Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (871)

Falko 

všechny recenze uživatele

Mal som velke stastie vidiet pekne vsetky 3 casti X-Menov v jedno sobotne popoludnie za sebou s filmovou fanynkou Madison, potom, ako si Madison myslela, ze to bude blbost. Nastastie zmenila nazor a jednotka sa jej velmi pacila. Na X-menov mam najradsej boj ludi proti X-menov a naopak boj dobrych X-menov proti zlym mutantom, co bolo v pripade jednotky a trojky. Tu sa mi pacilo napr. spoznavanie charakteru Wolwerina a tulačky a taktiez spoznavanie hrdinov, hlavne Jean Grey v podani Famke Janssen...... 18.06.2008 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Filmový vstup do mutantího univerza si pamatuju z dob, kdy přišel do kin a hutně se o něm psalo ve filmových časopisech (R.I.P. Total Film). Mám tím pádem sedmnáct let zpoždění a nebudu si stěžovat na únavu materiálu (znatelnou především v akčních scénách, což je částečně způsobeno i na svou dobu nikterak závratným rozpočtem). Navzdory většinovému názoru si ovšem nemyslím, že by první X-Meni překypovali kdovíjak osobním přístupem a propracovanými charaktery - spíše se jedná o vkusnou a překvapivě nevelkolepou seznamku se světem, v němž existuje gen X a spousta existencí s menšími či většími zvláštními schopnostmi. Spíše náčrt, než finální malba. Zamrzí absence zapamatovatelné hudby a lepší akce. Dvojka došla o kus dál. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou filmu není příběh, který je spíše jen lehce nadprůměrný, ale propracované charaktery všech postav. S tím souvisejí herecké výkony, jejichž kvalita (I. McKellen; P. Stewart; H. Jackman ...) je v žánru komiksových filmů takřka bezprecedentní. Nedá se opomenout ani výborná režie Bryana Singera, jenž umí natočit blockbuster s přesahem a nikoli jen řadový letní produkt (viz. "X-Men: Poslední vzdor"). Hodně se mi líbila také kamera a kompozice obrazu. Film se pochopitelně od originálního komiksu v řadě ohledů výrazně liší, ale třeba také změny v postavě Rogue, mé favoritky, jsem nadšeně kvitoval. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich komiksovych adaptaci. Prvnich 45 minut je spis takovejch seznamovacich (zly mutanti, hodny mutanti, skola, zakon), ale to neznamena, ze by nudily, jen proste nejsou tak nabuseny akci, i kdyz tu samozrejme nejaka je. Ale pak se to rozjede, mutanti jdou do boje, akce strida akci, do toho bezchybny triky, slusna hudba a sem tam nakej vtipek nebo hlaska. Vsichni predvadi nadprumerne herecke vykony a do roli se skvele hodi. Misty me hodne zaujala kamera, nektery najezdy sou fakt hodne dobry. Velky plus tohohle filmu je, ze oproti jinejm komiksovejm filmum se na tohle da koukat klidne i po paty, protoze to nesazi jen na slusnou akci, ale i zajimavej dej a propracovany dialogy. Tohle se Singerovi fakt povedlo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Problém s tímovkami je, ako udržať uveriteľnosť každej postavy, aby sa z nej nestala iba bábka. Obzvlášť je to problém, ak sú vo filme tímy dva. Jediné postavy, ktoré tu majú ako taký charakter sú Wolverine a Rogue, zvyšok zredukoval na nositeľa tej a tej nadprirodzenej schopnosti. X-Meni tak ostávajú akosi na polceste - príbeh i postavy sú jednoduché až plytké, kým vizuál a poňatie je oproti všetkému, čo dovtedy vzniklo, o generáciu vopred. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (97)

  • Jedná se o jediný díl série X-Men, v němž byly v českém dabingu použity překlady jmen jednotlivých hrdinů. (jh666)
  • Ve filmu si měl zahrát cameo i Kevin Feige, v té době pomocný producent a pozdější prezident Marvel Studios. Jeho scéna z pitevny se ale do snímku nedostala. (Kubaaa97)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama