Reklama

Reklama

Studený pot

(seriál)
  • Francie Sueurs froides
všechny plakáty
Francie, 1988, 18x26 min

Předloha:

Louis C. Thomas (kniha)

Hrají:

Claude Chabrol, Thierry Lhermitte, Frédéric Mitterrand, Michel Galabru, Zabou Breitman, Gérard Jugnot, Patrick Braoudé, Arielle Dombasle, Jean-Pierre Bisson, Christian Clavier, Rufus, Jean Carmet (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Herec a režisér Claude Charbol se nikdy netajil svým obdivem k Alfredu Hitchcockovi a tak není divu, že přijal roli průvodce v osmnáctidílném seriálu, který byl holdem americkému režisérovi. Seriál krátkých napínavých příběhů byl pojmenován podle Hitchcockova filmu Vertigo (1958). Některé povídky mají charakter klasických detektivek. Například v prvním díle se snaží žárlivý manžel elegantně zbavit milence své ženy. Jiné se blíží žánru mystery, ve druhém pokračování se muž snaží bojovat s nočními můrami, dle nichž mu před očima sublimují postupně všechny osoby v okolí. Desátý díl je černohumorným příběhem žárlivého slepce, jenž podezřívá svoji ženu, že má poměr s jejich společným známým. (Snorlax)

(více)

Recenze (1)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazené a vtipné kraťasy, které mne baví víc, než filmy Hitchcockovy. Sueurs froides nepostrádají napětí, nezbytný francouzský šarm a díky své délce skutečně nestihnou nudit. A byť mají pouhých 26 minut, dokážou vykreslit bezezbytku zápletku. Zhlédnutí tohoto seriálu patří k povinné výbavě milovníků Hitchcocka i obdivovatelů klasické francouzské krimi. ()

Reklama

Reklama