Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdysi perverzní a mimicky dokonalá panenka dostala robotický design, kdoví proč se pojmenovala Chucky a přišla si postěžovat, že její značka už v roce 2019 tolik (do kin) netáhne. A stalo se, že Buddi/Chucky vypadá o sto procent hůře než jeho sedminásobní předchůdci, dokonce i televizní verze mu výtvarně a animačně dávají na frak. Ano, nový Chucky vypadá dementně a vůbec nebudí respekt. Určitě tohle "vzkříšení" nelze označit za remake, jak se mu často přisuzuje, styčných bodů má zanedbatelné minimum a celkově film nijak významně svůj originál a scény z něj (otrocky) nekopíruje. Chucky se dostává k novému majiteli, je jím už panenkám na hraní odrostlý klučina, co má atraktivní mámu, čímž se nabízela možnost, že Aubrey Plaza skončí s Chuckym ve víru milostných hrátek, kdyby ovšem tvůrci neměli obavu z kauzy harašení, která by případně zvedla vlnu nevole, načež panenku raději moc nepolidštili a vybavili ji ryze psychopatickým manévrováním. A to je na filmu ta nejzábavněji a nejzručněji vyvedená část, jelikož mordy jsou krvavěji vyvedené, protkané černým humorem. Takže když je kamarád Andy v úzkých, vždy ho podrží Chucky, který ho nejdříve zbaví nepřizpůsobivých rodinných příslušníků, zaskočí si i za postarší černošskou sousedkou, aby jí dal lekci z automobilové jízdy, a když zbude čas na velký finální třesk, tak poškádlí i nakupující v obchodě s elektronikou. Nejhůře stravitelným byl nápad, že (robotická) panenka sériové výroby je technologickým výkřikem, po kterém šílí davy. Působilo to značně nevěrohodně, už jen to, jak neatraktivně tento produkt vyhlížel. A k tomu se přidal vážně míněný scenáristický tah, že jejímu kouzlu podlehnou i teenageři. Tuhle nepřístojnost film dohání solidním spádem, invenční ráz má také své zastoupení a Gabriel Bateman a spol. z toho vycházejí vesměs pozitivně. Od verze, co jde do kin, jsem ale přece jen čekal vytříbenější stylové uchopení a progresivnější režii. Lars Klevberg a spol. Chuckyho pokolení uchopili poněkud svérázně a to se promítlo na rozhořčených recenzích i nízkých tržbách. V úvahu však připadá především (s)prostá možnost, že Chucky co měl, to už krvavě (ode)vzdal v jiných filmech. 8/10 ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Takto: Chucky u mňa skončil s prvými 3. časťami starej série. To že bude zase nejaký remake mi už ani nepripadalo dôležité. Po pozretí traileru som vedel, že Chucky zmenil vzhľad, a že Charles Le Ray je už navždy DEAD. Kino neprichádzalo do úvahy, no prehovoril ma môj synátor ( čo neurobíte pre svoje deti :-) Tak som sa dal prehovoriť, a povedal si, že to nebudem zrovnávať s pôvodnou sériou ale brať to ako čisto nový začiatok. Maxi kino cinemax neveštilo nič dobré, no na moje prekvapenie tam bolo s nami len 10 ludí. Začiatok filmu nič moc, ale akonáhle sa Chucky naučil robiť to čo mu ide najlepšie, tak ako keby som sa vrátil v čase späť do eighties a mám najradšej keď sú v horroroch detský hrdinovia. Za mňa teda veľká paráda. Na plný počet to ale nieje. 3 mordy + menší masaker v supermarkete je sakramentsky málo. A milfka mamina mohla aspoň kozy ukázať :-) ()

Reklama

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Měl jsem takový tušení, že tenhle novej Chucky bude průser a proto jsem s ním tak dlouho čekal. Tušení se naplnilo. Moderní technologie už totiž dorazily až k Chuckymu. A výsledkem je tenhle nehoráznej průjem. Nechápu jak tohle mohl někdo pustit do kin, nechápu jak se tohle může někomu byť jen trošku líbit a už vůbec nechápu jak tomu někdo může dát víc jak 2 hvězdy. Tohle je totální shit a výsměch původní Dětské hře. To už i Chuckyho kult je oproti tomuto veledílo. A to jsem ho hodnotil jednou hvězdou. Za mě je tohle jasnej odpad. Sorry Chucky ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zdařilý příběh ze světa vraždících panenek postrádá, jak tomu je bohužel u řady současných hororů zvykem, napětí a strašidelnou atmosféru. Ty se dostaví až v samotném závěru, což je škoda. Chybí rovněž mystično, které je spojeno s prvním dílem, a tak většina děsu je nahrazena levnými lekačkami. Rovněž samotný Han Solo, tedy Chucky, neoplývá vtipnými hláškami a sarkasmem, jak tomu je v předchozích filmech, a navíc nepůsobí vůbec strašidelně. Ať se snaží udělat sebehrůznější grimasu, vyjde mu nakonec jen komický škleb. Vše tak zachraňují rudé ďábelské oči. Zamrzí i průměrné gore. Ano, dojde na skalpování, jenže očekávaný masakr kotoučovou pilou v přímém přenosu je okleštěn na minimum, a tak ho do kapsy strčí i ukázky z Texaského masakru motorovou pilou 2, kterýžto omladina sleduje a jenž Chuckyho inspiruje. Protože jsem ale čekal větší ptákovinu, dám hezké 3*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi ta myšlenka, že obdivování "zábavného" násilí může velmi snadno vést k násilí opravdovému, pokud člověku nebo zrzavé panence chybí rozlišovací schopnost a pokud mu z jistých důvodů přeskočí. Nová Dětská hra mě tím potěšila stejně jako pečlivějším (na poměry hororu o vraždící hračce tedy rozhodně) vykreslením dětských (ano, je jich více a je to dobře) i dospělých postav nebo velkým finále, které mohlo být klidně ještě větší. A ke kladům rád přidám ještě hudbu od Beara McCrearyho, která se mi zdála prostě fantastická - prakticky pořád si pohrává s melodií hračky Buddiho, kterou složil také McCreary, a je to velmi zábavné. Ostatně jako celý film. Původní Dětské hře se vyrovná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Duchovný otec série Don Mancini vznik filmu verejne kritizoval a bojoval za to, aby nikdy nevznikol. Po internete detinsky rozpútal vlnu nenávisti a denne vyzýval ľudí, aby film bojkotovali. Milióny fanúšikov po celom svete ho slepo poslúchli a snímka tak zbytočne prišla o väčšie zárobky v kinách. Aj napriek nadpriemerným hodnoteniam v recenziách a 45 miliónovým tržbám však film pokračovanie nedostane. Štúdio sa bojí, že sa bude celá situácia s Mancinim opakovať a sequel bude prepadák. Režisér Lars Klevberg sa po premiére vyjadril, že má kopec nápadov na ďalší film, no štúdio to zmietlo zo stola. (tXtX)
  • V celém filmu jsou velmi zřejmé pojítka k filmu ET: Mimozemšťan (1982). Chucky má zářící prst, díky kterému věci fungují. Ve většině filmu nosí Andy (Gabriel Bateman) jasně červenou mikinu. Chucky se učí, jak dělat věci ze sledování televize, stejně jako ET. (Lajty)
  • Keď na začiatku filmu pracovník v továrni na hračky sabotuje jeden kus (Chucky) a úmyselne ho poškodí, v pozadí na oblohe udierajú rovnaké blesky, ako v prvom filme Detská hra z roku 1988, keď sa snažil Charles Lee Ray prevteliť do bábiky od Good Guys. (tXtX)

Reklama

Reklama