Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Třináctiletý Andy dostal novou hračku, supermoderní panenku, která si říká Chucky. A Chucky je trošku porouchaný, takže začne zabíjet lidi, aby byl Andy šťastný. Nová verze hororové klasiky moc neděsí, ale příjemně baví komickou brutalitou, slušnými herci a atmosférou ve stylu Stranger Things. Žádný zázrak, ale jako hororová jednohubka nová Dětská hra obstojí. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Zbytečný pokus, který však jednou přijít musel. Dnešní mládež to dle mého v drtivé většině neosloví a nevím, co jsme si z toho měli odnést my starší, kteří v dětství vídali toho pravého Chuckyho po setmění i v zásobníku na prací prášek máminy pračky. Nijak víc to rozebírat nechci a napíšu jen, že kdo se těší, až tento remake po dokoukání odstřelí a poplive, toho samotný film nemá sílu přimět změnit názor. Ale kdo od toho příliš nečekal (jako já) a zkusil s filmem spolupracovat, úplně blbou náladu z něho mít rozhodně nebude, protože zas taková katastrofa to fakt není. Za mě čistých 5/10 a snad poprvé jsem z kina odcházel zdešen hrůzou, to když při závěrečných titulcích začal Mark Hamill zpívat:) Nejspíš si to celé hodně užil. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Postupom času, pri sledovaní filmu, som si uvedomil, že vlastne ani nieje žiadny problém v tom, že Chucky už nieje posadnutý duchom masového vraha, ale v tejto verzii ide o obyčajnú, dajme tomu technickú poruchu s nevychytanými muchami v systéme. A to je práve to, čo by sme si mali všetci uvedomiť, kam to vlastne spejeme, aby technológie boli vyspelejšie, ako naše stále chudobnejšie mozgy. Ale ja viem, že trpieť nebudem. Skvelé gore, má to spád a humor na tých správnych miestach. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nová Dětská hra se vrací ke kořenům celé ságy, žádný Charles Lee Ray nepřevádí před smrtí ve velkém hračkářství svou temnou duši do nejbližší panenky, ale celé je to uzpůsobené nové generaci. Odlišnosti (Chucky je darebák proto, že se v něm pohrabal kdesi ve vietnamské továrně na svého šéfa naštvaný dělník) mi nevadily, odklon od nadpřirozena je vlastně ku prospěchu věci. Naopak spíš cílí proti moderním technologiím a všemu až příliš „chytrému“. Rozvedená matka Aubrey Plaza synkovi obstará (horkotěžko si hledá reálné kamarády) panenku, která si přeje jediné: aby byl chlapec Andy šťastný. Chucky přitom není úplně zlý – jen vnímá své okolí, mnohé si špatně vyloží, a když se mladí smějí u sledování brutálního hororu, bere násilí jako normu. První velkým problémem je každopádně dějová nesoudržnost i nenávaznost jednotlivých scén. Něco se stane, ale chybí následky. Nikdo se neptá, proč je rozbité sklo skříňky, nikdo neřeší, kam zmizel hezky zabalený dárek pro černošskou sousedku. Závěr je v téhle otázce značně nedopečený (a kompatibilnost Chuckyho, který dokáže leccos ovládat, mě neoslovila, spíš iritovala). Druhá potíž tkví v tom, že tenhle příspěvek není zábavným hororem. Je to takové dobrodružství bez černého humoru, násilné momenty nestrhnou. Nostalgie je krásná věc, ale nezařídí úplně všechno. Za mě nijak zvlášť kreativní jednohubka. 55% ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert se domnívám, že Lars Klevberg neměl sebemenší ponětí o tom, co vlastně točí. Režisér očividně tvoří bez jasného autorského záměru, kdy pouze zmatečně přeskakuje mezi jednotlivými filmovými žánry, abychom ve výsledku dostali zcela nefunkční slepenec. Obdobným způsobem bylo patrně naloženo i se scénářem, který je spíše skládankou různých kousků vzájemně k sobě sešitých bez jakékoliv vnitřní koherence. Každý opravdový fanoušek hororu bude u Child's Play pouze ztrácet čas a já tak snímku uděluji naprosto zasloužený odpad. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Duchovný otec série Don Mancini vznik filmu verejne kritizoval a bojoval za to, aby nikdy nevznikol. Po internete detinsky rozpútal vlnu nenávisti a denne vyzýval ľudí, aby film bojkotovali. Milióny fanúšikov po celom svete ho slepo poslúchli a snímka tak zbytočne prišla o väčšie zárobky v kinách. Aj napriek nadpriemerným hodnoteniam v recenziách a 45 miliónovým tržbám však film pokračovanie nedostane. Štúdio sa bojí, že sa bude celá situácia s Mancinim opakovať a sequel bude prepadák. Režisér Lars Klevberg sa po premiére vyjadril, že má kopec nápadov na ďalší film, no štúdio to zmietlo zo stola. (tXtX)
  • Keď na začiatku filmu pracovník v továrni na hračky sabotuje jeden kus (Chucky) a úmyselne ho poškodí, v pozadí na oblohe udierajú rovnaké blesky, ako v prvom filme Detská hra z roku 1988, keď sa snažil Charles Lee Ray prevteliť do bábiky od Good Guys. (tXtX)
  • Film mal rozpočet iba 10 miliónov dolárov. V kinách po celom svete zarobil počas otváracieho víkendu až 45 miliónov dolárov. (tXtX)

Reklama

Reklama