Reklama

Reklama

Solární protipóly

(seriál)
  • USA Solar Opposites (více)
Trailer 2
USA, (2020–2024), 15 h 16 min (Minutáž: 22–25 min)

Hrají:

Sean Giambrone, Mary Mack, Justin Roiland, Thomas Barbusca, Amanda Leighton, Kari Wahlgren, Thomas Middleditch, Andy Daly, Ryan Ridley, June Squibb, Chris Cox (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(41)

Solární protipóly se soustředí okolo rodiny mimozemšťanů – Korva, Terryho a jejich dětských replikantů Yumyulacka a Jesse, z planety Shlorp, kteří ztroskotají na Zemi a útočiště naleznou ve Střední Americe. Nemohou se shodnout na tom, zda je to hrozné, nebo skvělé. (Disney+)

Recenze uživatele JamesSi k tomuto seriálu (4)

Solární protipóly (2020) 

Planeta Šlorp byla skvělou utopií - dokud na ni nespadl meteor. Prostě Rick a Morty bez Harmonda. Což může pro vás být jak dobrá tak špatná věc: pokud se vám na RaM líbili emocionální momenty, vystavěný příběh přesně podle příručky, filozofování tak se vám Solar Opposites líbit nebude - pokud ale máte rádi nonsense, šílenosti, staré Roilandovi webseriály (House of Cosbys, Mr. Sprinkles) a absurdní vtipy - tak je Solar Opposites pro vás. Já se zasmál celkem dost. Za mě, jelikož mě nebavili zase až tolik dvě poslední série RaM je tohle jistě plus. Rozhodně se tady nebude řešit rozvod a tak dále - Roilandovi jde jen o ulítlou zábavu. Kvalitou je to pro mě mezi 1-2 řadou RaM a 3-4 sérií. Prostě něco mezi. Seriál má svoje chyby - designy postav jsou velmi podobné předchozímu seriálu, ale zároveň o něco méně zajímavější. Všichni vypadají jako postavy v pozadí RaM. Vtipy jsou občas slabší, to se ale vyvažuje tím, že je sypou strašně rychlým tempem. Product placement na Hulu by taky mohli vynechat. Ale celkově jsem si to více užil (a možná i více než spoustu epizod ze 4. řady). ()

Nestabilní šedá díra (2020) (S01E02) 

Ty bláho zatím bych řekl, že je to vtipnější než poslední 1,5 řady Ricka a Mortyho. Tohle je neředěné Roilandovo edgy šílenství podobné House of Cosbys, Mr. Sprinkles a dalším jeho prvotinám. Tempo je fakt vražedné, jenom kolik sci-fi konceptů tam vystřídají za epizodu je neuvěřitelné. Zatímco poslední řady R a M jsou hodně formulované, promyšlené a upřímně nudné a neoriginální, tak tohle je jako průjem nápadů. Samozřejmě ne všechny vtipy padnou na úrodnou půdu, ale to je vyváženo tím, že autoři střílí desítky vtipů za minutu. Co bych, ale vytknul je teda vizuál, který je téméř doslovnou kopií Ricka a Mortyho, mohli to trochu více odlišit. Díky tomu to působí spíš jako spin-off. ()

Série 3 (2022) (S03) 

Jsem asi jeden z mála lidí, kteří si užívají Solar Opposites více než moderního Ricka a Mortyho. Let me explain. Zaprvé si nedokážu představit, že někdo bude idolizovat Corva, jako se tak stalo s Rickem. Corvo je idiot, který si myslí jak je chytrý a jaký je velký nihilista - kdežto Rick je DOSLOVA chytrý a schopný jako Bůh a velký edgelord a nihilista. Musím říct, že právě fanouškovská základna a to, jak jí občas fanoušci seriálu nadbíhají je to, co mě na moderním Rickovi a Mortym taky štve. Zadruhé -  Zatímco moderní Rick a Morty se zalyká svojí chytrostí a snahou říct něco vyššího s ohranými postavami (Jerry, Beth, Morty, Summer), Solar Opposites jsou v jádru běžným sitcomem s trochu neběžnou familií. Doslova každá epizoda končí nějakou lekcí, kterou se postavy naučí. Ano, status quo vždy zůstává, to však nebrání tvůrcům být kreativní jak sviňa. Je tu epizoda, které je celá jen o čekání ve frontě, oblíbený sub-plot The Wall, pocta horrorům od A24 nebo filmu Mlha. Jestli je něco, co Roiland jasné nesnáší je to serializace. Což je škoda, protože právě serializované momenty, jak Solar Opposites tak Rick a Morty jsou jedny z nejzajímavějších na těhto seriálech. Zatímco však RaM dává v páté řadě divákům prostedníček s odhalením různých backstories postav, tady je ta nenávist hravější. Už tu nejsou JEN gay podtóny ve vztahu s Terrym a Corvem, ale jejich pár jsou manželé jak se patří. Dojde i na podzápletky ohledně nevěr, výchovy, a crepes and rimming apod. (Bude sex?) A to je dobře. Solar Opposites jedou neuvěřitelným tempem, což ukazuje i to, že spousta epizod nemá jen "B-plot", ale i "C-plot" nebo "D-plot". Některé příběhy mají doslova jen pár minut. Vtipy se střílí takovým způsobem, že i když zhruba polovina nepadne na úrodnou půdu, tak to druhá půlka zachrání. Ve výsledku není Solar Opposites nic nového - jen starý dobrý sitcom s kreativními částmi, které ano jsou velmi podobné prvním sériím Ricka a Mortyho. Narozdíl však od toho mi přijde, že tvůrcům na ději a postavách v Solar Opposites stále záleží. Přijde mi právě, že Roiland se více věnuje tomuhle seriálu a jeho herní společnosti, která teď odhalila novou FPS High on Life než právě Adult Swimské klasice. Harmon zase přešel na jeho NFT seroš Krapopolis a Rick a Morty zůstal v rukou nových scénáristů z rozporuplné série 3. Možná se pletu, ale tak to na mě působí. U Solar Opposites přesně víte, co dostanete, jde přesně o více toho samého, co jsme od Roilanda už viděli. Jen v rychlejším tempu s méně nihilismem a bez falešné intelektuálnosti. ()

Série 4 (2023) (S04) 

Když jsem recenzoval předchozí série, tak jsem neměl pravdu. Myslel jsem si, že Solar Opposites mě baví, protože Roiland se zaměřuje spíš na ně než na Ricka a Mortyho. Avšak se ukázalo, že Roiland na všechno sere a věnuje se buď tomu, aby byl debil nebo dalším svým kontroverzím. Asi hlavním tahounem za Solar Opposites byl Mike McMahan, protože seriál je stále stejný jako předchozí řady jen Roiland v dabingu byl nahrazen Danem Stevensem z seriálu Legion a Krásky a zvířete. A upřímně jeho hlas je příjemnější než Justinův. Zápletka se Zdí je stále zajímavá, gay vztah mezi Corvem a Terrym je stále fajn a kanonáda vtipů je stále velmi rychlá i když tak 60% vtipů funguje. Je to prostě další série Solar Opposites. Doufejme, že se dočkáme další řady. ()

Reklama

Reklama