Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Poslušně hlásím, že jsem opět zde!“ – tak se vám znovu představí Josef Švejk. Setkáte se s ním při cestě na frontu i přímo v bojové linii. Můžete sledovat slavné Švejkovy vlakové příhody na jeho cestě k marškumpanii do Českých Budějovic, putimskou anabázi a jeho odjezd na frontu. Nechybí Švejk jako falešný ruský zajatec, ani scéna, v níž je poručík Dub přistižen ve veřejném domě… Rok po velkém úspěchu Dobrého vojáka Švejka natočil režisér Karel Steklý další příhody tohoto hrdiny. Ze slavného románu Jaroslava Haška opět vybral nejcharakterističtější historky. Vedle vynikajícího Rudolfa Hrušínského v titulní roli se vám i tentokrát představí řada výborných českých herců – Svatopluk Beneš, Miloš Nedbal, Jaroslav Marvan, Jaroslav Vojta, Fanda Mrázek a František Filipovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (350)

Bohemák 

všechny recenze uživatele

I herci byli vybraní tak, jako kdyby si je prosadil Josef Lada. Tvůrci prokázali veliké pochopení knihy, neboť ze Švejka neudělali hlupáka (jak všichni asi vědí - během celé knihy se čtenář nedozví, nakolik je Josef Švejk intelektuálně na výši či na kolik je milovníkem recese). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Perfektní v každém ohledu. I po neskutečných 62 letech (!!!) se na to mohju koukat pořád a pořád. Hlavně scéna na četnické stanici, ta je legendární. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Vynikající pokračování Švejkových osudů. Rudolf Hrušínský je prostě Švejk jak Brno a vůbec celá herecká parta předvádí krásný výkon. Nesmrtelná klasika ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování, které je tak nějak poskládáno z dalších tří dílů Haškova románu, se nese ve stejném duchu jako Dobrý voják Švejk. M. Kopecký mi tu sice chyběl hodně, ale S. Beneš a jeho beznaděj ve filmu kraluje! Bavil jsem se stejně dobře a pak taky stejně hodnotím! ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

Tak nevím... Sentiment je neúprosnej, jenže realita taky. Z Haška tu nezbylo skoro nic, nejlepší momenty knihy jsou vynechaný, celý to působí dojmem, že román, kterej si nebere servítky, popisuje události první sv. války v celý svojí nahý bezradnosti, ubohosti a pitomosti se snažil Steklý natočit jako nablejskanej a nekonfliktní film pro celou rodinu. Ono to vlastně v tý době asi ani jinak nešlo, na druhou stranu Steklý rozhodně nepatřil mezi bůhví jak talentovaný filmaře. Taky mě mrzí, že celá řada barvitejch a povahově zajímavejch postav je tu skrouhnutá na chodící panáky viz. hejtman Ságner, Kunert, koneckonců i ten Baloun je tu jenom jako komická figurka (když už jsme u Balouna, v knížce to není žádnej veselej plyšák, co všechno sežere a kterej je tam jenom jako komická postavička, tenhle mlynář od Českýho Krumlova je totiž podle Haška v civilu pěkná svině a krkoun, mlátí svoji ženu a okrádá zákazníky). Co se scenáristicky vydařilo je policejní stanice v Putimi, která citlivě dala dohromady skoro všechny eskapády z knížky, ale někde jsem zaslechl, že právě tohle místo je zbytek z původního scénáře Jana Wericha. Na druhou stranu patří tohle zpracování tak nějak k našemu folkloru, tradici, bez který si nedovedeme představit žádný vánoce. Tak tedy budiž. S ohledem na význam snímku i v současnosti a na jeho značný stáří, který může za hromady nešvarů (statická kamera, nepřirozeně svícený scény, přehrávání herců) dávám čtyři hvězdičky. Nakonec dívat se na to dá. Ovšem možná by stálo za úvahu, kdyby některá z televizí konečně zafinancovala taky pořádnej projekt a pustila se do hranýho seriálu Dobrého vojáka Švejka (s animovanými vstupy historek vyprávěných Švejkem, samozřejmě v Ladově výtvarným provedení), protože myslím, že už je rozhodně čas na novou a konečně pečlivě propracovanou filmovou verzi. Ale to se asi radši natočí další trapnej pokus o kriminálku, nebo nějaký lejno z prostředí hokeje. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Odpočinková záležitost s perfektním Hrušínským! Vždy mě to pobavilo. Ale zas to nepovažuju za takovej skvost, abych vydržel koukat na celej film, mam rád spíš vybraný scénky. -- 70% -- ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které už sice není tak dobré jako jednička, ale i tak tomu musím dát 5 hvězd! A to proto, že mě to opět neskutečně bavilo až do konce. 90%. ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Blb nebo chytrák, je neuvěřitelné jak kolísá charakter postavy tlustého vojáka Švejka. Laskavý humor vedoucí děj k další a další peripetii... končící válkou aneb "Tak nám zabili Ferdinanda"... Oddychovka a laskavý humor na Nový rok. Uvelebit se a představovat si jaké by to bylo jít pěšky až do Budějovic... ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Oba díly Švejka mají jedno společné, geniální výkon Rudolfa Hrušínského a jednu stejně geniální vedlejší roli. Zatímco v prvním díle takhle exceloval Miloš Kopecký, tady nehorázně řádí Jaroslav Marvan v doprovodu Fandy Mrázka. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[4,5*]     "Milostpane, pan vachmajstr včera povídal, že je císař pan dobytek a že to nevyhrajeme."     Platí v zásade to, čo som napísal pri prvej časti Dobrý voják Švejk (1956), snáď len o štipku menej sa mi toto pokračovanie páčilo z dejovej stránky. Proste výborná adaptácia Haškovho románu, kde si viem iba ťažko predstaviť, že by sa dala nakrútiť lepšie. Opäť je tu množstvo skvelých hercov (väčšinou tých istých, ale často v iných rolách), s jednou podstatnou zmenou - skvelého Miloša Kopeckého nahradil nemenej dobrý Jaroslav Marvan (strážmajster Flanderka). Čo sa týka vydarených humorných hlášok, tak by som povedal, že táto časť nimi prekvitá dokonca ešte vo väčšej miere ako tá predchádzajúca ("Co bláznite, dyť jsou tady lidi!"). Ako drobnú výčitku by som uviedol len pár z môjho pohľadu hluchých miest (príliš ma nebavila napr. tá chľastacia scéna so strážnikom a ten nenažraný pucflek Baloun v podaní Milana Nedělu začina byť časom otravný).     "Dávejte pozor, co vám teď řeknu. Okamžite, jakmile pověsíte sluchátko..." ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

"Jak se vlasně jmenuje ten chlap? ja nevím, říkají mu Pepek Vyskoč. výborně, Josef Vyskočil, píšou. pane vachmajstr, vy jste hlava...proto jsem taky v putimi velitelem ne. oni zůstanou až.do smrti jen závodčím, protože mají místo hlavy kokosovej vořech:-)" ()

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

Dávám za oba filmy nejvyšší počet,jenom se děsím toho,že jednoho krásného dne napadne naše genitální tvůrce,,komedií " natočit remake.I když na druhou stranu s dnešním hereckým materiálem by to mohl být docela zábavnej propadák. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká klasika s vynikajícím Hrušínským v hlavní roli. Škoda jen, že vynikajícího Švejka na plátně nemá kdo doplnit a i když to sám táhne velmi zdatně, chyběl mi tam větší příspěvek od ostatních herců. Ale i tak mě poslušně hlásící Hrušínský pobavil na výbornou (nebo teda na chvalitebnou). ,,Všecko zařídím, no ano, přece nejsem blbej!" ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších českých filmů, jeden z nejlepších hereckých koncertů Rudolfa Hrušínského. Poslušně hlásím, že méně než pět není možno :-) ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Druhý díl s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli se mi nezdál tak vtipný a nabitý scénkami jako ten první, proto musím dát o hvězdičku méně. Možná to je i tím, že zde nebyl přítomen v prvním díle vynikající Miloš Kopecký. Nejspíš se to ale bude odvíjet od toho, že prostě odlišný scénář. Bohužel dosud nemohu srovnat s knižní předlohou, abych mohl posoudit, zdali je tomu tak a i u ní. I přesto ale verdikt: 4* a 85 %. ()

Reklama

Reklama