Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se po čase objevil seriál, který přišel s kvalitní akcí, problémem je, že jí není dost. Intriky a manipulace , které si jinak velice užívám tady byly kapku překombinované a nepřehledné, chyběla alespoň jedna postava, které bych mohl fandit, a chvílemi jsem se přistihl při tom, že se vlastně nudím. Hlavním poznatkem tak bylo to, že se Londýn zřejmě definitivně proměnil v džungli, v níž člověk na rodilého Angličana nenarazí, takže už tam není o co stát. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Velmi nepřekvapivě pokud za režií jednotlivých dílů stojí Edwards, tak to kope jak blázen, akční scény jsou vrcholem roku, destrukce objektů i těla je vytočená úplně doprava a kamera vymejšlí zajímavý fígle. Díky tomu i ten supervážně podanej komiksovej děj s nevýrazným protagonisou docela šlape a celkem zaháčkuje, jakkoli víte, že takhle se věci v žádném vesmíru fakt nedějí. Do pátýho dílu včetně prostá radost, poté si na sesli sednou nezajímaví režiséři Gens a Hardy, téměř úplně tomu spadne řetěz a zbylé čtyři díly nepřijde ani žádná akční scéna, tedy atrakce, pro kterou jsem si myslel, že tenhle seriál vznikl především. Jinak nemám problém s Edwardsovou potřebou tvořit monumentální mafiánské ságy, jejichž svět si představuje jak Hurvínek válku (viz také druhý Raid), ale je v tom za tou hromadou násilí nějaká bezelstná radost a dětské nadšení. Ať mu do toho  ale nehatá kdokoli jinej. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tohle byla zajímavá jízda. Něco jako gangsterka z londýnského prostředí by mohla znít všeljak. Jenže když víte, jak to v Londýně vypadá a asi tedy i chodí a máte přehled o nějaké historii, tak víte, že to bude řežba. A ona vlastně byla. Doslova. Ale řežba není vše, bohužel. Seriál nějak trochu kompletuje několik dějových linií, několik rovin a obecně toho má víc než dost. Je mu hodně. A je nutno říct, že v rámci nějakého zpracování to je opravdu kvalita. Některé epizody jsou jednoduše dokonalé. Jenže mnohdy se jednoduše ztratíte. Nevíte kdo, ke komu patří. Jakou má motivaci. Proč dělá ty věci, které dělá. Je toho dost, v čem se dá ztratit a proto se nedá divit, že se ztrácí pořád a pak se ztratí úplně. A tím to končí. A je to škoda. Protože obrovský potenciál, který je nějak zvláštně zahozený pryč. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem 5  hvězd, aole je na hraně a do druhé serie nejdu. Ano, strhující a kvalitní a napínavý seriál jako dlouho ne, ALE.... někde se v tom lehkmém chaosu a ukočírování ztráceli i režiséři, za durhé, ano, byly tam překvapivé zvraty, stejně jako mnoho fádních a očekávaných , budiž, ale co se fakt neuhlídalo je ztvárnění některých (především akčních scén)  - ten útok na dům na pobřeží, to bylo hodně chybné a špatné, proč?? více a více podobných nelogických a špatně zfilmovaných scen nasledovalo. Nechci se dále rozčilovat a přihlížet snaze to jen spirálovitě uměle gradovat..i přesto silně nadprůměrný počin ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zvláštní hybrid typicky televizní britský gangsterky a hyperbrutálního stunt porna. Seriálu hodně škodí to že divák ví kdo koho zrovna vojebává a sledovat postavy jak se samy šnečím tempem sunou k pravdě pak prostě neni moc zábavný. Naštěstí akce je nadupaná a přestřelka v pátým díle je jedna z nejšílenějších co jsem kdy viděl. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě několikrát zazní píseň „Only You“ od The Platters. (Duoscop)
  • Seriál je založen na méně známé stejnojmenné videohře, která vyšla na PSP. (radecacek)
  • Režisér Gareth Evans měl původně točit pouze film. Pro seriál se rozhodli hlavně z důvodu toho, aby mohli lépe vykreslit postavy a celý mafiánský svět. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama