Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Klasický příběh (nespravedlivě obviněný a pronásledovaný…) podpořený špionážními technologiemi, který nenechá ani po letech člověka v klidu. Akce, napětí, W.Smith, G.Hackman a originální vyústění, dělají z filmu stále velice dobrou podívanou. Fakt, že tohle je ,,parketa“ T.Scotta není třeba víc rozebírat! PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ *** ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ať je tato vizuálně nabušená pecka jakkoli cool a zručně natočená, nebavila mně tak jako ostatní filmy Tonyho Scotta. Téma špionáže je dle mého názoru příliš komplikované na to, aby bylo divákovi zobrazeno v jakkoli impozantní podobě. Nikdo skutečně neví jak celý tento svět funguje a dost vychytávek mi přišlo skutečně nesmyslných. V žádném případě nehaním práci Tonyho Scotta ani scénáristů, jen jsem jednoduše některé záležitosti jaksi nebaštil. Výtečné tempo, skvělí herci (Hackman) a snesitelný Will Smith, který exceluje spíše v roli ukecaného taťky, nežli drsného a sebevědomého právníka. Typicky Scottovské vizuální vychytávky a kamerové filtry považuji za samozřejmost. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

U mňa jednoznačne najlepší Scottov film, kde všetky zložky jeho réžie a Bruckheimerových producentských fínt dokonale zapadajú do seba. Popri I robot najviac cool rola Willa Smitha, ktorému perfektne sekunduje Hackman. Sú ešte lepšia dvojka, ako Hackman s Washingtonom v Crimson Tide. Videl som trikrát a minimálne trikrát ešte uvidím. Najlepší technotriler nielen 90tych rokov, ktorý pri svojej neskromnej dĺžke ani na sekundu nenudí. U mňa ešte o mierny level vyššie, ako podobne akčne schizofrenicky ladený Bourne. Až ďalšie pozretia, keď ste starší a chápete súvislosti, odkryjú drobnosti, ako napríklad obsadenie Hackmana na základe Rozhovoru. No a po 11. septembri dostal film ďalší rozmer. Pre mňa najlepší akčný film 90tych rokov. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Willa moc nemusím a i v tomhle filmu měl takovou ... no, protivnou roli neustále nechápajícího a natvrdlého právníka, který pokazil na co sáhl. Tak ale abych mu zase nekřivdila, ke konci mu v té hlavě přece jenom svitlo. Film je to nabitý akcí, člověk se u něj nestihne nudit. Jenom jsem zírala jaké možnosti mohou bezpečnostní složky mít. Všechno o vás každý hned ví, z vesmíru si vás prohlédnout a strčí vám štěnici i do náušnice v pravé poledne v restauraci, tak jsou šikovní. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má vše potřebné pro spokojenost a obdiv diváka. Maximální napětí, strhující akce, dokonalé herecké obsazení a k tomu jejich bravurní výkon. Zápletka špičková. Rozuzlení beroucí výdech i nádech. 100% úspěšnost. V dalším bodě to stojí zato se nad tím zamyslet. Film je zároveň i poučný. Na čem dříve tvůrci vytěžili peníze, tak na tom se dnes staví skutečně moc globálního kapitalistického režimu. Začíná to uměle vytvořenými útoky na společnost a její následné prevence v podobě monitorování osob kvůli naší bezpečností. Občané tak vkládají svou svobodu do rukou falešných hráčů a politických lhářů. Člověk se pak stává loutkou na divadelní scéně. O svou svobodu tím vlastně přicházíme. Neboť věříme těm lžím o bezpečnosti naší. Přitom se jedná spíše o bezpečnost a o pevnou moc těch nahoře. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Film s rozpočtem 90 milionů amerických dolarů si za první víkend připsal 20 milionů. V polovině dubna roku 1999 pak měl film na kontě výdělek 111 milionů amerických dolarů. (Sony1994)
  • Film hned několikrát odkazuje na snímek Rozhovor (1974), ve kterém si Gene Hackman (Brill) zahrál velice podobnou roli – některé zdroje dokonce označují Nepřítele státu za nepřímé pokračování. (Sony1994)
  • V scéne, keď sa Bob (Will Smith) skrýva v aute svojej opatrovateľky, ktorá ho vezie za synom, je pri pohľade zhora pri odbočovaní vidieť, že ulica je úplne prázdna. No v ďalšom zábere, keď auto vychádza zo zákruty, sú po oboch stranách chodníka zaparkované autá. (N0X.)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama