Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kéž by v tom byla aspoň špetka uvěřitelnosti. Kéž by aspoň trochu fungoval zákon zachování hmoty (přeměna 30tunového tvora na 60kilového a zpět). Kéž by tam byly alespoň špetku realistické mezilidské vztahy a fungující postavy. Kéž by dávalo smysl, že jsou infikovaní lidé schopni divokých přeměn, a když se vše mávnutím proutku obrátí a jsou to zase lidé, tak dál žijí s normálním metabolismem, a dokonce skoro bez problémů. Jinak... když udělám kulhající plagiát, tak je legrační, že cituji originál :) Tak za scénář nula*, je to nejspíš jen za efekty a tempo slabé 2* -- ještě ta nahá děvčica mohla být lépe osvětlená a hezká, pak by to bylo skoro OK. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Vše je zde tak, jak se na teen horor sluší a patří. Rodriguez natočil parádní odreagovávačku s výbornou hudbou, sympatickým obsazením a vším, co mé srdce potěší... Možná někoho překvapí, že se Fakulta umístila na druhém místě mého osobního žebříčku, ale vysvětlení je prosté. U jiného filmu se mi nestalo, abych si ho pustil 4x za sebou a myslím, že už ani nestane. Můj osobní kultík. (OBELIX TOP FILM - #2) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je svým způsobem zvláštní film. Chvílemi jsou zde děsuplné hororové situace, chvílemi jsou k vidění situace vtipné, a do toho všeho mimozemšťané. A to vše pod režijní taktovkou Roberta Rodrigueze a s několika budoucími hereckými hvězdami. Ale hezky postupně. Dějově je to neuvěřitelně perfektní záležitost. Jedná se o docela nápaditý horor, který skrývá nejedno překvapení od začátku až do konce. Jedná se také o poměrně vtipný film, kdy jsem se perfektně nasmál. A jsou zde k vidění Elijah Wood a Josh Hartnett v hlavních rolích. Ať chci nebo ne, výsledek je skvělý. Film nenudí, herci nenudí, režisér nenudí. Dokonalá souhra a zároveň předpoklad pro zajímavý film. Prostě se na to dobře koukalo a docela rychle to uteklo. Takže z mého pohledu je to určitě nadprůměr, proto dávám čtyři hvězdičky. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Milé béčko, které vykrádá Invazi zlodějů těl, Vládce loutek a podobná dílka, ale nestydí se vám to otevřeně říct. Rodriguez tehdy ještě uměl točit s nadsázkou, mladé herecké osazenstvo se snaží a závěrečná příšera je patřičně slizká. "Co když jsou Spielberg, Lucas, Sonnenfeld mimozemšťani a svýma filmama se nás snaží jen ukolébat ke klidu, odvést naši pozornost. Invaze mimozemšťanů - ale neříkejte, to je jako ze sci-fi od Spielberga!" ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kevin Williamson bude asi taky dost zajímavej týpek, protože napsal tenhle dost dobrej film, kůl :))) Je to všechno prostě kůl. Od charakterů, které nejsou ploché, jak by se mohlo zdát, přes zpracování, ke všem těm krásným mladým lidem, kteří tam vystupují, až k Another Brick In The Wall, Pt. II., kterážto byla ve filmu použita velmi, velmi kůl, tedy cool :-) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Počítačová hra s názvem Obscure byla inspirována příběhem filmu. (Stocki)
  • V jedné scéně se Marybeth (Laura Harris) ptá na cestu do ředitelny, tou potetovanou dívkou, která ji ukáže směr je sestra režiséra Roberta Rodrigueze, Christina. (Stocki)
  • Natočeno za 75 dní, vše probíhalo od 13.dubna do 26.června roku 1998. (Stocki)

Reklama

Reklama