Reklama

Reklama

Bezstarostný pohodář Nyles (Andy Samberg) se na opulentní kalifornské svatbě kouše nudou. Stejně jako nevázaná a mírně cynická sestra nevěsty Sarah (Cristin Milioti). Když spolu uvíznou v časové smyčce a prožívají ten samý svatební den znovu a znovu, hledají způsoby, jak se zabavit, nebo alespoň nezbláznit. Ať udělají cokoliv, ráno neponesou žádné následky, a tak postupně ztrácejí veškeré zábrany... Chytrá i ztřeštěná letní komedie vás rozesměje nahlas a zároveň vám připomene, že i když zdánlivě na ničem nezáleží, stojí za to zachovat si aspoň trochu lidskosti a lásky. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (324)

lamps 

všechny recenze uživatele

'Nejpohodovější komedie' jednoho z nejméně pohodových letních období za celé století se opírá o koncept, který sice stále není úplně provařený, ale má své jasné limity. Dvojice hlavních hrdinů, kteří jsou fajn a hrají je sympatičtí herci, objevuje v časové smyčce dlouho odkládanou lásku a hlavní ozvláštnění tkví tentokrát v tom, že lhostejný protagonista prochází spirálou již od úplného začátku a naprosto rezignuje na možnost vyproštění. To je bezesporu dobrý nápad, skrze nějž se pozornost obrací na samotný vztah s cynickou Sarah a na novou perspektivu romantického života uvnitř nekonečné smyčky - škoda, že z toho ve finále vzejde tak málo opravdu vtipných a originálních hrátek. Mohlo se dít v podstatě cokoli, ale film někdy v polovině zanevře na objevování nových cest a vydává se tou nejjednodušší, přičemž ani pořádně nezužitkuje nadějného 'masového' vraha v podání J.K. Simmonse (nebo tedy zužitkuje, ale dost sentimentálním způsobem). Oceňuji nápad, zasazení do prosluněného kalifornského prostředí i výběr herců, ale kdyby se ubralo na strnulých proslovech a přidalo na tempu, určitě bych byl mnohem spokojenější. 60% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Šukosmyčka časová, zábava jen jalová.“ Ustrnutí v čase je krušné, nemáte-li u sebe sviště Billa Murrayho či aspoň bobra Andie MacDowell. Vykulená Cristin Milioti mi byla jen chabou náhradou a jeliman Andy Samberg se svým koňským úsměvem přicválal snad z Prciček. Kdysi, v zimním Punxsutawney, jsem se smál, dojímal i přemýšlel, co bych v dané situaci dělal já. V Palm Springs už jen ušklíbal, nudil a ze zoufalství dynamitem otvíral KVANTOVÉ OKÉNKO: [][] Plné otázek. Co Friedrich Nietzsche? Dal by odpad! nebo 5 hvězd? Je Andy Siara opravdu jeho utajeným pravnukem? Má vůbec SMYSL to hodnotit? A otázka kruciální. Pokusnou kozu Sarah odpálila, v opakovaných svatebních dnech už koza nebyla. Ale při titulcích se uvězněný Roy potkal s Nylesem. WTF? [][] Btw, časosmyčky mají značný potenciál pro situační komiku, ale jen pokud má scenárista aspoň ždibec fantazie a zdravého sviště či sysla pro humor. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekde presne na rozmedzí troch a štyroch hviezd. Je fajn, že ohraný koncept je opäť ozvláštnený, takže veci sú v skutočnosti komplikovanejšie a celá fabula zaberá omnoho dlhší úsek, ako u konkurencie. A práve poznávanie toho, čo všetko už má Nyles za sebou, ma bavilo na filme najviac. Chémia medzi hercami funguje, fóriky taktiež, ale napriek všetkému som mal dojem, že film bol o dosť dlhší, než tá necelá hodinka a pol, preto aj zaokrúhľujem dole a to bude asi aj dôvod, prečo sa k filmu nebudem opakovane vracať. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Časové smyčky jsou většinou zábava, navíc to dobře sedí dohromady i s romantikou a je to i dobře obsazené. Oba hlavní hrdinové mi seděli a pasovali mi k sobě. Příjemně se na to kouká, mám z toho fajnový feel-good pocit a humor je povedený. A i když to nebude nejlepší film, co jste kdy viděli, tak to stojí za podívání. Takových pohodových filmů by se mělo točit víc. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Let’s waste some fucking time!" ______________ Time-loop premisa z ranku 'Na Hromnice o den více' či 'Edge of tomorrow' již není v popkultuře kdovíjak vizionářská či originální. Tenhle snímek jí ale hravě aplikuje do neskutečně atraktivní komediální romance, která klame svým tělem a prvotním zdáním, kterou načrtne v celkem nezajímavý expozici - i já byl s přítelkyní zpočátku nehorázně skeptickej, ale garantuju vám, že pokud dáte týhle báječný existenciální tragikomedii šanci, nebudete vůbec litovat. 'Palm Springs' je totiž senzační jednohubkou která není nijak monotematická, neskutečně zábavnou rom-com žánrovkou u který se budete královsky bavit, a v neposlední řadě nejlepší feel-good oddechovkou tohoto léta. Tohle je totiž i v rámci subžánru time-travel fiilmů nedocenitelná raritka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (20)

  • Sarah (Cristin Milioti) vo filme kontaktuje fyzika menom Clifford Johnson. Johnson je skutočný vedec, ktorý na filme pracoval a pomáhal filmárom prísť s originálnym predpokladom pre príbeh s časovou slučkou. (Arsenal83)
  • Režisér Max Barbakow a scenárista Andy Siara prišli s konceptom filmu ešte ako študenti Amerického filmového inštitútu (okolo roku 2010), „s rovnakým pohľadom na jungovské filozofické myšlienky a pragmatický význam napísania nízkorozpočtového filmu, ktorý by sa dal ľahko vyrobiť“. (Arsenal83)
  • Film obsahuje jednu potitulkovou scénu. (ČSFD)

Související novinky

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

30.01.2023

Režisér povedené romantické komedie Palm Springs Max Barbakow našel svůj příští projekt. Letos se dočkáme jeho nové komedie Brothers s Joshem Brolinem, Brendanem Fraserem a Peterem Dinklagem, nově si… (více)

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

03.02.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 78. ročník Zlatých glóbů. A stále výrazněji se ukazuje, že streamovací služby v těchto oceněních upevňují svou pozici. Netflix si letos… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama