Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • V prvním díle kosmonauti přepočítávali čas, kolik let uběhlo při návratu na Zemi podle "Hassleinovy křivky". Ve třetím díle se sám Otto Hasslein objevuje a vysvětluje příčinu příletu tří opic do minulosti. (Lucina84)
  • Ve filmu se oproti předchozích filmech objevují pouze tři lidé v opičích maskách a čtvrtý v gorilím kostýmu. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmech Do nitra Planety opic (1970) a Útěk z Planety opic je shodně užíván jako zkázný rok 3955. V původní Planetě opic (1968) však v úvodní scéně, kdy je posádka po přistání ve vodě, odečítá Taylor z palubního počítače datum 25. listopad 3978. (Dinsberg)
  • Pre Sala Mineoa (Milo) bol make-up tak nepríjemný, že tvorcovia museli prepísať scenár a jeho postavu nechať zomrieť skôr, ako plánovali. Zároveň to bol Mineov posledný film premietaný v kinách. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 30. novembra 1970 do 20. januára 1971, prevažne v Kalifornii. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama