Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (788)

Wlastik 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, pěkně zpracovaného detaily, originálnější příběh. Jen ty písničky mohli být více "mexické" (ok, 2-3 z toho byli). ()

sigi2 

všechny recenze uživatele

Keď sa ti dolu lícami kotúľajú väčšie slzy, ako tvojej sedemročnej dcére vedľa teba ... Neskutočný doják a najlepší film, aký som videl za dlhú dobu. Nielen animovaný. ()

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězdiček to vytáhne parádní finále, které je přesně tak dojemne, jak to umí snad jenom Pixar a kdysi DreamWorks! ()

brabbik 

všechny recenze uživatele

Ve španělštině s českými titulky - o to silnější zážitek to byl. Nádherný animák plný vzpomínání a citu. Zajímavé písničky a jeden z nejlepších prožitků z animovaných pohádek. Celý film je sice o vzpomínání na mrtvé, ale všude bují radost, láska a nadšená nálada. Rozhodně něco nového, žádné opakované systémy pohádek. Závěr příjemně vygradoval ke krásnému happy endu. 90 % ()

Comida 

všechny recenze uživatele

"Podle recenzí to vypadá že Coco je jeden z nejlepších filmů od Pixar." "Sí, señor, nejen to, je to překrásná a dojemná podívaná." "A že to je od amíků?" "Vůbec nevadí señor, pojďte se na to podívat, moc krásné, jen mi podržte moje tamales a já vám to pustím." Tak a tento rozhovor by snad stačil na navnadění k shlédnutí tohoto nádherného animáku jenž vypráví o důležitosti rodiny s krásným hudebním podkladem. Jenže to by tento skvost neměl být jedním s nejlepších pixarovek abych jej jen takto jednoduše popsal, a to díky své originálnosti, nádhernému prostředí posmrtného života, výbornému příběhu, pořádné dávce emocí ale i fungujícímu humoru. Co víc jen říct, než že konec mne naprosto odrovnal. Ani nevím proč jsem na to nešel do kina, což byla bohužel chyba. 10/10. ()

Anopheles89 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to pěkná pohádka. Jen mi skoro celou dobu při sledování vrtalo hlavou, co chudáci nebožtíci před vynálezem fotografie. Kdo neměl na portrét, byl v prdeli... Zato teď, v době digitální, si všichni užijeme říši mrtvých až do první opravdu pořádné elektromagnetické bouře :) ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Spôsob akým slávia Mexičania sviatok všetkých svätých je hrozne zvrátený, ale svojim spôsobom veľmi veľmi krásny. Bolo to tak trošku hrôzostrašné. Rovnako to pôsobilo aj na jedno z mojich detí. No druhé si rozprávku obľúbilo. Celkovo sa jedná o úžasnú animáciu. V čom to jednoznačne vyhráva je originálny príbeh a celkom iste pointa posmrtného života. Verím, že gro všetkých pozitívnych hodnotení si to získalo práve za to. Vtipné to bolo len veľmi zľahka, ale to už pri oscarových animáciách býva zvykom. Aj ja som chvíľu váhal nad päťkou, ale len kvôli spomínanej pointe. Ostávam pri triezvych a zaslúžených štyroch. A ešte jeden “detail”. Ešte nikdy som nevidel takto precízne a do detailov animované vekové kategórie. Tá hravosť detailov tvárí a pokožky podľa generácií bola famózna. Za toto určite tlieskam v stoji. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

29.12.2018: 5* / 02.11.2020: 5* Doopravdy povedený příběh se vším všudy - fórky, vizuál, hudba, zápletka, sdělení...všechno je v naprostém souladu a zase mi to celé skotačení vyloudilo slzy. Miluju to! ()

Pedronaut 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát čtyři hvězdy za tu dojemnou scénu na konci, ale ona je to stejně jediná nadprůměrná část filmu. Jinak je to totiž jen obyčejná pixarovka, kterou nějak zvlášť vyhledávat nebudu. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh, který asi nebude bavit každého. Je to vůbec pro děti, které jsou odrostlé na bezduchých Mimoních a Mazlíčcích? ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Když Pixar chce tak umí, a to že hodně dobře. Minulý rok si mě podmanila svým kukučem Moana, u které jsem taky šel za plno a letos to opět dokázal Coco, který dominuje úžasným vizuálním podáním, skvělým humorem, akcí a příběhem kterému nechybí napětí a nádherné emocionální zakončení. Prostě vším, co by správná Pixarovka měla mít a doufám že nás čeká víc takových originálních projektů než další pokračování Aut či Toy Story. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Coco je všetko možne len nie tuctovy animak.Coco ma na animak vyborny scenar,sympatickych hrdinov a cnostne myšlienky o rodine,nechybaju ani vkusne hudobne čisla.Vo filme nechyba ani napätie a nejedno prekvapenie a na konci pride seria dojimavych momentov.Coco možem označit za animovanu udalost roka 2017 a velkeho adepta na Oscara vo svojom žanri. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Dosti prorodinná agitka míchnutá klasickým "jdi si za svým snem". Jelikož se jí ale tato témata daří podat nenásilně a přes perfektně nadávkované finální emoce, lze lehce přehlédnout slabší první polovinu nebo nedostatek vtipu a odcházet s pozitivním pocitem. Třešničkou je výjimečně dobrá grafika a neokoukané prostředí říše mrtvých. PS: Dabing překvapivě nevadil a to ani během několika kratších písniček. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Po letech nám spojení sil Disneyho a Pixaru opět přineslo nezapomenutelný animovaný zážitek! ... Coco má svižný a nápaditý příběh provoněný kouzlem mexické muziky a umocněný dechberoucími pestrobarevnými kulisami. Člověk se náležitě zasměje a závěrem i nějakou tu slzičku uroní - inu, tak to u výjimečným kousků chodí... 95% ()

Lyriq 

všechny recenze uživatele

Neskutečně kvalitní scénář, krásná výtvarná stránka a hudba, která se dostane pod kůži každému. Doufám, že Coco sesbírá co nejvíce sošek, protože si to zatraceně zaslouží. Za mě jeden z nejlepších animáků vůbec a důkaz, že Pixar je pořád špička. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Zajímavé... Mrtví příbuzní zde byli o dost sympatičtější než ti žijící. Kladně hodnotím animaci, barvitost a to málo vtipů, co jsem našel. Vše ostatní mne zklamalo. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Formou rodinného filmu nám tvůrci podávají univerzální příběh o vazbách nejen v rámci rodiny, ale i mezi živými a zemřelými. Podvědomě vypovídá, že nejen živí mají potřebu vzpomínat na zemřelé, ale i naopak - zemřelí potřebují, aby na ně někdo "na druhé straně mostu" vzpomínal. Jeden z nejsilnějších příběhů, které vypovídá animovaný film a povyšuje tento žánr v podstatě na zcela rovnocenný filmům hraným. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama