Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na svůj věk pořád slušné, ale už moc přitažené za vlasy. Nemůžu se zbavit dojmu, že to na mě působí jako Fantasy Fairytale, kde to oživuje aspoň Ash, což je zábavná kladná postava. Scéna kde si namontuje do ruky motorovku je skvělá, ale že by z něj padaly hlášky jak všichni opěvují, to si nevybavuji, vždyť větší půlku filmu strávil v chatě sám! Krve výrazně ubylo, takže zde pouze za 3*. 65% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie umenie. Natočiť po pár rokoch takmer identický film, s tou istou pointou, na tom istom mieste, s rovnakými alebo podobnými postavami a k tomu ho ešte vylepšiť. Prvá polhodina dokonca Campbell sám na pľaci naháňa hrôzu. Stiesnená atmosféra doplnená tými najmrazivejšími zvukmi ešte hrozivejšími ako v jendnotke. Bol som len sklamaný tou istou úrovňou zombie-spracovania. Tie efekty mohli byť efektnejšie. 80%. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu - první třetina je fakt slabá. Raimi pojal dvojku jako jakési nepřímé pokračování jedničky, přičemž si z prvního dílu bere spoustu námětů, které jako by ho už ale nebavily točit znovu. Ash a jeho přítelkyně jsou vhozeni na chatu, je probuzena kletba, Ash odkrágluje svoji holku a chvíli se špičkuje s lesnímy duchy. Všechno je takové nemastné neslané a chvílemi to vypadá, že režisér opravdu znuděně vaří z vody. Jakmile ale přestane šílená "oneman show" silně přehrávajícího Bruce Campbella a na scéně se objeví další "oběti", začne se konečně Evil Dead pořádně rozhýbávat a my jsme svědky pořádně krvavé jízdy vrcholící zrodem jednoho z nejkultovnějších hrdinů filmového plátna - Ashe s motorovkou místo pravé ruky a upilovanou brokovnicí. Řekněte, našli byste ve filmu víc "cool" hrdinu? ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Podobně jako byla Pytlákova schovanka mistrně vyváženou parodií na červenou knihovnu (tak vyváženou, že někteří diváci ve své době parodizující podtón ani neodhalili), je Evil Dead II mistrovskou parodií na různé splatterové snímky, stejně jako na Raimiho vlastní horrorový kulťák Evil Dead. "Já jsem tvoje matka!" pronáší odporná zombice záhrobním hlasem, a dere se otvorem v podlaze ven ze sklepa. Přitom nadzvedává poklop, kterým je vchod do sklepa uzavřen. Zatímco jedna z přítomných dam hystericky vřeští, přišlápne její pohotovější kolega poklop na hlavu zombice tak, že její oční bulva vystřelí do místnosti. Kamera sleduje dráhu letu oka, a divák s hrůzou registruje, jak toto sviští vzduchem přímo do otevřených úst vřeštící děvy. Tam také dráha jeho letu končí. Plesk! Mlask. Polk... Nechutné? Ano, jistě. Legrační? Přiznejme si, že ano. Takový je to film. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Koncept jedničky neoriginálně vykraden a dějově o nic neobohacen, ale za to lépe zužitkován. Evil Dead II je o poznání větší parodií, obsahuje špetku toho nejčernějšího humoru a hromadu té nejnechutnější krve a hnusu. Film nás šetří zdlouhavých úvodů (což oceňuji hlavně v opozici s některými zdlouhavými slashery) a vrhá nás přímo do akce i slušivého psycha (nezbedná ruka). Bohužel i přes svou krátkou stopáž, film ke konci spíše oslabuje (nebo, že by divák prostě dosáhl bodu nasycení?) a taktéž zamrzí, podobně jako v jedničce, technické bugy - mizející nepořádek, očistivší se tváře a oblečení postav atd. 7/10 ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Stephen King je fanouškem celé série Evil Dead. Když Raimi sháněl peníze na druhý díl, King zavolal svému známému, producentu Dinu De Laurentiisovi, který film dofinancoval. (Hwaelos)
  • Mrtvá žena profesora Knowbyho říká, že je ve "fruit cellar". Což je odkaz na Psycho. (Chatterer)
  • Když Ash (Bruce Campbell) běží s hlavou démona zakouslou v jeho ruce do kůlny, utíká opačným směrem. Poté totiž vychází z kůlny, která je nad chatou. (POciSEM)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama