Reklama

Reklama

Případy detektivní kanceláře Ostrozrak

(seriál)
Česko, 2000, 5 h 47 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Karel Smyczek

Předloha:

Josef Škvorecký (kniha), Jan Zábrana (kniha)

Scénář:

Ivana Nováková

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Barbora Srncová, Veronika Žilková, Lenka Vlasáková, Naďa Konvalinková, Eva Holubová, Vilma Cibulková, Lukáš Vaculík, Miroslav Táborský, Václav Chalupa, Josef Somr, Boris Rösner (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál natočený podle knih Josefa Škvoreckého a Jana Zábrany "Vražda pro štěstí", "Vražda se zárukou" a "Vražda v zastoupení". Charaktery a osudy postav, metody vyšetřování soukromého detektiva Pivoňky (Ondřej Vetchý) a jeho pomocnice Boženky Skovajsové (Barbora Srncová) i rozuzlení jednotlivých příběhů neomylně zapadají do groteskně "malých českých poměrů" v Praze konce 30. a počátku 40. let dvacátého století... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ostravak30 k tomuto seriálu (1)

Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (2000) 

Miluji dobu první republiky, což už jsem mnohokrát zmiňoval. Tento seriál splňuje prakticky vše, až na drobné detaily, co očekávám od seriálu natočeného v současnosti pojednávajícím o třicátých letech. Ondřej Vetchý je jako vždy výborný. A líbí se mi i Barbora Srncová. Škoda, že nehraje častěji a ještě více v komediích. Ukázala, že komediální role jí sedí. A jako Boženka je doslova k sežrání. Neméně důležitými postavami jsou kupříkladu Eva Holubová, Miroslav Táborský a jeho pes, Petr Brukner ale hlavně Josef Somr a Bohumil Klepl. Právě posledně jmenovaný se společně s Bá. Srncovou starají o největší zábavu. Škoda jen, že seriál nebyl delší a že se v průběhu již objevovaly ty vážné věci v podobě blížící se války. ()

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Weigel

Zemřel herec Jaroslav Weigel

05.09.2019

Ve věku 88 let zemřel známý cimmermanovský herec Jaroslav Weigel. Weigel se kromě herectví věnoval také grafice, malířství a scénografii. Byl dlouhodobým členem divadla Járy Cimrmana, kde za více než… (více)

Reklama

Reklama