Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (125)

ForGump 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, že se Jan Hřebejk, po nepodařených případech z Plzně, vrací k daleko lepšímu projektu. Případ pro exorcistu byl tak nějak svůj a byla tam důležitá ohromná míra nadsázky, Modré stíny si zase hrály, ať už řemeslně nebo obsahově a Pět mrtvých psů přináší zatraceně cool detektivku, jež má tempo, z prostředí zvířecího se zajímavým nápadem nelegálního zápasení a obchodování se zvířaty. Ještě k tomu se scénář nebojí, sice trochu klišoidní, vesnické korupce a propojení mocných a peprnější mluvy, kdy se hlavní zloduch nebojí nadávat policistce do vaginálních oupisů (není důvod se ale pohoršovat, pokud nejste citlivky a přehnaní intoši). Tvůrci vám nejprve nabídnou skvěle natočenou exkurzi olomoucké zoo a to vlastně téměř zdarma (pouze koncesionářských 135 Kč) a pak tradiční pátrací akci, kde opět herci jako stabilně výborná Klára Melíšková, svérázný a skvělý Miroslav Krobot, charismatický Stanislav Majer a pro mě zde dominantní Tereza Voříšková, jakožto psankyně, nacházející podporu v Krobotově postavě, předvádějí skvělé herectví. Navíc i záporáci jsou vhodně zvolení, Martin Havelka tedy dvojnásob a ani slizký arogantní veterinář Martina Fingera nezůstává pozadu. Navíc technická stránka: zajímavá kamera Martina Žiarana a to nemusí být ani přeexponovaná či rozklepaná. Je dobře, že se dvojice Jarchovský a především Hřebejk vrátila k Sýkorově předloze a dobrou a svižnou minisérii. 70% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší ze série, víc akce, napětí a originální zápletka ( ukradení medvědi, motiv bojových psů ). Herecky tentokrát hodnotím pozitivně vedle Melíškové a Fingera i Voříškovou, které jsem tu snaživou pochůzkářku věřil víc něž vyšetřovatelku vražd. Naprosto excelentním výkonem mne pobavil Martin Havelka jako namachrovaný podnikatel, jehož výkon vyvrcholil na služebně, když ho zaktli pro podezření z vraždy: " A můžeš mi říct, proč se teda nebojím?" " Nevím, asi proto že jsi úplně blbej!" PS: Scéna se lvem hodně zajímavá, lituji, že nejsem hercem :-) ()

Reklama

aslavey 

všechny recenze uživatele

Věřím, že Sýkora to myslel dobře. Ale Jarchovský to dost pohnojil. Mooc ukecaný, strašně špatně nazvučený a v určitých chvílích si tam Voříšková a spol. něco šušká pod fousy a ještě, jakoby si repliky vymýšleli na place. Námět fajn. Hlavní zlej mafián fakt zloun a Krobot je spíš vtipnej, než cokoli jinýho. Případy 1.Oddělení ale jednoznačně zatím vedou ve všech našich kriminálkách. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

První díl jsem viděl, po čtvrt hodině druhého jsem přepnul. Případy 1. oddělení alespoň pro mne vykonaly České televizi medvědí službu a nasadily minimálně tuzemským kriminálním seriálům laťku tak vysoko, že jen těžko ji někdo v budoucnu překoná. Tímto seriálem Hřebejk k té laťce ani nevyskočil, jen si stoupl na špičky. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Je to jako když skočíte na sáňky, rozfrčíte to ... a najednou v půlce kopce zastavíte. Slušně rozjetý námět, kterému nechybí napětí ani dobří herci, po druhém díle nahodí stopku. Možná došly peníze, možná to scénáristu přestalo bavit, co já vím. Poslední díl je odfláknutý, rychle odvyprávěný, nijaký a to co se podařilo v předchozích dílech vybudovat, dokonale rozplizne v ničem. 52% ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Na konci epizody, když Viktor volá Marii (Klára Melíšková), tak u něj svítá, zatímco u Marie, která má ve své kanceláři několik stěn oken, je hluboká noc. (Brain)
  • Při natáčení ve Vinařicích u Berouna se stala nehoda, kdy najel hrec Martin Havelka (Zbyněk) automobilem Audi Q7 do švenkra, ostřiče a mikrofonisty a všechny tři přimáčkl ke zdi. Ti museli být ošetřeni v nemocnici a také herec utrpěl šok. (rakovnik)
  • Natáčelo se v Olomouci, konkrétně v Olomoucké Zoo a před a na olomouckém vlakovém nádraží. (Winster)

Reklama

Reklama