Reklama

Reklama

Želary

TV spot

Příběh o lásce a také osudovém setkání dvou odlišných povah je zasazen do období 2. světové války. Hlavní hrdinka, nedostudovaná lékařka (A. Geislerová), je nucena kvůli ilegální činnosti svého přítele opustit město a skrýt se před okupanty ve vysokohorské vsi. Tam nalézá útočiště v chalupě zemitého Jozy (G. Cserhalmi) a po počáteční nedůvěře se mezi nimi vytváří upřímný, později milostný vztah. Eliška poznává i tvrdý život lidí v tomto Bohem zapomenutém místě, kde lidé dokáží být milí i krutí stejně jako příroda kolem nich. Zažívá tu vesnické rituály, setkání s partyzány a ruskými vojáky i konec hrozné války… Film, který je připomínkou květnových událostí roku 1945, vznikl podle stejnojmenného povídkového souboru Květy Legátové a podle scénáře Petra Jarchovského, režii měl Ondřej Trojan. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Naprosto nesmyslná slátanina, už jenom účast Geislerové mě měla varovat. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Trojan umí a v tomhle filmu to jde krásně vidět. Herecký koncert jak Aňi Geislerové tak Györgyho Cserhalmiho. Jaroslav Dušek stejně jako v Pelíškách v roli učitele opět boduje a Miroslav Donutil v roli kněze taktéž stojí za pozornost. Pro mě to mělo všechno abych tomu dal 5*.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Pro mě je film obrovské zklamání. Délka 142 minut a po celou dobu se tam vůbec nic neděje. A pokud se nějaká scéna nebo myšlenka zdá být nadějná, během chvíle dochází k utnutí a nedotažený. 

Filmy o 2. světové válce, české filmy o Protektorátu, to vše mám rád a vyhledávám to. Proto jsme se těšil i na všemi opěvované Želary, ale dost jsem pro mě špatný film. Bez napětí, zvrat, zajímavý děj. Co se tam točilo 142 minut já nedokážu pochopit. Dávám protestní ODPAD, i když by si to jednu hvězdičku za se*symbol Aňu Geislerovou zasloužilo. ODPAD

PS: Je vidět, jak málo toho má český divák nakoukáno :o(

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

Mavam sice problemy s pamatou, ale myslim si, ze som lepsi cesky film nevidel. Atmosfera, hudba, herecke obsadenie - klobuk dole. Natacalo sa dokonca blizko mna, pojdem sa tam asi pozriet.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

vrzik

vrzik (hodnocení, recenze)

Podle mně je to jeden z nejlepších českých filmů po přelomu tisíciletí. Opravdu mne nadchnul.

Fire#2

Fire#2 (hodnocení, recenze)

Krásný český film, který patří mezi ty nejlepší z posledních let. U mě plný počet 5*.

Cyberdyne

Cyberdyne (hodnocení, recenze)

Film je skvělý také díky naprosto úžasné a špičkové hudbě. Soudtrack by neměl chybět v žádné sbírce.

čičmour

čičmour (hodnocení, recenze)

Nádherný film... předtím už bylo spoustu filmů s podobnou tématikou války... ale tenhle byl lidský, nádherný, úžasný...

kubajzs69

kubajzs69 (hodnocení, recenze)

Jeden z emočně nejsilnějších a nejhezčích filmů co jsem kdy viděl. Vše podtrhuje krásná okolní příroda a skvělé herecké výkony Aňi Geislerové a Györgye Cserhalmiho.

avi7

avi7 (hodnocení, recenze)

Je to veľmi pekný film, ktorý sa dá pozrieť stále znova a znova.

 (hodnocení, recenze)

bohužel jsem tomuto filmu nepřišla na chuť asi to bude Aňou

m.satty

m.satty (hodnocení, recenze)

Krásné drama, skvělí herci - na film bych se mohla dívat pořád a neomrzí mě to. Jeden z mála českých filmů, které mě v poslední době zaujaly.

Miki68

Miki68 (hodnocení, recenze)

IMHO - hudba: Petr Ostrouchov (jinak kapelník Sto zvířat) a jeho hudebně-filmová prvotina. Myslím, že se mu dost povedlo jít s filmem a ne proti...Na prvotinu rozhodně velmi dobré.

dawid

dawid (hodnocení, recenze)

Já teda nevím. Pro mě to bylo obrovské zklamání - L´art pour l´art... umění pro umění. A smích přehrávající Jaroslavy Adamové mě ještě dlouho děsil a nutkal k žaludečnímu kolapsu.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Bobek15

Bobek15 (hodnocení, recenze)

ja ako Slovák závidím čechom ich filmy a ich scopnosť tvoriť...(samozrejme až na Kamenaky:)) a dúfam, že našou slamkou bude aspon Jakubiskova Báthoryčka

 (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších českých filmů poslední doby.. Velice lidsky zpracované,dobrý scénář, poutavá hudba, dobré herecké obsazení... No prostě kdo neviděl, zůstává ochuzen..

rygar

rygar (hodnocení, recenze)

zatim jediny česky film ktery mně dojmul k slzam bez pardonu 5

 (hodnocení, recenze)

Mnoho nápadů a žádný nedotažený, nemá to spád, hezké záběry z přírody, dobré kostýmy,ale moc dlouhé. Docela mě to zklamalo. Vzpomněla jsem si u toho na Vláčilův Stín na konci léta, ten se mně líbil víc.

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Der Film 4 a jeho zajímaví hosté

Der Film 4 a jeho zajímaví hosté

20.09.2009

Letošní ročník festivalu německy mluvených filmů Der Film 4, který se koná v pražských kinech Světozor a Aero ve dnech 1. - 7. 10. 2009 a brněnském kině Art ve dnech 8. - 11. 10. 2009, představí svým… (více)

Švankmajer letos na Oscary nedosáhne

Švankmajer letos na Oscary nedosáhne

18.01.2007

Americká filmová akademie už oznámila užší výběr pro nominace na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Z šedesáti tří filmů vybrala devět titulů, které se ještě poperou o místo v nominační… (více)

Reklama

Reklama