Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 11

(série)
USA, (1982–1983), 8 h 15 min (Minutáž: 25–120 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, David Ogden Stiers, Jamie Farr, William Christopher, Kellye Nakahara, Jeff Maxwell, Deborah Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Recenze (2)

Galerie (13)

Zajímavosti (63)

  • Dennis Dugan, který zde hraje zetě plukovníka Pottera (Harry Morgan), se dříve objevil v epizodě Láska a svatba (1975), kde hrál vojína Dannyho McShanea, který se plánoval oženit s korejskou „pracující dívkou“, jen aby mohla být prodána jako prostitutka do USA. (sator)
  • Když se natáčel poslední díl, producenty kontaktoval vzdělávací a výzkumný Smithsonův institut s prosbou o dar v podobě nějaké kulisy z filmu. Producenti okamžitě souhlasili a poslali jim stan, ukazatele a celý obsah Bažiny, kterou obývali Hawkeye (Alan Alda), B.J. (Mike Farrell), Trapper (Wayne Rogers), Charles (David Ogden Stiers) a Frank (Larry Linville). Smithsonův institut má Bažinu vystavenou dodnes. (HappySmile)
  • Pred záverom filmu sa v takom krátkom zhrnutí uvádza, že vojna v Kórei stála v rokoch 1950-53 Spojené štáty približne 22 miliárd amerických dolárov. V prepočte na doláre v roku 2014 to bolo takmer 194 miliárd dolárov, čo zodpovedá výdavkom USA za 70 dní vojny v Iraku. (andykanadan)

Reklama

Reklama