Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Reboot Dětské hry reflektující aktuální dění od všudypřítomných high-tech zařízení, přes rasismus (watermelon stereotype), až po konzumerismus mileniálů a údajnou podobu panenky s Trumpem. Gore okamžiky ujdou, ale co je to platné, když při budování napětí, atmosféry i humorných vložek evidentně vyndali z Klevberga baterky. Nehledě na to, že ten jediný pravý Chucky z ´88 by tohoto panáčka s vražedným rozhraním přehnul přes koleno, naplácal mu na hardware a pomocí acetylenové svářečky ho poslal vstříc křemíkovému nebi. No Buddi Likes it.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nová Dětská hra se vrací ke kořenům celé ságy, žádný Charles Lee Ray nepřevádí před smrtí ve velkém hračkářství svou temnou duši do nejbližší panenky, ale celé je to uzpůsobené nové generaci. Odlišnosti (Chucky je darebák proto, že se v něm pohrabal kdesi ve vietnamské továrně na svého šéfa naštvaný dělník) mi nevadily, odklon od nadpřirozena je vlastně ku prospěchu věci. Naopak spíš cílí proti moderním technologiím a všemu až příliš „chytrému“. Rozvedená matka Aubrey Plaza synkovi obstará (horkotěžko si hledá reálné kamarády) panenku, která si přeje jediné: aby byl chlapec Andy šťastný. Chucky přitom není úplně zlý – jen vnímá své okolí, mnohé si špatně vyloží, a když se mladí smějí u sledování brutálního hororu, bere násilí jako normu. První velkým problémem je každopádně dějová nesoudržnost i nenávaznost jednotlivých scén. Něco se stane, ale chybí následky. Nikdo se neptá, proč je rozbité sklo skříňky, nikdo neřeší, kam zmizel hezky zabalený dárek pro černošskou sousedku. Závěr je v téhle otázce značně nedopečený (a kompatibilnost Chuckyho, který dokáže leccos ovládat, mě neoslovila, spíš iritovala). Druhá potíž tkví v tom, že tenhle příspěvek není zábavným hororem. Je to takové dobrodružství bez černého humoru, násilné momenty nestrhnou. Nostalgie je krásná věc, ale nezařídí úplně všechno. Za mě nijak zvlášť kreativní jednohubka. 55% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byla paráda, jo Chuckyho hlava tady vypadá jako kdyby ji někdo rozsedl a pak ji zase dal dohromady, ale jinak je to super kámoš. Co je na filmu, ale nejvíc super, sou dětský herci, nejsou to třicetiletí herci, co dělají že je jim patnáct a tváří se u toho nesmírně vážně. Ne, ne, tahle parta ala Stranger Things je fakt super, výborně hláškují, je mezi nimi skvělá chemie a sou i chytrý, celou věc o kolo Chuckyho se snaží v tichosti a rozumně vyřešit. A tenhle film bych přirovnal k druhé Dětské hře, i tady sou hlášky, odlehčená atmosféra a celé se to nebere úplně vážně, tohle filmu hodně prospívá než temná a zlověstná atmosféra. Některé mordy sou sice mimo kameru, ale výsledek je hodně kvalitní a mordy celkově sou dost kvalitně udělaný, sou nápaditý, dostatek krve a i nějaké to gore. Finále je promarňěná šance, na pořádný teror, ale záchrana mamky je docela slušný napínák. Film dobře utíká a nikdy se zbytečně nezdržuje, takže nenudí a nemá hluchá místa, plus Mark Hamill je naprosto perfektní, další forma Jokera, tentokrát v panence. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Takto: Chucky u mňa skončil s prvými 3. časťami starej série. To že bude zase nejaký remake mi už ani nepripadalo dôležité. Po pozretí traileru som vedel, že Chucky zmenil vzhľad, a že Charles Le Ray je už navždy DEAD. Kino neprichádzalo do úvahy, no prehovoril ma môj synátor ( čo neurobíte pre svoje deti :-) Tak som sa dal prehovoriť, a povedal si, že to nebudem zrovnávať s pôvodnou sériou ale brať to ako čisto nový začiatok. Maxi kino cinemax neveštilo nič dobré, no na moje prekvapenie tam bolo s nami len 10 ludí. Začiatok filmu nič moc, ale akonáhle sa Chucky naučil robiť to čo mu ide najlepšie, tak ako keby som sa vrátil v čase späť do eighties a mám najradšej keď sú v horroroch detský hrdinovia. Za mňa teda veľká paráda. Na plný počet to ale nieje. 3 mordy + menší masaker v supermarkete je sakramentsky málo. A milfka mamina mohla aspoň kozy ukázať :-) ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

O vzhled Chucka jsem mě celkem obavy, ale není to nic zlého. Samozřejmě starý Chucky byl děsivější, ale tenhle je příjemně creepy. Hlas Marka Hamilla sice nenahradí Dourifa, ale Luke Skywalker je dostatečně silná náhrada. Bodycount jsem čekal malinko vyšší, ale dočkal jsem se pár zajímavých mordů. Oproti remaku je tento víc utrženější ze řetězu, ale nečekejte nějaké gore orgie. Hlavně finále má obrovský potenciál, který je rychle utlumen. Takže podtrženo sečteno, nová verze Dětské hry není vůbec zbytečný kousek a rozhodně nedělá ostudu staršímu bratrovi. Plusové body dostává hlavně ve chvílích kdy má svojí tvář a naopak zaostává na okatém odkazování. Ono totiž, kdyby tenhle Chucky vystupoval jako samostatný film s jinou panenkou jménem Harry, fungoval by možná i lépe. Souboj panenek tak letos vyhrává rozhodně Chuck oproti nudné a sterilní Annabelle. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Film okrem iného odkazuje aj na Star Wars. Hračku Chuckyho v origináli dabuje Mark Hamill, ktorý stvárnil v legendárnej vesmírnej ságe postavu Luka Skywalkera. V jednej scéne sa Chucky pýta Andyho na meno, ktorým by ho chcel volať, a ten mu odpovie: "Han Solo," čo je ďalšia veľmi známa a dôležitá postava zo sveta Star Wars. (tXtX)
  • V celém filmu jsou velmi zřejmé pojítka k filmu ET: Mimozemšťan (1982). Chucky má zářící prst, díky kterému věci fungují. Ve většině filmu nosí Andy (Gabriel Bateman) jasně červenou mikinu. Chucky se učí, jak dělat věci ze sledování televize, stejně jako ET. (Lajty)

Reklama

Reklama