Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl že Robert Rodriguez má rád film VĚC řekl bych že Fakulta je její sprostou vykrádačkou, takhle se to při troše dobré vůle dá považovat za poctu. Střední škola jako místo útoku celkem sedí atmosféra tu taky je pár lekaček... K tomu připočteme dobré herecké výkony a hyperdobrý výkon Roberta Patricka, který si roli extrémně užívá a máme velice slušnou zábavu. Prostě jsou filmy co vás strašně chytnou napoprvé a potom už nic moc, a pak jsou filmy jako "Fakulta", na které se jde koukat pořád dokola. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jedinej mimozemšťan na týhle škole jsi ty." Již dlouho mám podezření, že žiju mezi samými mimozemšťany a tento snímek mé podezření jednoznačně vyvrátil. Oni totiž poněkud alergicky reagují na drogy a tato alergie se v mém okolí rozhodně nevyskytuje. Ale abych se vrátil k filmu, tak mě hodně bavil vyřehtaný trenér Willis a byl jsem celkem napnutý z toho, kdopak je královna, kdopak už je nakažený a kdopak zachrání svět. Nakonec byla má zvědavost ukojena, jenže jsem cestou musel přežít mnoho nepřítomných pohledů, vyceněných kusadel a zejména šílené brýle na tvářičce Jordany Brewster. A to mě zase až tak moc nebavilo. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je pro mě takový bonbónek. Co mě na něm poprvé nejvíc zaujalo, bylo to, že při závěrečných titulkách jsem se dozvěděl, že překlad dělala moje sousedka (zdravím, paní Vajsejtlová :). Pak po nějaké době jsem to viděl znovu, už s tím, že jsem věděl, že to překládala ona, a koukal jsem, co je taková milá dáma schopná nasázet tam za slova:). Pak mě to tak chytlo, že jsem se na to díval snad se všemi přáteli (s každým zvlášť), aby mě padesátá repríza dokonale znudila. Dnes už je to tak dva roky, co jsem přestal Fakultu brát, ale bojím se, že do toho zas spadnu. Nesmím nezmínit Cleu DuVall, ta mě tady fakt zaujala. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Williamsův scénář k Fakultě je o stupínek slabší, než byly Vřískoty. Rodriguezova režie je zase o něco málo skromnější, než v Od soumraku do úsvitu. Což však neznamená, že dohromady to nemůže tvořit skvělou podívanou. Může a taky tvoří. Perfektní soundtrack, průměrný scénář s několika fakt hodně vydařenými momenty, možná průměrná, ale stoprocentně sedící režie a výtečné herecké obsazení. Wood se drží svého sladkého projevu, ale alespoň za to dostává pořádně zahulit (hodně drsnej je především úvod s lampou). A Harnett je fakt hodně cool, bezesporu jeho nejlepší role i výkon... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu hloupý, neinovativní teenage horor, který neumí ani pořádně vystrašit, ovšem na stranu druhou překvapivě dobře fungující odreagovačka se špetkou sebeparodie způsobující příjemný pocít zábavného guilty pleasure. Postavy jsou sympatické, při příležitosti školního prostředí zavzpomínáme na střední, Rodriguezova režie je svižná a člověk se nestačí nudit, ani vlastně neví proč... že by konečně ta síla v jednoduchosti? 6/10 ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Cameo si zde střihl dlouhodobý kamarád režiséra Rodrigueze Harry Jay Knowles, je to ten chlapík se zrzavými vlasy a brýlemi, kterému ošetřuje Rosa Harper (Salma Hayek) zranění na ruce. (Stocki)
  • Když si Casey (Elijah Wood) v kabince zastavuje krvácení z nosu, můžeme si na zdi za ním všimnout nápisu “Tito & Tarantula“. V čele této americké rockové kapely stojí frontman a kytarista Tito Larriva, který pro režiséra Rodrigueze složil hudbu do dvou jeho filmů Desperado (1995) a Od soumraku do úsvitu (1996), rovněž si v nich i zahrál. (Stocki)

Reklama

Reklama