Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (125)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

První díl jsem viděl, po čtvrt hodině druhého jsem přepnul. Případy 1. oddělení alespoň pro mne vykonaly České televizi medvědí službu a nasadily minimálně tuzemským kriminálním seriálům laťku tak vysoko, že jen těžko ji někdo v budoucnu překoná. Tímto seriálem Hřebejk k té laťce ani nevyskočil, jen si stoupl na špičky. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Lepší se to lepší, jednou to bude brilantní. Scénář si vybral atraktivní prostředí (kdy naposledy jste viděli lva probírajícího se z narkózy) a vyšetřovací tým je mi sympatičtější čím dál tím víc, přestože jeden člen už je PRAcující SEnior a druhý byl degradován na pochůzkáře. Nemusím dodávat, že lokalita natáčení (Olomouc a okolí) je mi nesmírně blízká. Zkrátka a dobře, jestli natočí další minisérku, obávám se, že budu muset jít do pěti*. ()

Reklama

crozet 

všechny recenze uživatele

Kreativní koncept (zločin z prostředí ZOO a všeobecná interakce se zvířaty) byl v dalším rozpracování scénáře mírně degradován. Samotná exekutiva známé autorské dvojice trpí nevyváženým výkonem v detailech (solidní humorné momenty vs odfláklé dialogy a jejich režie). Chtělo by to další pokus, nejlépe prostřednictvím jiných autorů (nebo návratu k původním).. - tedy kéž k nějakému pokračování vůbec dojde! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Náš první střet s Marií Výrovou a jejími kolegy mě bohužel vůbec neoslovil a vlastně všechny tři epizody jsem prokroutil hlavou snažíc se minisérii pochopit. Vodník byl proti tomu zcela jiný level a začátek Živých terčů taktéž nevypadá nijak zle. Proto se možná někdy odhodlám dát šanci i Případu pro exorcistu a Modrým stínům. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Po strášně dlouhý době sem se každou neděli mrknulý na tenhle 3 dílný seriál z ČR policejního prostředí. Sem hodně moc rád, že podobnýma sériema neztrácím svůj drahocenný čas. Páč tohle je prostě klasický béčko, který natočil dnes již Déčkový rejža Hřebejk. Co se dá vypíchnout, tak množství známých herců, kteří se spolupodíleli na tomhle případu. Co potěšilo, tak zpěvák ze 100 zvířat, kterej zahrál hodně srandovně postavu téměř vysloužilého poldy :o). To je asi tak jediný, co si budu za tejden pamatovat. Prostě to za moc nestojí jako všechny podobný detektivní případy. V tomhle sme zatraceně pozadu oproti třeba USA :o) ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • K zásahu na konci jede krajinou konvoj 4 aut: policejní oktávka, neoznačený Yeti, neoznačená oktávka a policejní dodávka. O moment později, když auta přijíždí na místo, konvoj doplňuje páté auto záchranky. O záběr později se najednou objeví 2 další auta zásahovky. Když před kamerou prochází z nich vystoupivší těžkooděnci, záchranka opět projíždí vraty. (Brain)
  • Někteří herci se ocitli v průběhu příběhu v kleci s živým lvem. Ten byl dle slov režiséra pod narkózou, nicméně i tak bylo natáčení scény náročné. (rakovnik)
  • Natáčelo se v Olomouci, konkrétně v Olomoucké Zoo a před a na olomouckém vlakovém nádraží. (Winster)

Reklama

Reklama