Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

O několik stupňů před jedničkou. Příběh odhozený, smysl nemusí dávat nic, nic se netváří vážně. Teda... Ne, že by to nešlo říct o jedničce, jen rady jsou možnosti vypnuté logiky využity maximálně. Vzniklo zábavné béčko v mnoha působivými scénami. Přesně to mi chybělo, když jsem byl zklamaný z jedničky. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

To jsem z toho jelen...... Takový bláznivější upgrade/soft-reboot prvního 'Evil Dead', který je sice zábavnější, grotesknější a ztřeštěnější než svůj předchůdce, ale výrazně postrádá jak moment překvapení, tak nápaditej gorefest jak z jedničky. Milovníci švankmajerovsky surrealistickýho bizáru si však přijdou na své. Bruce Campbell je groovy, Sam Raimi je mešuge. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

A jedeme dál, aneb UN-FUCKIN´-BELIEVABLE part 2. Režisér se definitivně zbláznil a rozhodl se, že pobaví publikum za každou cenu. Totálně nechutný příval tělních tekutin, krve a slizu nepolevuje, a živě vidím tisíce mladých dam, které při sledování Evil Dead 2 odvrací oči, nebo schovávají hlavu do dlaní. V kultovním pokračování se však zdaleka nehraje na hororovou notu. Strašidelná atmosféra je tu odsunuta na vedlejší kolej, a o slovo se hlásí bizarní nálož tak debilních scének s šílenými démony (co vypadají jako zfetovaní zombíci), že se musí smát i ten největší cynik. Je to monstózně přehnané, je to trapné, je to odpuzující... je to SUPER!. Kult v pravém slova smyslu - dlouho mi nic tak nepřirostlo k srdci, jako tahle krávovina. P.S. Montáž motorové pily, nabití brokovnice, její protočení v ruce a následné "rambovské" upevnění na záda, je zcela určitě nejlíbivějším záběrem devadesátých let. Ash je borec. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl v době mého působení na 1. stupni ZŠ, byl jsem z toho na pár let slušně rozsekán a pořád se mi to vracelo. Po uplynutí desetiletí mi to přišlo trapné a antihororové. Tento film jsem hledal, abych si oživil paměť a zjistil, co mě to tenkrát nedalo spát, ale bohužel jsem byl zklamán. Míchat do kupy prvky hororu a komedie je alespoň z mého pohledu nešťastný počin. Kdysi dávno mi to vtipné nepřišlo. Čím to? No prostě komediální prvky totálně narušují hororovou atmosféru a v hororové atmosféře nejsou vůbec komediální prvky vtipné. KOMEDIE+HOROR=ODPAD. Nostalgie a určité scény hodnocení vytáhnou, ale musím říct, že jednička je o dost lepší. 60% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě něco úžasného. Tento díl považuji v originalitě za horší, protože v mnohém vychází z minulého, však je to v podstatě částečný remake. Ale je mnohem vtipnější, propracovanější, akčnější. Celkově si netroufám tvrdit, který díl je lepší, protože tento jsem měl asi od devíti let na kazetě a těžko bych počítal, kolikrát jsem ho viděl a s každým dalším zkouknutím se mi líbil víc a víc, protože jsem si všímal už i těch nejmenších detailů. Těžko něco vytýkat. Bruce Campbell je prostě třída. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • V jednej scéne sa motorová píla objaví v Ashovej inej ruke ako počas celého filmu. (rador)
  • Prvního rytíře, který vytasí meč na konci filmu, si zahrál režisér Sam Raimi. (Chatterer)
  • Stephen King je fanouškem celé série Evil Dead. Když Raimi sháněl peníze na druhý díl, King zavolal svému známému, producentu Dinu De Laurentiisovi, který film dofinancoval. (Hwaelos)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno