Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (906)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se tenhle film stal kultem, ale u mne to za plný počet není. První půle byla výtečná, ale v druhý pak byly takový hluchý místa, děj uvíznul a já už jenom čekal na jasnej konec. Závěrečné rozpadání démonů pak bylo totálně bez atmosféry kvůli ne zrovna povedeným trikům. Chtělo by to remake, protože ty triky už dneska fakt nepůsobí tak, jak by měly. Horror movie of the year ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva mladíci, tři dívky, chata v lese, probuzené zlo a nikdo to tu nepřežije. Hit pirátských videokazet opředený řadou legend - kdo ho neznal, jako by nevěděl, co skýtal současný horor. Skvělý mix strašení, gore a divokého vizuálu. Jasně, dnes se u toho bude asi bát jen někdo, avšak kultovní status mu upřít nelze. A Záhada Blair Witch se může jít někam klouzat... Ač kamera létá jako zběsilá (což je dotaženo do maxima ve dvojce), člověk se v obraze neztrácí. Slavná scéna znásilnění stromem má pořád své kouzlo, roztékající se mrtvoly bublající rozličnými tekutinami a hemžící se šváby pobaví i dnes. Svižné, nápadité a dlouhé akorát. Viděno 5x a spokojenost zůstává. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $375,000Tržby USA $2,400,000Tržby Celosvetovo $29,612,367Sam Raimi dokázal na začiatku kariéry točiť dosť zaujímavé horrory ale tento je trošku nedotiahnutý, v niektorých detailoch to pôsobí až moc jednoducho - amatérsky, masky sú urobené na úrovni k ním by som nemal žiadne výtky tak ako ku budovanej atmosfére, tá pôsobí priam démonicky ale strašne my to kazí jednoduchosť príbehu, kde to miestamy pôsobí až moc absurdne až smiešne. Postavy robia dosť neuvážené až trápne konania, čo nevyznie pre príbeh tak skľučujúco v obklopený smrteľného zla ako by malo. U mňa ostáva tento počin len slušným priemerom, na viac to podľa mňa nemá. Samozrejme že tu nechýbajú vydarené nechutnosti ako všemožne za pomoci prírody zaútočiť na človaka, takže pozor na nebezpečné dlhoké konáre, nie je to sranda ak sa vam omotá okolo nohy. /60%/ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dobře, přiznám se. Moc jsem se nebál. Fakt ne. Atmosféra zde sice byla perfektní a lekačky byly parádní a fungovaly, nicméně jsem se moc nebál. A proč že teda dávám plný počet? Za tu geniální práci s kamerou, za tu parádní hudbu, za ten masakr (hlavně ke konci) no a za to, jak to všechno funguje. Klobouk dolů, Same, takovýhle debut (za tak "málo" peněz) abys pohledal. Věřím, že vidět to před pár lety zpátky na nějaké opuštěné chatě, bál bych se. 100 %. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Co se týče atmosféry, není co vytknout. Napnutí jste od začátku do konce, nevíte co se v příštím okamžiku stane. Odevšad se valí litry krve a jiných tělních tekutin a celkově to není pro slabší žaludky. Další věcí je, že téma je klišé největší - parta lidí jede na noc do opuštěné chaty v lese. To je ještě v pohodě. Ovšem ta parta se celou dobu chová jako retardovaná. Zásadně všude chodí po jednom (to mně vadilo nejvíc. Dodává to sice atmosféru, ale člověk by se tak prostě normálně nechoval) a každý zdroj zvuku se samozřejmě musí prozkoumat s holýma rukama. Navíc jsem nějak nepochopil, proč se z tématu lesní duch najednou uteče k zombies. ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Podle místní legendy (Tennesee) se v chatě, kde se natáčelo, stala brutální dvojnásobná vražda. Raimi a jeho štáb se to dozvěděli až v průběhu natáčení. (Stibak)
  • V Nemecku film nesie názov "Dance of the Devils" (Tanec s diablami). (rador)
  • Raimi chcel pôvodne ako názov filmu použiť "Book of the Dead" (Kniha mŕtvych). (rador)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama