Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(komentář obsahuje mírné spoilery) Pozoruhodná, napínavá a intenzivní žánrovka, ale do té čtvrté hvězdy se musím trochu nutit. Dějově je to totiž na mě až moc velká zhůvěřilost. Je tam spousta věcí, které jsou působivé a hezky se na ně kouká, ale vlastě nedávají moc smysl. Což lze vlastně říct o celém tom filmu. Dost nápadně imho míří k takové té omšelé a okoukané pointě, že se děj odehrává v mysli hlavní postavy, která je zraněná a "bojuje o život", Méandre ale nakonec vyhýbavě uskočí jinam a končí tak trochu ve stylu "diváku, vyber si". V tomhle ohledu z filmu tedy mám rozpačité pocity, ale žánrového potěšení je tu dost, takže čtvrtou hvězdu si nakonec v konkurenci jiných letošních - nemastných, neslaných - žánrovek asi obhájím. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten konec se mi na rozdíl od většiny uživatelů líbí a je mi na něm sympatické i to, že se dá interpretovat (minimálně) dvěma způsoby - přičemž oba jsou úplně jiné, ale teoreticky vyznívají stejně. Jen jeden z nich by se ale dal označit jako podobenství, kterým by tenhle film mohl naprosto jednoduše a geniálně být, jenže není. Jenže Turi to vedl spíš v té druhé, jednodušší interpretaci a úplně se mu to nepovedlo ani tak. Atmosféru to má celkem slušnou a v druhé polovině se konečně začíná děj někam posouvat dál a začne to být i napínavé, jenže celý ten film má jeden zásadní problém. Chce to být mixem Kostky a Haze, přičemž nechápe ani u jedno z těch dvou filmů, v čem tkví jeho kouzlo, jen se jejich prvky snaží hloupě napodobit. Kostka měla velmi sofistikovaný mechanismus, sázelo se v ní především na promyšlenost a na inteligentní postupné odhalování toho, jak to v ní vlastně funguje. Haze zase zdařile vyvolává echt klaustrofobickou atmosféru bez žádných filmařských hrátek, zato co nejvíc naturalisticky a (jestli si to dobře pamatuju) digitální kamerou. Méandre se tváří chytře, ale hlavní hrdince servíruje pasti bez jakékoli logiky a opodstatnění, prostě tam jsou a tak to je - což platí i o té podivné příšeře, která tam je fakt je jen tak, nic nesymbolizuje, prostě má "děsit". A natočené je to filmařsky sice zajímavě, ale taky docela chladně a i když to atmosféru má, žádné větší klaustrofobické dojmy jsem z toho neměl - ty jsem měl především v tom Haze. A tak je z Méandre jen průměrný film, na který člověk ale časem stejně nejspíš zapomene, protože nepřichází s něčím navíc. I tu pointu jsem viděl už někde jinde, ale stejně z toho je tím "nejoriginálnějším"... Slabé 3* ()

Reklama

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Prachsprostá vykrádačka Cube (1997), pri ktorej sa miestami budete nudiť a občas len neveriacky krútiť hlavou a vyjadrovať hlboké poľutovanie nad premárnenou príležitosťou natočiť sofistikovanejšiu, napínavejšiu a dejovo prepracovanejšiu verziu kultovej Kocky. Namiesto toho dostanete len nudu, prekombinovanosť, absenciu napätia a nelogickosť. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ano, mělo to několik skvělých scén a celkem ucházející pointu o pravděpodobném průchodu očistcem před zemí zaslíbenou, ale jinak jsem z díla nebyl nijak zvláště odvařený a tak se stále rozhoduji jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Když si to shrnu tak můžu snímek lehce přirovnat k jednomu, či oboum z filmů Kostka a nebo Saw. V takovém případě by však dílo prohrálo na plné čáře. Budiž tedy ku prospěchu, že prvky stísněného prostoru fungují naprosto skvěle a já tak nejednou prožil nepříjemný pocit jako bych se tam zasekl já sám. Dále mne pak velice zaujal nápad zmrzačeného zombie muže, který dívku neustále pronásleduje a k tomu pasti a nástrahy byly celkem zajímavé. Škoda jen, že se tolik opakovaly. V závěru se ještě tvůrci pokoušeli zahrát na pocity, ale na mne ta holčička působila docela dost creepy a proto jsem byl docela zklamaný, že neprovedla nějakou záludnost, kterou jsem od ní tolik očekával. 58% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francouzi při chuťi servírují stylový, zlý, intenzivní, nepříjemný a klaustrofobický Survival evokující Kostku a je z toho rázem adept na Horor roku!Mně ten film rozemlel na kaši a normálně brečím nadšením, že jsem se konečně po tom dlouhém utrápeném a nudném hororovém suchu dočkal řízné podívané, která splňuje fakt ty nejpřísnější kritéria.Už od 5té minuty je hlavní hrdinka vržená do Tunelového Labyrintu pastí a smrti a je to opravdu jízda jako prase. Napětím jsem nedýchal celých 90 minut, klaustrofobická atmosféra funguje velmi spolehlivě, hlavní hrdinka je nádherná, statečná a inteligentní francouzská blondýna, které jsem držel všechny prsty i na nohou, je tu snad více pastí než ve 3 dílech Saw Dohromady a ano došlo i na trochu Gore! Pasti jsou vynalézavé, dobře promyšlené v opravdu stísněném prostředí ( vizuál a barvičky STROP- modrá, červená, zelená) nezáviděni hodná situace a aby toho nebylo málo, tak jí tam nahání ještě zohavený Zombie, který je fakt nechutný a nepříjemný, do toho hraje výborně gradující Hudba, která celou tuhle jízdu podtrhuje a já musím platit zlatem, protože pokud né tady, tak už nevím kde a kdy.Někoho možná naštve, že pointa nemá větší hloubku, ale čert to vem, takovou stylovou a krásně natočenou jízdu jsem nečekal ani v nejmenším.• Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor>Ne, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 5/5 8.5/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama