Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže je už pokročilá hodina (20.23) budem stručnejší. Samuel L. Jackson je borec, čo nezaprel ani v tomto kuse. Najprv si približíme prostredie kde sa dej odohráva. Iste si pamätáte na filmy o krokodíloch-aligátoroch pôsobiacich v stokách Nowého Yorku, ktoré nie sú príliš presvetlené a voňavé, tieto stoky si predstavte v uzavretom priestore v tvare kvádra o rozmeroch približne 16 x 10 x 3 m, tieto priestory sú triedy akejsi "pětiletky" pre absolútny suterén americkej spoločnosti. Do týchto tried napustíme nasládly puch parfémov a rozsvietime žiarivky s intenzitou osvetlenia 2 lx, čo je 8 krát viac ako je intenzita osvetlenia mesačného svitu. Toto je obraz oného javiska. Prejdime na hrdinov mihajúcich sa po plátne meňavkovitým pohybom smerom do stredu a zase naspäť. Asi zo 10 ľudí je na tom lepšie dokážu aj chodiť aj sa voziť autom, brm brm to delá. Dej by som vykreslil ako nesúrodý chumáč chlpov, zaseknutý v krku, ktorý vám neumožňuje riadne prežúvať a naplno využívať služby ptyalínu. Čiže ťažko stráviteľný. Ale keď vás nuda pritlačí siahnete aj po odpade ako vyšitom, čo na koniec nie je na škodu, aspoň som si potvrdil jednu vec, a to tú, že už asi nechcem vidieť žiadny film s týmto hercom. Bodka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne drsny drama. Cekal jsem takovou tu variaci na bandu smejdu, co se polepsi pod vedenim cool ucitele, ale nic takovyho se tady nestane. Studenti jsou az na minimum vyjimek banda tech nejvetsich zmrdu a Samuel si pomalu, ale jiste uvedomuje, ze po dobrym to nepude. A vyvoj filmu je fakt hodne zajimavej a konec je hodne slusnej masakr. Jinak Samuel podava fakt perfektni vykon a vsichni studenti vypadaj skvele prirozene. Mozna obcas to akorat tvurci prehani s tim ukazovanim, jak je system skolstvi spatnej. Trosku mi akorat vadila takova divna, misty psychedelicka kamera, sice to vtahne do deje, ale obcas to pusobilo divne. Hodne dobry 4*. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Učitelské řemeslo může být velmi náročné a deprimující. Obzvlášť pokud učíte dospívající mládež, vzešlou ze společenských vrstev, kde dokazování mužnosti je každodenní nutností a prestiží. Narušování výuky může každý řešit svým vlastním způsobem. Oficiálním kázeňským přestupkem, přehlížením, rezignací, domluvou, příkladem. Nebo za použití drsnějších metod ve stylu oko za oko, zub za zub. Nadšený středoškolský učitel Trevor Garfield (zajímavý Samuel L. Jackson) se nemíní vzdát své profese, kterou považuje za své poslání. Obhajuje svůj prostor profesní, životní i partnerský nápaditě, osobitě a drsně. Učitelka Ellen Henry (Kelly Rowan) přináší romantickou zápletku. Student Cesar Sanchez (Clifton Collins Jr.) představuje největší překážku. Snaží se zachovat své vnímání života, nic jiného nikdy ani nepoznal. Učitel Dave Childress (John Heard) je typem zvrácenosti systému, který nic systémově neřeší, ale pouze zneužívá a využívá. Studentka Rita Martinez (Karina Arroyave) je symbolem víry a naděje, která je okolím srážena ve své snaze, ale s pomocí odolává a vytrvává. Z dalších rolí: ředitel školy Garcia (Tony Plana) a problémoví studenti Benny Chacon (Lobo Sebastian), Stevie Littleton (Jonah Rooney) a Larry Hyland (Jack Kehler). Život může být v určitých kruzích drsný a formuje nás k podobnému chování. Myšlenka filmu je vynikající, leč provedení mě příliš nestrhlo. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dráma z učiteľského prostredia, ktorá na túto tému ide z trochu iného konca. Kevin Reynolds je solídny režisér a hoci scenár je v niektorých chvíľach trošilinku pritiahnutý za vlasy, všetko to zozadu istia výborní herci. Samuel L. Jackson je jeden z mojich obľúbencov a je naozaj ťažké nájsť film, v ktorom by sklamal. Veľmi ma prekvapil mladý Clifton Collins Jr., ktorý bol vynikajúci a týmto výkonom si najskôr po zásluhe zaistil kariéru. Rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri tejto dráme nebudete roniť pri konci slzy a to ja napriek tomu, že psychologické rozpracovanie postáv je na dosť dobrej úrovni. Je to tým, že film dostáva až thrillerový nádych a v samotnom konci skôr tuhne krv v žilách, než by malo zmäknúť srdce. Ani by som nepovedal, že tá dusná hip-hopová hudba tomu bude tak svedčať. L.Jackson je na podobné role s rasisitickým podfarbením ako stvorený. Ani neviem prečo strhávam hviezdičku. Asi najviac mi vadili prehnané drsňácke výrazy a občasné komparzácke skraty. 85%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)

Reklama

Reklama