Reklama

Reklama

Neporazitelný

(seriál)
  • USA Invincible
Trailer
USA, (2021–2024), 13 h 42 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Robert Kirkman

Předloha:

Robert Kirkman (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Seth Rogen, Zazie Beetz, Mark Hamill, Walton Goggins, Jason Mantzoukas, Mae Whitman, Max Burkholder (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(17)

Neporazitelný je americký animovaný televizní seriál o superhrdinech pro dospělé, který vychází ze stejnojmenné série Image Comics od Roberta Kirkmana, Coryho Walkera a Ryana Ottleyho. Seriál sleduje sedmnáctiletého Marka Graysona a jeho proměnu v superhrdinu pod vedením jeho otce, Omni-Mana, nejmocnější bytosti na planetě. Během své proměny se Mark ocitá v rozporu mezi svým osobním životem a superhrdinskými povinnostmi, kdy bude nucen dokázat, že dokáže být takovým hrdinou, jakým je jeho otec. (LUKICKK)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (106)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Brutálně nekompromisní komiksová podívaná pro dospělejší publikum, která se nebojí nakousnout i některá ožehavá témata. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat seriál z produkce Amazonu Invincible, který rovněž zaujme svou animací a především košatým vtahujícím příběhem, jež s každým dílem graduje s neočekávanou osudovou naléhavostí. Toto všechno v kombinaci s velmi vydařeným dabingem, v němž lze nalézt mnoho známých jmen, tedy vytváří výbušnou a extrémně návykovou podívanou, na níž zamrzí jen občasná “rozklíženost” některých epizod. Pokud ale máte rádi dospěle uchopené komiksové látky, v nichž se krví a násilím opravdu nešetří, Invincible by na Vašem seznamu určitě neměl chybět. Skvělá práce! (Prime Video) „I need something to punch.” ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Znám původní komiks, který má mezi nerdy velkou fanouškovskou základnu, co na něho nedá dopustit. Já komiks nedávno znovu zkoušel a nepřijde mi nějak zvlášť dobrý. Seriál je ale podle mě úplně jiný kafe. Asi bych měl tedy dodat, že komiks Invincible je dlouhatánská série (která vyniká v tom, že se lehko čte), a já nečetl samozřejmě všechny díly, když mě zase tak nezaujal začátek, ale dal jsem mu dost šancí. Přečetl jsem několik knih, které vrcholí stejným velkým zvratem jako první řada (a i v tomhle případě je jeho seriálové zpracování násobně lepší), takže mám určitě právo srovnávat. Na druhou stranu připouštím možnost, že v pozdějších číslech to autor komiksu Kirkman psal lépe. Ale třeba takový Walking Dead psal Kirkman skvěle hned od začátku... Invincible je hodně zajímavá adaptace - Autoři seriálu (v těsné spolupráci s původním tvůrcem komiksu, který napsal i scénáře k několika dílům) si vzali z komiksu nejdůležitější scény, ale zbytek je dost jiný. V seriálu jsou stejné postavy plus přidaly některé nové. Ty původní postavy jsou v seriálu lepší, nepůsobí tak jednoduše jako v komiksu, a ty nové postavy v sobě obsahují více diverzity. Působí to trochu až směšně, když nejlepší kamarád je najednou otevřený gay, maminka je najednou asiatka a za přítelkyni má černošku, mezi jejíž zájmy patří "čtvrtá vlna feminismu". Jsem levičák, ale tady tady jsem měl občas chuť zařvat na obrazovku "Já to chápu! Jste demokrati! Jste woke! Nemusíte mi to furt cpát". Na druhou stranu drtivá většina scén s nimi je za mě v pohodě. Našly se i scény, které mi přišly hrozné - z nějakého důvodu mě hodně naštvala scéna s odhalením Invincibleovy identity, kde nejspíš chtěli převrátit komiksové klišé a hlavně ukázat, jak jsou ženy silné a nezávislé osobnosti... Což ale v mých očích znamenalo hlavně to, že se holky chovaly jak krávy a bylo mi Invincibla líto. Nutno říct, že tady s kritikou končím, a tohle přepálené "woke" je asi tak 5 % seriálu. Zbylých 95 % je parádní komiksová jízda. Jedná se o takový superhrdinský seriál, který připomene staré animáky, ale s tím, že  se najednou postavy chovají poměrně reálně, děj je o taky chlup realističtější a hlavně superhrdinské bitky jsou pořádně brutální. Hlavní příběh je taky velmi dobrý. V komiksu za mě spíš rádobyšokující zvrat je tu zpracovaný skvěle, stejně jako vynikající vedlejší dějové linky (které jsou někdy opravdu drsné a dramatické). Animace je solidní, dabují tam samí známí herci a do seriálu je nastrkaná hromada stylové hudby. Tohle je opravdu vyvedený superhrdinský kousek. (8/10) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia, to áno, nič extra v rámci komiksoviek v tom nevidím. Vyzerá to celé ako normálna pohodovka pre deti na nedeľňajšie popoludnie, ale potom príde nejaké vypučené oko či hlava zlisovaná vyšším manuálnym tlakom a tak sa tej krvi nazbiera už len v prvej časti za dva sudy, ale či v tom vidím prínos, asi nie. Klasika o pánovi, čo lieta v oblakoch a nie je v tom žiadny ketamín. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Invincible je absolutní střela mezi animovanými seriály, který představuje životy superhrdinů z jiného soudku, než si dokážeme představit. Do toho je to plné brutality, komedie, romance a životních lekcí, které naše hrdiny dost poznamenají. Kdyby měl seriál The Boys a Castlevanie dítě, tak takhle nějak by to vypadalo. Totální nářez a plnohodnotná zábava 10/10 ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Je to takové rozporuplné. Na jednu stranu pěkná ukázka amerického komixu, navíc příjemně krvavá. Na druhou stranu je to prapodivně americké. Politicky korektní (Taky co čekat od Amazonu, že?) a hlavní postava se plazí před černou feministkou, kterou by patřilo liskat od rána do večera a pak, pro jistotu, ještě jednou dokola, jen aby se chovala normálně. Některé postavy byly skvělé, některé tam neměly co dělat. Zkusím původní komix. Edit: Boha... v porovnání s origináním komiksem je tenhle seriál tak woke, až to bolí. Upravuju hodnocení. (A taky je ten komix vtipnější a delší) ()

Galerie (218)

Zajímavosti (8)

  • Hrdnovia z Guardians of The Globe sú výrazne inšpirovaní postavami z Justice League od vydavateľstva DC Comics. Immortal nesie rovnaké schopnosti ako Superman, War Woman ako Wonder Woman, Aquarus vládne moru rovnako ako Aquaman, Darkwing má podobné zbrane a kostým ako Batman, Red Rush je výrane podobný s Flashom a každý tím má svojho marťana - Martian Man, respektívne Martian Manhunter. (toi-toi)
  • V každom diely sa zväčšuje krvavá škvrna na úvodnom titule epizódy. (toi-toi)
  • Viacero postáv bolo pre seriál prispôsobených podľa vzhľadu hlasových hercov. Na rozdiel od komiksovej predlohy sa menila farba pleti, rod či rasa postáv. Z postavy Marka Graysona sa tak stal Aziat (Steven Yeun), zo Shrinking Raya sa stala žena Shrinking Rae (Grey Griffin) či Amber Bennett dostala rovnakú farbu pleti ako jej herečka Zazie Beetz. (toi-toi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama