Reklama

Reklama

Sedmilhářky - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 5 h 33 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

Andrea Arnold

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Kamera:

Jim Frohna

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Meryl Streep, Iain Armitage, Darby Camp, Merrin Dungey, Ivy George (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Seriál Sedmilhářky, v jehož hlavních rolích excelují Reese Witherspoonová, Nicole Kidmanová, Shailene Woodleyová, Laura Dernová, Zoë Kravitzová a Meryl Streepová, se vrací na HBO se svou druhou řadou. Na první pohled se v poklidném přímořském městečku Monterey v Kalifornii nic nezměnilo. Matky jsou nadále bezmezně milující, otcové podporující, děti rozkošné a domy stejně honosné. Ovšem po událostech na benefiční akci základní školy už nic není jako dřív. Městečko se vzpamatovává z šoku a členky "montereyské pětky" - Madeline, Celeste, Jane, Renata a Bonnie – se společnými silami snaží dát své rozpadlé životy znovu dohromady. Nová série zkoumá zhoubnost lží, odolnost přátelství, křehkost manželství a samozřejmě také krutou daň rodičovství. Vztahy se budou rozpadat, důvěra vezme za své a objeví se nové šrámy nejen na těle, ale i na duši. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

Tosi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série, ta byla št'avnatě záhadná až do konce, druhá se bohužel ve všech sedmi dílech točí pouze kolem utajení viníka. Oblíbené postavy sice opět nechybí, dokonce i zamordovanej Alexander Skarsgard dostává nečekaně hodně prostoru, ale jedinej, kdo trochu čeří plytké vody je stará Meryl Streepová. Druhá série na mě působila jak dvakrát vylouhovanej čaj. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve 2. sérii se připojila Meryl Streep, její postava posloužila jako zrcadlo minulých událostí a vrcholná soudnička potvrdila, že sledujeme klasickou práci Davida E. Kelleye. Kelley je skutečně na tom soudnictví závislý, pamatujete na Advokáty, Ally McBealovou nebo na Kauzy z Bostonu? Však Kelley udělal soudničku i z Wonder Woman v roce 2011... Ale nebylo to tak špatné. Napětí by se dalo krájet, sympatie k hlavním hrdinkám se ještě více upevnily. Jen si určitě nemyslím, že případná 3. série by přinesla cokoli nového. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série 2 přirozeně navazuje a rozvíjí osudy a vztahy "montereyské pětky", kterou dohání jejich sdílená lež, nejde tedy v žádném případě o nucený druhořadý přílepek. Velké pozitivum představuje nová postava Perryho matky v podání Maryl Streep, vlezlé a úlisně dolující pravdu, avšak pochopitelné a nikoliv jednoznačně negativní. Herecké výkony a filmové parametry obecně opět dosahují naprostého TOP, za vypíchnutí nade všemi pak stojí těkavá střihová skladba; snad jen samotný závěr se v intenzitě a síle nemůže s tím minulým rovnat. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada mi sedla víc než série úvodní. V té se mi vyloženě líbil vlastně jen díl poslední a tak mě potěšilo, že v obdobném duchu jsem si dnes užila všechny nové díly. Ideální na letní volný den, když jsem sama doma. Meryl byla abnormálně odporná, vlastně ji snad nepamatuji hnusnější, ta svou rozbalila ve velkém stylu, ale Laura Dern byla na pálce nejvíc. Celkově to holky pojaly dobře, takže za mě spokojenost. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem si to nechtěl po tom absolutním opojení první řadou připustit, ono se ale opravdu mírně polevilo a místo ústředních linií mě zajímaly spíše ty postranní, viz konflikt mezi Edem a Madeline. Kdyby se příběh, který je dle všech zvěstí na internetu již nejspíše nadobro uzavřený, soustředil více na následky konce první série a ne na trochu nucenou vsuvku s rodinnými problémy postavy Zoë Kravitz, byl bych mnohem vděčnější. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (1)

  • Česká herečka Alena Doláková se účastnila konkurzu na roli servírky do druhé série. Nebyla ale vybrána. (hansel97)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama