Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät tu mame ucitela, ktory sa dostal medzi bandu kriminalnikov, ale tentokrat to nebude o tom, ze na konci roka ho budu ziaci prosit, aby na skole zostal, tak ako to poznam z NEBEZPECNYCH MYSLIENOK (1995) s Michelle Peiffer, aj ked je pravda, ze ten film bol podla skutocnosti alebo spomeniem PANU UCITELI Z LASKY 2 (1996). 187 je drsny a nechutne realny film, pri ktorom sa nam obycajnym smrtelnikom ani nechce verit, ze v USA naozaj taketo skoly existuju a skolske vedenia ani nemaju zaujem pozriet sa osobne do pavilonov tried, v akom stave vyzeraju a ktore tieto ziaci navstevuju a mozeme len dufat, ze az do takychto rozmerov to nepride az k nam, aj ked urcite nasilie na niektorych skolach stupa. O ucitelovi, ktory sa dostal do drsnej skoly plneho gangu bola natocena aj parodia s Johnom Lovitzom BLAZNIVA SKOLA (1996), ktora zrejme parodovala uz spominane NEBEZPECNE MYSLIENKY. Je zvlastne a urcite pozitivne, kam vstupil reziser prostrednictvom tohto filmu v porovnani z dobrodruznymi filmami z jeho filmografie, ked si spomeniem na ROBINA HOODA: KRALA ZBOJNIKU (1991), RAPA NUI - STRED SVETA (1994), VODNY SVET (1995), HRABE MONTE CHRISTA (2002) alebo TRISTANA A ISOLDU (2005)... 25.03.2010 ______ Samuel L. Jackson - (Trevor Garfield) +++ John Heard - (Dave Childress) +++ Kelly Rowan - (Ellen Henry) +++ Clifton Collins Jr. - (Cesar Sanchez) +++ Tony Plana - (Principal Garcia) +++ Karina Arroyave - (Rita Martinez) +++ Lobo Sebastian - (Benny Chacon) +++ Demetrius Navarro - (Paco) +++ Hudba: David Darling a Michael Stearns +++ ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Dráma ako bič!!! Samuel L. Jackson (učiteľ Garfield), obklopený, grázlami strednej školy. Jackson pod taktovkou Reynoldsa stvárňuje postavu, ktorú absolútne neviete odhadnúť. Príbeh nemá happyend, nekončí ponaučením, ale zobrazuje dekadenciu systému a snahu vs. nezáujem! Keď vo vás niekto zabije vlastné ja, o smrť svojho tela nemáte strach hazardovať. Záver filmu mi mierne vyrazil dych. Scénar 187 (btw kód americkej poície pre vraždu), napísal učiteľ. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

I kantořina může být rizikový povoláním, v němž jde o život...Možná bych měl raději jednu hvězdičku ubrat, ale takřka po celý film jsem si užíval atmosféru, kterou americké školství v tomto snímku poskytlo, tudíž hodnocení nechám na oněch 4*. Pro mě osobně příběh vygradoval podezříváním Trevora Garfielda a závěr, který měl být nejspíš vrcholem uplynulých 119 minut, mi dojem mírně pokazil. Samuel L. Jackson opět potvrzuje, jak kvalitním a přesvědčivým hercem je a nebýt něj, tak 187 není zdaleka tak působivý, jako ve skutečnosti je. Kdybych měl nějak v krátkosti vystihnout tento počin, tak se jedná o Panu učiteli s láskou trochu jinak :) a mohl by sloužit jako příručka absolventům pedagogických škol. Bezradnost kantora byla na počátku filmu mistrně zpracována. Mimochodem i na tento problém poukazoval v méně drsné formě Chuck Norris v některých epizodách Walkera texas rangera :) P.S. Zmínka o československé pistoli potěšila :) ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

A to jsem se k tomuhle filmu dostala až teď, když už mám papír na to, že se budu po zbytek života živit tak, jako Pan G.????!!! Trochu pozdě! - no a teď vážně - samozřejmě, že věřím tomu, že se vyskytnou situace, kdy učiteli prdne v kuli a stane se to, co se stalo ve filmu. Upřímně doufám, že mě se to netýká, a proto můžu s klidným srdcem film velmi pochválit, vyzdvihnout výkon Samuela L. Jacksona a říct, že konec se mi zdál famózní. Děkuji, pane G., zasloužené 4 H:-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri tejto dráme nebudete roniť pri konci slzy a to ja napriek tomu, že psychologické rozpracovanie postáv je na dosť dobrej úrovni. Je to tým, že film dostáva až thrillerový nádych a v samotnom konci skôr tuhne krv v žilách, než by malo zmäknúť srdce. Ani by som nepovedal, že tá dusná hip-hopová hudba tomu bude tak svedčať. L.Jackson je na podobné role s rasisitickým podfarbením ako stvorený. Ani neviem prečo strhávam hviezdičku. Asi najviac mi vadili prehnané drsňácke výrazy a občasné komparzácke skraty. 85%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)

Reklama

Reklama