Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

choze 

všechny recenze uživatele

Fantastická hororová groteska narvaná kamerovými úlety, režijními nápady, parádními maskami a oldschool triky, kultovními imaginativními scénami a hláškami s "k-posrání-legračním" Bruce Campbellem. Ať už zápasí s vlastní rukou, nebo se mu směje celý interiér chaty, nebo do něj naráží tělo bez hlavy a on mu oplácí páčidlem nebo mluví sám se sebou v zrcadle, jde o neskutečný komediální koncert. V pubertě jsem tenhle film uctíval a i dnes mě spolehlivě pobaví a probudí ve mě filmařský absťák. O to zklamanější jsem byl, když jsem nedávno s obrovským zpožděním viděl mnohem vážnější jedničku, ten rozdíl odpovídá rozdílu mezi VETŘELCEM a VETŘELCI. Boj s rukou mi připomněl boj s přerostlou mouchou v prvním PHANTASM a když se podíváte na PHANTASM II, které vzniklo rok po druhém SMRTELNÉM ZLU, uvidíte, že ta inspirace byla vzájemná. Podobně jako Coscarelli se Raimi taky nijak zvlášť netrápí s příběhem - de facto zremakoval jedničku, jen ji trochu obrátil a tak tentokrát Ash nejdřív bojuje se zlem sám a další postavy přibývají později - a jen vysekává jednu cool scénu za druhou. Škoda že po výborné ARMÁDĚ TEMNOT a DARKMANOVI Raimi filmařsky dospěl a rezignoval na svoje oblíbené detaily vytřeštěných očí, bláznivé kamerové jízdy, zrychlování a zploštělé obrazy. SPIDER-MANA totiž mohl dobře natočit kdejaký Singer, ale filmy jako SMRTELNÉ ZLO II nikoliv. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po pomalšom úvode to nabralo na napätí a musím povedať, že je to horor o ktorom sa to dá aj povedať, že je. Film má desivú atmosféru a niekoľko záberov, ktoré dokážu človeka vydesiť a hudba vo filme tomu len dopomáha. Na začiatku strach naháňajúci horor, potom desivo komické telá mŕtvych a démonov. Nie je to obyčajný bezduchý horror, má to svoj pôvab aj vďaka veľkej dávke čierneho humoru. Evil Dead II sa ale nedá označiť inak, než ako švihnutý film. Máme tu ľakačky, máme tu skutočne pôsobivé monštrá, ktorá naháňajú hrôzu, takže hororovej tematike bolo učinené za dosť a to so všetkou parádou, ale všetko je úžasne prepletené bláznivým čiernym humorom, ktorý je miestami síce trochu lacný, ale vždy ho spoľahlivo zachraňujú grimasy Brucea Campbella. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

O několik stupňů před jedničkou. Příběh odhozený, smysl nemusí dávat nic, nic se netváří vážně. Teda... Ne, že by to nešlo říct o jedničce, jen rady jsou možnosti vypnuté logiky využity maximálně. Vzniklo zábavné béčko v mnoha působivými scénami. Přesně to mi chybělo, když jsem byl zklamaný z jedničky. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

To jsem z toho jelen...... Takový bláznivější upgrade/soft-reboot prvního 'Evil Dead', který je sice zábavnější, grotesknější a ztřeštěnější než svůj předchůdce, ale výrazně postrádá jak moment překvapení, tak nápaditej gorefest jak z jedničky. Milovníci švankmajerovsky surrealistickýho bizáru si však přijdou na své. Bruce Campbell je groovy, Sam Raimi je mešuge. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na svůj věk pořád slušné, ale už moc přitažené za vlasy. Nemůžu se zbavit dojmu, že to na mě působí jako Fantasy Fairytale, kde to oživuje aspoň Ash, což je zábavná kladná postava. Scéna kde si namontuje do ruky motorovku je skvělá, ale že by z něj padaly hlášky jak všichni opěvují, to si nevybavuji, vždyť větší půlku filmu strávil v chatě sám! Krve výrazně ubylo, takže zde pouze za 3*. 65% ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Přestože český distribuční název prvního dílu byl Lesní duch (1981), pokračování bylo pojmenováno Smrtelné zlo 2. (karlik4801)
  • Mrtvá žena profesora Knowbyho říká, že je ve "fruit cellar". Což je odkaz na Psycho. (Chatterer)
  • Časopis Premiere zařadil hororové pokračování mezi kultovní filmy. (Folky)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama