Reklama

Reklama

Šílený Max

Trailer

Ve zpustošené zemi blízké budoucnosti vládne silnicím divoký motorkářský gang. Řádí v ulicích, terorizuje nevinné civilisty a strážcům zákona se jen směje do očí. Jednoho policistu ale podcení. Když motorkáři brutálně napadnou nejlepšího přítele a rodinu Maxe Rockatanskyho (Mel Gibson), změní se Max v běsnícího šílence, který žije jen pro jediné - pro pomstu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mám rád jednoduchý, zábavný i blbý béčka. A mám rád akční filmy z minulých let (80, 70), ale tohle!? Měl jsem co dělat, abych neusnul, tu "hudbu" tam musel zkomponovat nějaký zhulený zvukař, a ten příběh???? Absolutně o ničem. Sorry, ale tohle je další ""kult"" který mě nechal absolutně chladným... Hvězda je za to, že na sebe upozornil Mel. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Atmosféru tohle rozhodně má, samozřejmě triky vypadají tak jak vypadají. Je jasné že produkce na tohle nedala milióny. Nepotěší místy opravdu hodně nelogické chování postav. Co ovšem potěší jsou akční scény, myšleno honičky. Ty mají náboj a šťávu. Pamatuju si své zklamání, když jsem poprvé viděl tenhle kult. Čekal jsem bůhvíco. Namísto toho dnes oceňuji skromnost snímku. Pokud si nějaký film zaslouží doslovný remake tak tenhle. Ale prosil bych určitě neubírat na surovosti. 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Sorry, toto ma nikdy nebavilo (na rozdiel od dvojky a štvorky) Absencia financií je fakt (ne)vidieť. Jasné, pokúsili sa z toho urobiť plus, čiže všetko je lacné, zničené, v dezolátnom stave. Ale so mnou nevybabrali, pre mňa je to po vizuálnej stránke škaredý, lacný film. Dravé autonaháňačky sú fajn, ale všetko nezachránia. Na Šialenom Maxovi je najlepšie zákulisie. Historky o komplikovanom nakrúcaní a o tom, ako Mel Gibson, ktorého vtedy nikto nepoznal, získal jednu zo svojich najslávnejších rolí (na konkurz prišiel opitý a zmlátený, čo režiséra značným spôsobom oslovilo). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Náležitě uvědomělé béčko vzniklo u solidně šílených protinožců, kteří za minimální peníze natočili story muže, který coby strážce zákona přijde o všechno – zvlčilí motorkáři mu zabijí milující ženu a nevinné nemluvně. Povinná vata mezi tím vším je příjemně naivní, ostatně celé je to vycucané jak z nějaké pochmurné pětistránkové povídky. Max Rockatansky je ideálním zástupcem pomstychtivého hovada, které zbaveno soucitu mlčky drtí své protivníky, aby se v závěru mohlo odporoučet ve své káře k nejistým zítřkům. Nelítostný mstitel plný cynismu a hněvu.. nic víc, nic míň. Filmu (a jeho bezútěšné atmosféře) navíc pomohl paradoxně jeho rozpočet. Byl tak nízký, že se využilo řady levných postupů – například některé scény obsahují již v jiných záběrech zdemolovaná auta, ba auta, která byla po částečném zničení zbavena důležitých/těžkých částí, aby jejich bouračky díky odlehčení vypadali velkolepěji. Umírá se tu pod koly všemožných aut, po krkolomných pádech, efektních bouračkách – vše v příjemně nadsazených kaskadérských akcích. Mel Gibson tu předvedl ideální vstup do filmového světa. Herecky nenáročný Max je jeho teprve druhou hereckou příležitostí a hnedle takový komerční úspěch. Producenti, kteří v trailerech pro americký trh jeho postavu raději vypouštěli, ještě zdaleka netušili, že se tu rodí jedna velká herecká ikona. 65% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James McCausland, George Miller | Hudba: Brian May | Distribúcia: Village Roadshow Pictures (AUS), American International Pictures (US), Warner Bros. (Intern.) | Štúdio: Kennedy Miller Productions | Rozpočet: 400,000 $ | Tržby: 99,570,000 $ | Ocenenia: Australien Film Institute (Music, Achievment in Sound, Achievment in Editing), Avoriaz Fanastic Film Festival (Special Jury Award - George Miller) || Film, ktorý naštartoval Gibsnovú dlhú a úspešnú akčnú hereckú kariéru. Prvý Mad Max mal tú potrebnú schopnosť naučiť diváka fandit kladným postavám, vďaka ktorému sa i napriek svojej lacnosti a nelogického chovania postáv stal obľúbeným, celkom nekonvenčným filmom. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (157)

Zajímavosti (45)

  • V USA byl film předabován do americké angličtiny, protože se distributor domníval, že by diváci australskému přízvuku dobře nerozuměli. (Witta)
  • Kvůli nízkému rozpočtu byla použita vyřazená policejní auta. Všechny policejní uniformy ve filmu kromě jedné byly vyrobeny z vinylové kůže. Jediná uniforma z pravé kůže byla vyrobena pro kaskadérské scény se Stevem Bisleym (Goose) a Melem Gibsonem (Max). Starší motocykly do filmu věnovala firma Kawasaki. Mnohé z nich si jejich jezdci po natáčení nechali. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Pattinson je tak trochu Šílený Max

Pattinson je tak trochu Šílený Max

27.07.2012

Možná šílí i kvůli bulvárem propírané nevěře Kristen Stewart s režisérem Sněhurky a lovce Rupertem Sandersem, ale to nechme stranou. Filmy nás pořád zajímají víc než drby. Robert dělá všechno pro to,… (více)

Reklama

Reklama