Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Williamsův scénář k Fakultě je o stupínek slabší, než byly Vřískoty. Rodriguezova režie je zase o něco málo skromnější, než v Od soumraku do úsvitu. Což však neznamená, že dohromady to nemůže tvořit skvělou podívanou. Může a taky tvoří. Perfektní soundtrack, průměrný scénář s několika fakt hodně vydařenými momenty, možná průměrná, ale stoprocentně sedící režie a výtečné herecké obsazení. Wood se drží svého sladkého projevu, ale alespoň za to dostává pořádně zahulit (hodně drsnej je především úvod s lampou). A Harnett je fakt hodně cool, bezesporu jeho nejlepší role i výkon... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trochu vás pobaví, trochu vyděsí, trochu znechutí, trochu navnadí, záleží na tom na jakou scénu se zrovna díváte. Ale Josh Hartnett rozhodně je přínosem, že ano, dámy?;) Narozdíl od dítěte Elijaha Wooda... A jaký by to byl teenagerovský horror bez krásek typu Salmy Hayekové a Famke Janssenové. Rodriguez prostě umí...narozdíl od překladatelů...já osobně si teda žádné univerzity a tím méně fakulty v dohledu nevšiml. Méně hrabivosti a více zájmu o film, páni distributoři! ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tradičný sci-fi horor, trochu ale aj netradičný – hlavne čo sa týka všelijakej hávede, ktorá sa vo filme ukáže od malinkého červíčka až po gigantickú obludu (avšak postupnú detailnú premenu nečakajte). Je to len tak rýchlo zbúchané, bez nejakého hlbšieho a prepracovaného scenára, s tradičnými charakterovými teenage postavami. Snáď od filmu nečakáte viac. Je to len príjemná, oddychová, hororová, lacná zábava s partou školákov, ktorí zápasia na svojej škole s mimozemským parazitom. Film hlavne pre mladšiu skupinu divákov (zhruba 15 rokov). Celkom ale moja spokojnosť, aspoň som si oddýchol a pobavil sa. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech zábavný film o škole plné násilí, kde se studenti šikanují navzájem, o divném učitelském sboru, který je napaden mimozemšťany jako první, a o nevyrovnané skupince studentů, co chtějí zachránit nejen sebe, ale celý svět. Přímé odkazy na Lupiče těl a Vládce loutek zřejmě míří na ty, co dané knihy a filmy neznají, naopak citace scén z Věci - zkouška, kdo je už v moci mimozemšťanů a kdo ne, a hlava s chapadýlky by měly asi oslovit naopak ty znalé. Ostatně i samotný mimozemšťan tak trochu finální Věc připomíná. Výborný je soundtrack - Another Brick in the Wall Part ll od Pink Floyd (zde v podání Class od ´99) prolíná celým snímkem a k tomu namátkou The Offspring, D Generation, Soul Asylum, Oasis, Sheryl Crow či Garbage. Nejvíce se mi líbili paraziti v akváriu. Hodnocení ponechávám, i když kdysi se mi film líbil mnohem více. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! I když emzák nevyčnívá z davu a i zde hraje hlavní roli přerostlý hmyz, nebo je to aspoň něco podobné švábovi, tak celkově je to velmi povedené scifi, které se tak trochu inspirovalo Invazí lupičů těl, ale to vůbec nevadí. Atmosféra by se díky tomu dala krájet a nikdo netuší, kdo je proměněný a kdo ne. Drogy jsou ale oproti skutečnosti velkým pomocníkem. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Cameo si zde střihl dlouhodobý kamarád režiséra Rodrigueze Harry Jay Knowles, je to ten chlapík se zrzavými vlasy a brýlemi, kterému ošetřuje Rosa Harper (Salma Hayek) zranění na ruce. (Stocki)
  • Keď sú Casey (Elijah Wood) a Delilah (Jordana Brewster) ukrytí v riaditeľni a sledujú učiteľku Olsonovú (Piper Laurie), ako si obleje tvár vodou z pohára, pričom je jasne a zreteľne vidieť, že si tým namočila tvár aj ofinu. V nasledujúcom zábere má však tvár aj vlasy pekné a suché. (tXtX)
  • Když si Casey (Elijah Wood) v kabince zastavuje krvácení z nosu, můžeme si na zdi za ním všimnout nápisu “Tito & Tarantula“. V čele této americké rockové kapely stojí frontman a kytarista Tito Larriva, který pro režiséra Rodrigueze složil hudbu do dvou jeho filmů Desperado (1995) a Od soumraku do úsvitu (1996), rovněž si v nich i zahrál. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno