Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo dokáže vylézt vlastním úsilím do okna několika patrového baráku a potom ještě zdolá cestu tam a zpět na K2, pak jedině Kyle Reese:) K2 je podařeným snímkem o výstup na jednu z nejslavnějších hor světa. Zároveň trochu i zasahuje do žánru "Best Buddies Movies." "Ká dvojka" má výborný scénář i herce, snímek mi rychle uběhl. Přesto jsem však neměla pocit, že bych zhlédla něco, z čeho bych si odnesla jakkoli silný zážitek. Snímek má své kvality, ty se však pohybují spíše v průměrných vodách. Ale tak jako u každého filmu, záleží na divákovi. "Jaký to je, být za hrdinu?" - "Lepší, než být za pitomce." ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře natočený dobrodružný film z prostředí hor, který rozhodně stojí za podívání, pokud ho dávají zrovna v televizi. Jen mi vadily nějaké rozpory mezi jednotlivými členy expedice - je jasné, že se do filmu museli nějaké hádky a šarvátky přihodit, ale tady to působí hodně uměle a já jsem jim prostě neuvěřil, ačkoli Michael Biehn svou roli zvládl dobře. V některých místech je to dost vykonstruované a naopak, tam kde bych nějaké větší napětí očekával se moc neděje. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Horolezecká broromance, dvou různorodých přátel, kteří jedou dobýt himalájsou K2, ale trochu se to zdramatizuje. Mám rád horolezectví a těch filmů moc není s touto tematikou , takže tenhle film se počítá. Z tohoto filmu jsem si zapamatoval dvě silné věci: na začátku kaskadérské horolezectví na barák a závěrečná záchrana kámoše. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

K2 je prý nejnebezpečnější hora na zemi, ještě nebezpečnější než Hora osudu i tetička Etna (když spinká). Everest je sice o dvě hlavy vyšší, ale zato hodnější. A dva hrdinové - jeden poseroutka a druhý sebejistý holkař, se jí chtějí dostat na zoubek. Oklosální plocha tohoto velkého zoubku rostoucího z huby Himalájí je zrádná, proto nepřekvapí, že kdejaký kaz (horolezec) hupsne dolů. Dezinfekce je nezbytná, ale ne dokonalá. Proto občas nějaký ten kázek přežije. A jak dopadla tahle sympatická dvojka? Podívejte se sami. K2 není nějaký dokonalý film, ale nabízí slušnou horolezeckou podívanou se sympatickými hrdiny - a to je co říct. "Harolde, ta noha... ta noha je v prdeli." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Považuji za jistou nespravedlnost, že i když jsem bez použití umělého kyslíku sedmkrát zdolal Milešovku, tak si mne žádná z expedic do Himalají nevybrala do vrcholového dužstva. Z tohoto důvodu nejsem schopen posoudit reálnost pohybu herců po osmitisícovce, ale rozhodně jsem rád, že jsem si mohl s Taylorem a Haroldem vyběhnout na tu Kádvojku. Bylo to napínavé, chlapácké a vzbudilo to ve mně falešný dojem, že když může právník s učitelem, tak proč by to neměl zvládnout netrénovaný povaleč mého typu. Jdu si koupit mačky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Na Comic-Cone v El Pase sa Michael Biehn priznal, že sa smrteľne bojí výšok a zasmial sa nad tým, ako ho helikoptéra prinášala a odnášala z natáčacieho miesta. (Pat.Ko)
  • Sousední vrcholky hory K2 byly v 19. století pojmenovány podobně (K1 až K5), ale pouze u druhé nejvyšší hory světa se název udržel. "K" je zkratkou pro Karakoram. (cheyene)
  • Režisér Franc Roddam po hlavních představitelích vyžadoval dobrou fyzičku, jelikož i pouhých pár kroků ve vysoké nadmořské výšce je vyčerpávajících. (cheyene)

Reklama

Reklama