Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(11)

Obsahy(1)

Už jsou to tři roky, co u reichenbašského vodopádu proběhl souboj mezi profesorem Moriartym a Sherlockem Holmesem, po němž oba skončili na dně rokle. Watson se vrátil do Londýna a mezitím se stal policejním patologem, který se přes ztrátu drahého přátele doteď nepřenesl. Jednoho dne je povolán k vraždě Ronalda Adaira a po jednání u soudu narazí na mrzáka, kterým se ve skutečnosti ukáže být samotný Holmes v přestrojení. Ten Watsonovi osvětlí, co se tenkrát u vodopádu opravdu stalo a proč se následně musel skrývat. Nyní však nastává vhodná doba k jeho návratu, protože jeho nepřítel udělal zásadní chybu. Po znovushledání se může dvojice dvou největších vyšetřovatelů na světě opět vrhnout na řešení zdánlivě nerozluštitelných záhad… Další osudy detektiva Sherlocka Holmese a doktora Johna Watsona podle předlohy Arthura Conana Doylea se dočkaly v sérii s názvem Návrat Sherlocka Holmese natočené mezi léty 1984 až 1986 výrazné obměny v obsazení. David Burke, který ztvárnil Johna Watsona, dostal pozvání do Královské shakespearovské společnosti a vzhledem k tomu, že by se nemohl nadále plně věnovat své roli, byl nahrazen Edwardem Hardwickem, neméně úspěšným hercem, co v roli Watsona zůstal až do konce seriálu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tanmut k tomuto seriálu (6)

Prázdný dům (1986) (S01E01) 

"Return of the gangsta thanks ta' them niggas that get the wrong impression of expression"... no, to sem nepatří... Určitě bych Prázdný dům nazval excelentní epizodou, kdyby sekundární zápletka s vraždou Adaira nebyla podána tak lajdácky. Nejdojemnější bylo setkání s paní Hudsonovou. ()

Opatské sídlo (1986) (S01E02) 

Soucitný Sherlock se mi nelíbil. Vyšetřování celkem odsýpá, ale předlouhé odhalení a sebeospravedlňování díl ruinují, nehledě na to, že krom výpovědi zbité dámy chybí napětí. ()

Musgraveský rituál (1986) (S01E03) 

Když jsem tuto povídku četl, připadala mi ze všech Holmesovek nejděsivější. Tady byl "děsivý" pouze konec. Celková atmosféra působila spíše ponuře. Přesto povedená adaptace. ()

Druhá skvrna (1986) (S01E04) 

Holmes se opět zachoval velmi... chápavě. Dvakrát si i juchnul. Z toho námětu se víc asi vytěžit nedalo. ()

Škola v Priory (1986) (S01E06) 

Chyběla tomu konzistence povídky, kde každá stopa je výsledkem pátrání a každá dedukce je sestavena z logického řetězu indícií. V této adaptaci Sherlock vyvozoval většinou z vágních zmínek. Není problém se orientovat, pokud člověk četl povídku... až na ten pozměněný konec. ()

Reklama

Reklama