Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

castor 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je krásná věc, ale nezařídí úplně všechno. Chucky, respektive sériový vrah Charles Lee Ray, je zpátky, má zlověstný výraz a rozumí si s čepelí nože. A má smysl pro dost černý humor. Dobře víme, kam to celé směřuje. Motiv vraždící panenky, která má naopak přinášet radost, tehdy prostě dokonale fungoval a i moje generace se nechala děsit a napínat solidní prací maskérů a trikařů. Ať jsme ale féroví, herecké výkony byly jalové a nešlo přehlédnout velké množství přešlapů a logických lapsů, kdy prostě tvůrci přišli s první pytlovinou, která je napadla, ač úplně nenavazovala na předešlé dění. A u dvojky to platí dvojnásob. Přesto „oceňuji“, že se tvůrci nebáli udělat z něčeho (tady můžeme polemizovat) roztomilého něco děsivého. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chucky je fajn a rád se k němu vracím. Tenhle díl se povedl, má napětí (to vědomí, že každá lumpárna a vražda budou hozeny na Andyho, je děsivé) a závěrečný boj o život v továrně na hračky nemá chybu. Autoři udělali i pár filmových odkazů na příklad na ne tak často citovanou scénu z Psycha (otočení matky je děsivě očekávané) či na Evil Dead - jen místo pily má Chucky nůž. Slušná kamera, výborná hudba a mrtvol požehnaně... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pomerne slušný "Chucky". Pokračovanie priamo nadväzuje na prvý diel, ale nie je vysvetlené ako Chucky prežil zásah do srdca v prvej časti, ani dôveryhodný dôvod rekonštrukcie bábiky v úvode. Kto by však v hororoch riešil také "nepodstatné" veci, že? Príbeh ničím neprekvapí, baví len Chucky a filmu pomáha i fakt, že tu hrá chlapec z prvého dielu. Celkovo ešte pozerateľné pokračovanie, po ktorom to už však išlo dole vodou. 60%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Pusť ma Andy. Sľubujem že nikoho iného nezabijem.“ Dvojky nebývajú zrovna najpodarenejšie no práve v CHILDS PLAY 2 začína to kúzlo Chuckyho a jeho vynaliezavá kadencia čiernohumorných hlášok i keď s tou hororovou atmosférou je to už poslabšie. Dej parádne ubieha vďaka výbornému scenáru a ideálne zvolenej herečke Christine Elise (z kade mi je len známa?), nikto sa nechová vyložene idiotsky, práve naopak, a záver na výrobnej linke kde je Chucky zabitý nespočetnekrát (a kde strážnik dostane nové oči) je priam kúzelný. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dvojka malinko ztrácí na kvalitě, ale pořád je to slušná prdel. Vraždící panák ze stáje Good Guys opět ohrožuje otravnýho spratka Andyho a navrch teen-hvězdičku ze seriálu Beverly Hills. Divák je zde zákonitě ušetřen o moment překvapení i pocitu nejistoty ze zdánlivě nevinné hračky a z poměrně strašidelné podívané se tak stává již klasická vybíjená. Naštěstí je Chuckyho elektronický model rozpohybován opět věrohodně, za což si velké uznání zaslouží maskér Kevin Yagher. V dětství jsem s kamarádama tyhle filmy žral, dneska už se "jenom" příjemně bavím. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Důvodem, proč je na obalu k filmu, kde Chucky drží rozevřené nůžky kašpárkovy na pérku kolem krku, nápis "Sorry Jack, Chucky's back", je skutečnost, že se tento kašpárek jmenuje v Americe "Jack in the box". (Lajty)
  • Natáčelo se také v Kalifornii, a to od 6. listopadu 1989 do 1. února 1990. (Varan)
  • Film sa nakrúcal v Chicagu. (Darkage)

Reklama

Reklama