Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

tron 

všechny recenze uživatele

V prvej štvrťhodine stihne Ash prísť do chaty v lesoch, nájsť Knihu mŕtvych, zabiť svoju snúbenicu, odraziť jej hlavu, premeniť sa na démona a slabšie to už nebude. Táto séria ma ale nikdy nebavila, Campbell je fajn sympaťák, ale že by bol mojím milovaným hercom, tak to sa ozaj povedať nedá. A hlavne nemám rád, ak niekto mieša horor s komédiou. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je kult a jeden z nej horrorů všech dob. Zejména těch, kam tvůrce zařadil humor a to pekelně či "krvavě" černý ... Je to film mého středoškolského věku, který jsme sjížděli furt a furt jak na běžícím páse dalším a dalším kámošům. Dnes již působí trochu "gumově" a ještě víc úsměvně než původně, ale i přes to je to nářez a rozhodně nikdy nezestárne. Je otázkou, jestli výměna nervydrásající atmosféry prvního dílu za občasný humor byl ku prospěchu, každopádně zde máme jeden z prvních horrorových remaků, který se stal absolutním kultem, stejně jako jeho předchůdce ... Špičkové nápady, prostředí, atmosféra, humor, brutality, gore, krev, příšery ... Prostě úžasná záležitost. V oblasti "horror+humor" je to ne možná úplně první, ale rozhodně nejlepší počin, který trumfnul až konkurent Raimiho, Peter Jackson ... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Swallow this." Aneb film ve kterém má hlavní hrdina místo ruky motorovku a na zádech upilovanou brokovnici. Jeden z nejlepších sequelů. Bruce Campbell je naprosto nezapomenutelný a scéna, kdy se zblázní a celej barák se mu směje je fakt geniální. Chvílema to sice trochu ztrácí tempo, ale chápte MOTOROVKU MÍSTO RUKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Raimi zmáčkl po jedničce tlačítko REWIND a rozjel centryfugu šílenosti nanovo - ještě rychleji a strměji, než se vůbec zdá možné. Když jsem v devíti letech viděl tuhle šílenost poprvé, mohl jsem se hrůzou podělat, což jsem druhý den spolužákům náležitě vylíčil; scény s mrtvolou ve sklepě, oživlými stromy, zblázněnou rukou nebo nasazováním motorové pily se mi vryly nesmazatelně do paměti. Čím film je a navždy bude vyjímečný, je jeho neskutečná rychlost, kinetika, nepopíraná šílenost a tvůrčí nápaditost. Mytologicky nastíněný původ Necronomiconu spolu s poslední scénou tvoří hezký rámeček fantasmagorickým hrůzám, které se odehrávají mezi tím. Vlastní tomuhle dílu jsou především zběsilé kamerové nájezdy lesem, přemrštěné akční scény (se spoustou létajících končetin), parodické detaily (příšerně vrzající dveře mě pobaví vždycky) i přehršel bizarních démonů. Zmíněná nápaditost, snoubící se se splašeným tempem, útočí hned na začátku - Ash s přítelkyní přijíždějí do lesní chaty, probouzejí démony, Ash brutálně likviduje svou posedlou frajerku a uhání autem pryč od chaty... aby zjistil, že most je zničený. To vše v úvodní čtvrthodině. Tvůrci v momentě, kdy by divák mohl nabýt dojmu, že už ho nic nepřekvapí, přijdou s další šíleností - psychedelickou scénou s chechtajícími se předměty, Ashovým soubojem s vlastní uříznutou rukou, stromy opouštějícími svá místa a útočícími na chatu - do celku zapadají i vtipné cool momenty (Ash + brokovnice, Ash + motorová pila) a zparodizovaná klišé. Když přičtu zástupy různorodých potvor, masek a triků, vychází mi, že jediná zábavnější věc, než tenhle film, muselo být jeho natáčení. Hyperaktivní bomba. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Pracovní název filmu byl Evil Dead 2: Dead by Dawn. (Chatterer)
  • První díl se točil na převážně reálných místech, pro druhý díl už převážně vznikaly kulisy. (Karlos80)
  • Když Ash (Bruce Campbell) používá motorovou pilu bez jedné ruky přidává se plyn libovolně bez toho aby si pomáhal zdravou rukou, to je ale nemožné bez toho aby zmáčknul plyn. (dc125)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama