Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jedinej mimozemšťan na týhle škole jsi ty." Již dlouho mám podezření, že žiju mezi samými mimozemšťany a tento snímek mé podezření jednoznačně vyvrátil. Oni totiž poněkud alergicky reagují na drogy a tato alergie se v mém okolí rozhodně nevyskytuje. Ale abych se vrátil k filmu, tak mě hodně bavil vyřehtaný trenér Willis a byl jsem celkem napnutý z toho, kdopak je královna, kdopak už je nakažený a kdopak zachrání svět. Nakonec byla má zvědavost ukojena, jenže jsem cestou musel přežít mnoho nepřítomných pohledů, vyceněných kusadel a zejména šílené brýle na tvářičce Jordany Brewster. A to mě zase až tak moc nebavilo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Aliens have taken over the fucking school!“ Rodrigueze a spol. je především nutné ocenit za to, že se The Faculty (nadání, schopnost) plné odkazů a narážek nebere ani na vteřinu vážně. Mě například docela zaujal nápis na tabuli při hodině literatury (Kill Your Television). Proslýchá se nyní, že na herringtonskou Střední školu lupičů těl berou bez přijímaček, stačí prý jen naráz vypít galon stolní vody.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na střední škole řádí mimozemští parazité, nejprve ovládli pedagogický sbor a už se rozlézají mezi studenty. Přerostlé hispánské dítě bylo svého času velmi nápadité a velmi energické. A umělo hodně muziky za hodně málo peněz. V poslední dekádě minulého století jednoduše několikrát příjemně překvapil. A ač se Fakulty chopil hlavně proto, aby mu Miramax umožnil zrealizovat jeho jiné vysněné projekty, pořád nabídl řízné ingredience plné černého humoru. Ano, jde o omleté téma, ano, Robert Rodriguez si leccos nepohlídal a ano, občas jeho režie nepůsobí kompaktně. Obětí ale naštěstí rychle přibývá, herci jsou i v malých rolích solidní (mazák Robert Patrick je skvostný), řada scén je ukázkových a Rodriguez místy příjemně zažongluje s pravidly žánru. Autor Vřískotů scénárista Kevin Williamson byl tehdy sakra v kurzu. Ostatně stejně jako Josh Hartnett. Slušný úlet. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jak už je u Rodrigueze známo, tak s málem dokáže velké věci. Tady vsadil na jména, která v dnešní době znamenají pojem ale v tom 98mém ještě zas tak moc neznamenala. Fakulta sama o sobě má něco co nemá leckerý slušný horor, tedy svižný děj a zajímavou zápletku podpořenou dobrými vizuálními efekty, ale na druhou stranu postrádá to co by měla mít každá slušná sci-fi, tedy temnost, chladnost a lepšího ufounka. Jelikož i Robert se nechal svézt na vlně teenage filmů, tak i scénář a dialogy odpovídají zavedeným principům, tudíž nechybí třídní krásnka, třídní otloukánek, sportsman a ani černá ovce (tím myslím Joshe Hartnetta). Fakutlu doplňuje i velmi dobrá hudba a velké množství známích herců v "menších" rolích jako Salama Hayek nebo Robert Patrick (u kterého je tohle asi nejlepší film od Terminátora 2). Na čtyři hvězdičky to není, neb v porovnání s ostatními horory devadesátých let jde o lepší průměr, avšak tři a půl dávám zcela po právu. Fakt by mě nenapadlo dokazovat přítomnost ufouna šňupáním drogy. Heh, takže vřele doporučuju, teda ne šnupat ale sledovat a bavit se. Viva Rodriguez! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý Rodriguezův horor se spoustou známých jmen. Film vychází z Invaze zlodějů těl a vůbec se tím netají. Všichni obyvatelé tohoto malého města jsou totiž postupně ovládnuti mimozemskými parazity. Jen malé skupině studentů se daří odolávat a bojovat proti nim. Chvíli jim trvá, než přijdou na to, jak je porazit. Na svou dobu má film dost dobré vizuální efekty. Dobře působí i atmosféra, jen děj je dost ohraný. "Nažer se tohohle!" ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Scéna s testom na drogy je poctou krvnému testu v horore Vec (1982). (Arsenal83)
  • Ve scéně, kde jsou studenti voláni do ředitelny, je jedno z volaných jmen i Thomas Nix. Tommy Nix je ve skutečnosti kamarád, kolega a bývalý spolužák režiséra Rodrigueze. Společně napsali scénář k televiznímu filmu Rychlá kola (1994). (Stocki)
  • Clea DuVall opísala film: "Je to viac ako triler než horor, keďže to nie je o krvi a vnútornostiach. Myslím si, že celkovo je inteligentnejší ako štandardné horory, aspoň tie s nízkymi rozpočtami." (Arsenal83)

Reklama

Reklama