Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Díly, kde se objevuje pirát Očko, jsou naprostý a totální odpad, díly se Supermořcem a Ploutvoklukem jsou, no dejme tomu, nudné, ale vše ostatní je pecka. Spongebob je takový idiot a jeho okolní svět je tak dokonale nelogický a bez pravidel, že vznikají neuvěřitelné situace a člověk si tento seriál po pár dílech musí zamilovat. s5 ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Mořské houbě a partě v Zátiší Bikin nemůžu inak než dát 4 hvězdy, protože jsem se synkem strávil při jeho sledování spoustu času a bavil jsem se u něj někdy i dokřupava s vyjímkou hraných epizodek, kde vystupuje pirát Očko, které zavání odpadem, jinak třeba ovšem Supermořec s Plotvouklukem, bitvy o tajný recept mezi Krabsem a Planktonem, špičkování se Sépiákem a nerozlužné kamarádství Houby a Hvězdice potěší svou ironicky-humornou stránkou - 75% ()

Reklama

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádka, která hrává na Nova Cinema. Viděl jsem už dříve i na Nově, ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, až do teď. Šílené postavičky, šílené příběhy, které baví dokonce i mě. Trošku ubíjí dabing, ale asi se dalo čekat, že děti si na kvalitu dabingu stěžovat nebudou. :) 82% ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděla v rakouský televizi, takže jsem nerozuměla ani slovu.... A podruhý (asi tak po dvou letech) se česká televize uráčila to vysílat. To už jsem rozuměla... :). Co se mi nejvíc líbí, jsou ty postavy (šnek, no a co?!) a krásný barvičky..:) Tak fajn, skončila jsem, je to pro malý děti! ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Což o to, na začátku neskutečně chytré, ztřeštěně zábavné, s nadsázkou a pro všechny. Později jen ukřičená infantilnost, ve které jsou popkulturní odkazy (Např. sci-fi padesátek?? Kolik dětí maximálně věku prvního stupně základky to pochopí?) jen pomníkem prvních asi tří sérií. A kvůli Nicku to asi jen tak neskončí. Původně jsem si myslel, že jde o postavu ze staré theatrical éry a ten vzhled postav i gagy to hodně připomínají, přitom má velmi originální prostředí, zřejmě důvody, proč SpongeBob tolik zabral. Autor Hillenburg (který už dávno odešel od seriálu) byl sám mořským biologem. Upřímnou soustrast. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (76)

  • Spongebobova oblíbená barva je béžová a jeho oblíbená příchuť zmrzliny je vanilková. (Karlsberger)
  • Planktonova počítačová žena Karen je pojmenována po manželce Stephena Hillenburga, tvůrce Spongeboba. Dabována je pak Jill Talley, manželkou Toma kennyho, Spongebobova dabéra. (cvaky32)
  • Spongebob původně vznikl v Orange County Marine Institute, kde jej vymyslel Stephen Hillenburg (tvůrce seriálu). Ten zde pracoval jako mořský biolog. (P. J. D.)

Reklama

Reklama