Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(seriál)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Jak už název naznačuje, scenárista využil známé pohádky o probuzení spící princezny, ale jeho příběh není ani pohádkový, ani v něm nevystupuje princezna, naopak je plný lidských osudů našich současníků. Bude nás provázet složitými životními situacemi mladé ženy, která po rozvodu ztratila životní elán. A teprve nové vztahy a nová setkání v ní probudí energii, která doposud jakoby v ní spala. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lacné televízne seriály, ktoré sa na prelome milénia začali objavovať na obrazovkách tuzemských televízií ma nikdy nedokázali zaujať. I v českej produkcii ich zopár vzniklo. No ani jeden z nich za moc nestál. Desať dielny titul "Šípková Rúženka" mi v pamäti utkvel najmä vďaka tomu, že hlavnú úlohu v ňom stvárnila hnusná liberálna ježibaba Verona Žilková. Nie len že má tá ženská v hlave nasraté a vyzerá ako šialený odfarbený netopier ešte ku tomu všetkému je to aj otrasná herečka. * ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Trocha feminismu na našich obrazovkách neuškodí. Václav Vydra jako metař? Super! Seriál jako takový by nebyl úplně špatný, základy příběhů postav jsou i celkem reálné (i když mi přijde, že by se trochu více hodily do devadesátek), ale rozvinutí jejich osudů už snad až příliš šustí papírem a jsou čím dál tím méně uvěřitelné. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Kdysi, jako náruživý hráč počitačových her jsem velmi dobře znal motto: "Ještě jednu misi a jdu spát", při sledování tohoto seriálu jsem ho oprášil a upravil na: "Ještě jeden český seriál a jdu srát". Kdyby to viděla pravá Šípková Růženka, raději by prince kopla do koulí a zase šla spát. Tyto novodobé české telenovely kýčovitě a rádoby věrohodně zobrazující "normální" život mi opravdu lezou na nervy. Naštěstí zde to ještě není dotaženo úplně k "dokonalosti", jak to známe dnes, proto hodnotím jednou velkou rudou hvězdou místo odpadu. Dobře ještě můžu uznat, že Veronika Žilková se poměrně snažila a nepůsobila tak trapně, jak jsme zvyklí z Tele Tele, ale to je tak vše. "Dáš si něco k pití?", "Jó, dám si třeba čaj" ... "A jestli můžu, trošku rumu do něj" ... ... "Nebo víš co, nevař se s vodou." 2/10 ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Musím říct,že mě tenhle seriál velmi pobavil a to zejména díky Václavu Vydrovi III.,jehož figurka vyhozeného ředitele banky a následného alkoholika je vskutku k popukání ("Však oni nakonec přilezou po kolenou a až přilezou,tak je pošlu do prd*** !").To,jak ho myslím na konci sedmého dílu tvůrci vyhodili z rozjetého děje,mě neskutečně naštvalo.Poslední tři díly tak absolutně ztratily na atraktivitě. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vcelku kvalitní herci tu provádějí vcelku naivní a nelogické věci. A je to statické, nudné a televizně laciné. Ale co je opravdu strašlivé, je hudba. Něco tak odporného se nevidí, za tohle postavit autora na pranýř a házet po něm výběrové kolekce soundtracků Muchowa, Lišky a Boka, v rozšířeném vydání. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Benešově u Prahy a Novém Kníně. (petr.trep)

Reklama

Reklama