Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

borec999 

všechny recenze uživatele

Sci fi francúzsky horor, ktorý ma až tak nechytil. Gaia Weiss hrá ako o život, jej hrdinka je sympatická a nedá sa jej nefandiť. Prostredie futursitického trubkového bludiska a občasných nástrah je tiež celkom originálne aj keď jemne evokuje kultovú Kocku Vincenza Nataliho a svojim klaustrofobickým prostredím Ajov Kyslík. (všeobecne mám pocit, že klaustrofobici tento film rozdýchajú len veľmi ťažko). Všetko spomínané sú zatiaľ plusy. Po sľubnom úvode a prvej polovici filmu však tempo začína upadať, film neprichádza s ničím novým a toho večného lozenia v trubkách a opakovania motívov som za začal prejedať, čo mi v konečnom dôsledku nevynahradil ani záver, ktorého interpretácia štýlom: vylož si to ako chceš mi nebola príliš po chuti. A ak by sme sa zamýšľali kto,prečo a začo bludisko postavil tak njaká reálnosť alebo logika filmu ide už úplne do hája. Objektívne to však určite aspoň jemne nadpriemerný horor je a ak hľadáte niečo mimo kina a Netflix, tak by to mohlo splniť účel. 100%ne ale len v tom prípade, ak vám nevadia komorné horory výhradne v interiéroch natočené v 3-4 kulisách. Potom od Meandru ruky preč. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nikdy by ma nenapadlo, že niečo podobne ako kocka( The Cube) má bude ešte baviť, keď tu bolo veľa podobných filmov ako ona a nedopadli najlepšie. Ale tento dáva latku ešte o niečo vyššie a to si pomáha len z dvoma postavami. Asi preto, že vie narábať zo stiesnenými priestormi a ešte ponúkne zombie naháňačku, ktorá tu nemá obdoby. Ja som žasol, že sa konečne našla postava, ktorá pekne vyzerá a ešte má aj inteligenciu. Prechádzanie pasci bolo adrenalínové a ešte boli dobre premyslené, len škoda, že sa opakovali. tam sa mohlo troška pridať. Je to napínavé, nenudí a finále ponúkne niečo, čo nie je celkom to, čo som čakal, ale  divák si sám musí rozhodnúť, ako to, s tou hlavnou hrdinkou dopadlo. No ja nie som celkom pevne rozhodnutý.  Ale aj tak veľká spokojnosť. Silne 4*. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek poměrně slušnej. Herečka sympatická, a člověj jí opravdu fandí, a soucítí s ní. Jenže pak se to neubírá tím směrem, kterej bych si já představoval. Místo skutečnýho příběho s nějakým vyustěním je to trochu psycho, na konci pak něco, co nechápu, a neuspokojilo mě to. Tři hvězdy jsou maximum, i když trochu nadhodnocuju. 50%. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nabízí srovnání s Kostkou (The Cube), záplatka je velice podobná. Mám ovšem pro podobné typy filmů slabost, takže vždy ocením trochu jiné uchopení tématu, čehož se mi v případě Méandre rozhodně dostalo. Bylo to napínavé, skličující, intenzivně klaustrofobické, skvěle natočené a závěr sice může někomu nesednout, já ovšem nemám výhrad. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(komentář obsahuje mírné spoilery) Pozoruhodná, napínavá a intenzivní žánrovka, ale do té čtvrté hvězdy se musím trochu nutit. Dějově je to totiž na mě až moc velká zhůvěřilost. Je tam spousta věcí, které jsou působivé a hezky se na ně kouká, ale vlastě nedávají moc smysl. Což lze vlastně říct o celém tom filmu. Dost nápadně imho míří k takové té omšelé a okoukané pointě, že se děj odehrává v mysli hlavní postavy, která je zraněná a "bojuje o život", Méandre ale nakonec vyhýbavě uskočí jinam a končí tak trochu ve stylu "diváku, vyber si". V tomhle ohledu z filmu tedy mám rozpačité pocity, ale žánrového potěšení je tu dost, takže čtvrtou hvězdu si nakonec v konkurenci jiných letošních - nemastných, neslaných - žánrovek asi obhájím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama