hanks se s rolí popral na jedničku. Škoda, že už nemůže natočit film s názvem "Malý" :-) ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Dajte si pozor nato co si zelate,mohlo by sa vam to splnit,alebo ako Tom Hanks hral velkeho.Hanks je vynikajuci herec a tu sa mi ako inac pacil.Film ktory ked pozriete spomeniete si ako to bolo svami ked ste boli no mensi... ()

bull!nka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem štěstí, že jsem tento film viděla už dávno a byl můj první s Tomem Hanksem...od té doby ho mám jako herce na očích a fandímu zcela bezmezně... ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

No jo, tohle je pěknej stařeček - Tom Hanks ve své první pořádné roli v éře, kdy byly v módě komedie jako Zátah neb Dům za všechny peníze. Pamatuju, že jsme na tom byli na základce v kině a já si strašně přál mít podobnou mašinku na splněná přání. Těžko říct, který ze světů je složitější jestli ten dospělácky nebo dětský, každopádně jeden druhému mají co nabídnout, musí se ale naslouchat. Příjemná, zábavná komedie a prolínaní těchhle dvou světů - 70 % ()

divjak 

všechny recenze uživatele

Tento film som videla snáď už stokrát a mám dojem, že je ako víno - čím starší, tým lepší. Snáď je to nostalgiou za DOS-ovskými počítačovými hrami a príliš geometrickými hračkami... a vlastne premýšlam, či sa mení aj pohľad na dej a či som niekedy túžila, aby film skončil inak :-) ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Pekný, ale strašne naivný film s mnohými scenáristickými kiksmi. Všetko je správne pocukrované, ale jednoducho musíte pri sledovaní vypnúť mozog (ako sa môže človek bez jediného dokladu zamestnať v poprednej firme či kúpiť luxusný byt?) ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Když se podívám do podobných filmů, tak si vzpomenu na mnoho tématicky podobných filmů. Ale čím to je, že tento film je z nich nejúspěšnějším? Může za to Tom Hanks a dřívější způsob točení filmů. Prostě to uměli. ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi tenhle film líbil. Jaké to bude, až budeme velcí? Zfilmované klukovské sny a představy se sympatickým Hanksem a trochu špičatou a méně sympatickou (presto i tak přitažlivou) Elizabeth Perkinsovou. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový velký náznak hereckého umění Toma Hankse, který to v následujících letech několikrát potvrdil. Prostě talent je talent. Průměrný film s průměrnými herci, ale zároveň nejlepším hercem své generace. 80% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Dost možná první film tohohle žánru, ve kterém od tý doby vzniklo nespočet v různých variací. Nejblíž je určitě k "Přes noc třicítkou" a duel mezi nima je tak nějak vyrovnaný. Velký je hezký film, je milý, sympatický, Tom Hanks je prostě Tom Hanks (záleží, jestli ho máte nebo nemáte rádi), vyloženě smát se nebudete a romantický taky vlastně moc není. On je prostě jen rodinný. Se všemi klady i zápory. ()

src 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitni, vsak trochu smutna, komedie o diteti, kteremu se splni prani skoro vsech deti: "Chci byt dospely." Nakonec zjisti, ze byt ditetem, kdyz jste dite, je prece jenom lepsi. Kez by mi bylo zase deset :-( ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks v jedné ze svých prvních rolí! Každý ho dnes zná ze známých dramat, ale dříve dokázal pobavit a když se podíváte na komedii Velký, určitě Vás nezklame! Klučičí vylomeniny a strasti 13-ti letého chlapce jsou pryč během noci díky jeho přání...změní se na dospěle vypadajícího člověka, ale s myslí dospívajícího dítěte! Už jen to je námět pro zajímavý film! K tomu se dostane do velké firmy zaměřené na tvorbu hraček, kde využije svého dětského myšlení a vytváří neuvěřitelné hračky, které chce snad každé dítě! Vše se mu daří... jen stesk po domově je na tolik velký, že se rozhodne vzdát se skvělé kariéry ve firmě a vrátí se k rodině a hlavně za svým nejlepším přítelem, který mu pomáhá celý příběh! Krásná, bláznivá, rodinná komedie, která Vás rozhodně nezklame se skvělým Tomem Hanksem! ()

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama