Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

VOD (1)

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (276)

Mr.FreeZer 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller o vraždách, přátelství i lásce, která ale nemusí znamenat všechno. Kvalitní herecké obsazení, hlavně elektrizující Brad Pitt tu hraje opravdu skvěle. ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Nevím co by tomu chybělo, parádní psycho roadmovie, která je navíc vtipná díky dvojici Lewis-Pitt, který je výborný! Buranskej vrah, no paráda. Film tak trochu o zvrácenosti ale i o samotě, nepochopení, přátelství. Stará škola filmů. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"A takhle žijí masový vrazi."  Nikdy sebou neberte do auta lidi, které pořádně neznáte. Jinak se to může zvrtnout v přesně takovou psycho-road movie. Drsná studie temného vědomí sériového vraha. Sympaťák Duchovny je tady ve stínu záporáka Pitta. Ten exceluje v roli labilního psychopata, který nemá špetku svědomí. On se dokáže výborně stylizovat do každé role. Strašidelné lokace a odporná atmosféra snímku. 8/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt zahrál skvěle typickýho vidláckýho Trumpova voliče jen s tim rozdílem, že byl teda ještě k tomu sériovej vrah. Jeho postava mě bavila nejvíc a naopak mi uplně nesedla přiblblá postava jeho milý. Tempo vyprávění bylo na muj vkus vcelku pomalý, ale aspoň trochu se tohle podařilo v druhý půlce vylepšit. Atmosféra byla lecjaká a jenom málokdy napínavá, takže jsem se většinu času spíš nudil. Očekávání jsem měl díky vesměs pochvalnejm recenzím docela velký a zůstaly z velký části nenaplněný. Se svižnějšim tempem vyprávění a leplšíma postavama kolem Pittova burana by určitě vzniknul mnohem zajímavější biják. Škoda promarněnýho potenciálu, dvě hodně silný hvězdy. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Ve spoustě případů je vrahem primitivní člověk, který nemá výčitky a považuje to za přirozenost, aby dosáhl svého. Sofistikovaná společnost to není schopná pochopit, ale tak to prostě je a v tomhle filmu to od začátku vynikajícím a strhujícím způsobem předvádí Brad Pitt. Prostinká Julliette Lewis sice o jeho pohnutkách nic netuším, ale ve ztvárnění nablblé milenky mu v hereckém umění zdatně sekunduje. Dvojice Duchovny - Forbes trochu zaostává, ale i přes to působí film vyrovnaným dojmem. Pravda je, že to není žádný akčně laděný snímek, ale obsahuje pár dramatických scén a především skvěle nastiňuje psychologii vraha. Výborné. A potěšilo mě zjištění, že mi uniká pár dobrých filmů s Pittem, kde se nestaví do role megastar. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Ne, mě to nějak nezaujalo. Jakýs/takýs spád to dostalo až docela daleko za polovinou, což bych snad i toleroval. To, že byl Early slušně vyšinutej psychouš, tak dejme tomu, lidi jsou různé. Ale víc jak dvě * nedám, protože já toho Brada Pitta fakt nějak nemůžu čím dál víc, v roli toho magora, navíc totálního burana, mi přišel odpornej. A druhá dvojice byla taky pěkně praštěná, nacpat si do auta na cestu přes půlku USA někoho úplně cizího... Stačilo jednou vidět, odškrtnout si a dost. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Kalifornie se vyznačuje nápaditým scénářem a hlavně skvělými hereckými výkony. Brad Pitt předvádí jeden ze svých životních, jeho ztvárnění amerického burana nemělo chybu, Juliette Lewis se do role prostinké nány v područí tyrana hodí skvěle a překvapila mě Michelle Forbes, kterou jsem do té doby nikde nezaznamenal, a která hrála rovněž na nejvyšší úrovni. Silný film. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá studie psychiky úchylného vraha v provedení Brada Pitta. On je dobrý, ostatní slabší.(max.50%) ()

Pakr 

všechny recenze uživatele

Thriller sám o sobě mohl být lepší...První polovina nic moc (2 hvězdy), ale v druhé polovině se Kalifornie pěkně rozjede (4 hvězdy). Brad Pitt prostě magory umí hrát vynikajícím způsobem (viz. 12 opic) - 70%. ()

TomJ 

všechny recenze uživatele

Priemer ale vydrzal som az do konca. Zaciatok kariery Duchovneho a Pitta. Zatial co u jedneho nasledovala hviezdna kariera, druhy upadol pomaly do zabudnutia. Pitt bol vynikajuci. Duchovny predviedol Mulderovsky standard. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někdo napsal: "Nečekejte nic světoborného a budete mile překvapeni". Nemyslím si, že tento film někdy shlédnu ještě jednou. Je to holt taková záležitost na jedno použití, ale na to jedno použití poslouží dobře. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Opravdu to nebylo moc zajímavé, nicméně asi hlavně proto, že jsem od tohoto kousku žádné zázraky nečekal, byl jsem uspokojen ze sta procent. Tedy pokud je počítáme ze 75 očekávaných. :-) ()

Leksland 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený psychothiler, který Pitt díky svému výkonu vynesl na 4hvězdy. David Duchovny je pro mě nemastnej neslanej, ale i on tady svou roli zvládl. Určitě mne film bavil a jak jsem již zmínil nejvíce mě bavil Pitt. ()

nick_sekac 

všechny recenze uživatele

Pitt mi opět dokázal, že to není jenom hezká tvářička, ale opravdu dobrý herec. Prakticky celý film stojí na jeho výkonu. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Takovej typickej devadesátkovej thriller, kdy něco podobnýho už dnes může být k vidění jen hodně těžko. Herci super a jedou solidně, trošku se divím, že Duchovny se nechytnul i jinde než jen v seriálech. Filmy z devadesátých let jsou prostě někde jinde než dnešní produkce. ()

Reklama

Reklama