Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Paldini 

všechny recenze uživatele

"Pochválen buď ten, co spadl z nebe a dodal nám naději k vítězství."... Jeden z nejoriginálnějších splatterů s ještě lepším závěrem. Prodavač Ash se na hranici šílenství, ne-li za touto hranici, stává nejkultovnější zabijákem duchů a probuzených nemrtvých, jaký se kdy objevil ve filmu (promiň Lioneli, ale ty to nejsi). Bruce Campbell se stal díky této roli nesmrtelný a doufám, že nastartuje svoji motorovku a nabije brokovnici ještě alespoň v jednom dílu. Same, natoč čtyřku!!!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

V prvej štvrťhodine stihne Ash prísť do chaty v lesoch, nájsť Knihu mŕtvych, zabiť svoju snúbenicu, odraziť jej hlavu, premeniť sa na démona a slabšie to už nebude. Táto séria ma ale nikdy nebavila, Campbell je fajn sympaťák, ale že by bol mojím milovaným hercom, tak to sa ozaj povedať nedá. A hlavne nemám rád, ak niekto mieša horor s komédiou. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor jedna radost... Spousta démonů, bláznivá kamera, chvílema nekutečná prdel, litry krve všech možných barev, kultovní hrdina, mimořádně slibný konec.... Evil Dead 2 působí, jako by ani nebyla žádná jednička - prostě jí ignoruje. A je o třídu lepší... i když upřímně, je to hrozná hovadina a oproti jedičce ubyla prakticky všechna strašidelná atmosféra. Ale vážně je to výborná zábava. Sam Raimi je génius! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Groovy..! Že zábavnost u hororu nejsnáze odpouštím Raimimu už mám prověřené časem. Evil Dead II je v porovnání s jedničkou víceméně stejná řeka - jen se navýšil rozpočet, přívaly krve, či jiných tělesných i netělesných tekutin, celková grotesknost a charisma Bruce "má ji motorovou" Campbella, na němž celý film stojí a bez jehož přítomnosti začne povážlivě kulhat. Představitel Ashe Williamse předvádí animální výkon na hranici sebepoškození, místy připomínající zoufale krásnou etudu M.Landaua s vycpanou chobotnicí v Edu Woodovi a navrch ještě ukáže, že světoznámá Hemingwayova novela "Sbohem paže" nemusí sloužit jen ke čtení. A konec s využitím Čáryfukova portálu? Laskomina s přijíždějícím vévodou Krvavým Henrym na obzoru.. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu - první třetina je fakt slabá. Raimi pojal dvojku jako jakési nepřímé pokračování jedničky, přičemž si z prvního dílu bere spoustu námětů, které jako by ho už ale nebavily točit znovu. Ash a jeho přítelkyně jsou vhozeni na chatu, je probuzena kletba, Ash odkrágluje svoji holku a chvíli se špičkuje s lesnímy duchy. Všechno je takové nemastné neslané a chvílemi to vypadá, že režisér opravdu znuděně vaří z vody. Jakmile ale přestane šílená "oneman show" silně přehrávajícího Bruce Campbella a na scéně se objeví další "oběti", začne se konečně Evil Dead pořádně rozhýbávat a my jsme svědky pořádně krvavé jízdy vrcholící zrodem jednoho z nejkultovnějších hrdinů filmového plátna - Ashe s motorovkou místo pravé ruky a upilovanou brokovnicí. Řekněte, našli byste ve filmu víc "cool" hrdinu? ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)
  • Ash (Bruce Campbell) ve filmu používá brokovnici 12 Gauge Side by Side Shotgun. (dc125)
  • Mrtvá žena profesora Knowbyho říká, že je ve "fruit cellar". Což je odkaz na Psycho. (Chatterer)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama