Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

T2 

všechny recenze uživatele

Špionážny thriller o tajných vládnych technológiách čo nestráca svoje čaro ani 10rokov od svojho vzniku. Na tento druh žánru si výnimočne drží po celý čas nastavené tempo a hlavne napätie, čo nás nenechá ani na chvíľu na pochybách, že sledujem bravúrne prevedené strhujúce dielko od majstra remesla ako je Tony Scott. Potom pod jeho vedením nám celá plejáda známych hercov na čele s Willom Smithom, len potvrdzuje so svojim hereckým prejavom prešpikovanosť scenára a ich úlohy sa preto stávajú konzistenčné, vystužujúce zbesilý dej. "Strhujúca jazda čo ani na moment neskĺzne do zbytočných premrštených prestreliek či suchých dialógov!" Silnými opornými špecifikami sa popri réžii stávajú, hlavne hudba od Trevora Rabina/Herry Gregson-Williamsa a vizuálne prevedenie len výborne ruka v ruke dopĺňajú bez tak už gradujúci dej do poslednej minúty. ║Rozpočet $90miliónovTržby USA $111,549,836Tržby Celosvetovo $250,649,836║ po slabšom rozbehu v USA, keď cez premiéru sa tržba vyšplhala "len" na 20milionov, sa z filmu postupne vďaka pomalému klesaniu v rebríčku Box Office stal nakoniec jeden z najväčších hitov roka 1998 či už v USA alebo Celosvetovo __/videl v kine: 95%/ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli má film přes dvě hodiny, tak si drží stále výborné tempo, člověk nemá moc času na to, aby se nudil. O napětí a povedenou akci není nouze. Dějově je to po celou dobu velmi zajímavá záležitost, ovšem závěr to trochu pokazil. Divně vykonstruované rozuzlení, kterým si u mě film o stupínek pohoršil. 80% ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Zrovna včera jsem na to koukal, a musím říct, že i když to bude za chvilku 15 let starý film. Atmosféru, napětí a akci má lepší než většina dnešních akčňáků. Kombinace Smith, Hackman a Voight je v podstatě bezchybná. A hlášky z filmu se mi z hlavy jen tak nevypaří. Kdo tuhle věcičku ještě neviděl, mohu rozhodně doporučit. Za mě 90% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tony Scott a Will Smith na vrcholu svých kariér. Neskutečně napínavý thriller, který celé dvě hodiny šlape jak víno a zarazí vás do sedačky. A jeden z posledních opravdu výborných filmů Genea Hackmana, toho času již na zaslouženém odpočinku. Chtělo by to nějakého nástupce Jerryho Bruckheimera, tyhle typy filmů tu chybějí. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý špiónský drama, který mi dost připomíná starší snímek s Robertem Redfordem Tři dny Kondora a kdyby tam gene Hackman neříkal, jak se stalo, že se musel začít schovávat a nebylo tam zmíněný jeho jméno, klidně by to mohlo být i považovaný za volné pokračování. Protože proč by Hackman nemohl být Redford po dvaceti letech? (a odhlédněme od tělesné podoby). Protože něco podobného by se klidně s Redfordem stát mohlo. Paranoidní, inteligentní, světaznalý, bez kouska normálního života a bez rodiny. Přesto ale tu je pár drobností, kteeré jsou divné a dobrý divákův pocit z filmu trošku ničí, hlavně tedy ten konec. Konec přesně ve stylu Hollywoodu, kterej bych se nedivil, kdyby si dali patentovat. No a pár výhrad bych měl i k "tajným" agentům té zlé strany. Proč proboha všichni vypadají jak pankáči? Vždyť takovýhle ksichty ještě s takovýma účesama by se hned staly středem pozornosti?! Zajímalo by mě, jestli když do telefonu řeknu Alláh, bomba, prezident Bush, elektrárna Dukovany, antrax a pár dalších, jestli po mně vyjedou. Ale radši to zkoušet nebudu :D ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 1998 v New Yorku. (Varan)
  • Gene Hackman (Edward Lyle) nejprve roli několikrát odmítnul, přesvědčil ho až telefonát Tonyho Scotta. Will Smith (Robert Clayton Dean) se k projektu upsal právě kvůli možnosti spolupráce s Hackmanem a to i za relativně nízký honorář. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama