Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

VOD (1)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Recenze (428)

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Filmovanie prebiehalo na zámku Liblice a v Prahe, konkrétne na letisku a v Národnom divadle. (dyfur) ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Zlaty fond ceske kinematografie, tyhle filmy budou jednou dost ceneny, jestli uz nahodou nejsou. Sposta uzasnych hercu (jak uz jsme zvykli z filmu z tohoto obdobi) a jeste lepsi humor davaji temto filmum punc mistra majstrsticha. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Bybybybylo mmmmmi dedeset aaa jajajá s s se mamamamalem zzzz Ooooolgy ŠŠŠŠŠŠ oberové popopopostavil. Aaaaaa GGGGdyž mi j j j jako jjjjindy mamamamatka pppřed ssssspaním řekla tttto svý zazazazavři oooči brouku,t t tak jsem s s se z toho tatatataky mamamammaálem popopopossssss.... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* další bláznivá komedie z dílny Vorlíčka a Macourka se na našich obrazovkách objevuje stále často a tak nikoho nebude zajímat co tu jeden z mnoha uživatelů vypisuje, když to všichni znají, že? :-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vtipný film, i přes všechny morbidnosti, které se v něm objeví. Vynikající zápletka, kde musíte dávat dobrý pozor, kdo je kdo a kdo je telecí :-) Plejáda skvělých českých herců, kteří si vyloženě ve svých rolích libují. Vynikající Libíček, Janžurová, Růžičková, kteří se zde opravdu mohli vyřádit a ukázat, jak jim komedie padne. Zajímavost: když se postava Vladimíra Menšíka představuje, říká popravdě, že je z Ivančic. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Kdyby se dávalo hvězdiček 6 určitě bych je dal. Všichni vynikající herci v jednom filmu s perfektním Macourkem a Vorlíčkem. Prostě není co dodat. Geniální film je mojí jedničkou našich komedií. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná herecká sestava (tahle generace je již bohužel nedostižná), nápaditý scénář, výborné hlášky, vtipný scénky... Zlatý fond, lepší 4 hvězdy. "Kdo to dělal? To jsem si mohl myslet. Abych z vás neudělal nezaměstnaného..." ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

I přes zjevné kvality Janžurové a Hrzána musím dát podprůměrné hodnocení, jelikož mě to zkrátka nebavilo. Nudil jsem se a zasmál jsem jen párkrát. 40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Pardon, absurdní humor sice mám hodně rád, ale v tomhle podání mi vůbec nesedl. Asi třikrát jsem se pousmál, hodně se mi líbil herecký výkon Ivy Janžurové a ani ostatní herci nezaostávají, ale jinak mě ten film nudil, nebavil, děj mi přišel úplně zbytečně překombinovaný, vtipných scén je zde míň než jsem čekal a i u těch, co tu jsou, se mi koutky úst pohnuly skutečně minimálně. A ačkoli riskuji, že budu obřadně nabodnut na kůl, mě nepřijdou vtipné ani ty hlášky, co zde každý druhý až otrocky opakuje v každém komentáři. Nikomu to neberu, nikomu nebudu nic vymlouvat, když se mu to líbí, ale mě Pane, vy jste vdova prostě nezaujalo. Horší z těch českých crazy komedií bylo snad jen Zabil jsem Einsteina, pánové... Lepší 2* ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tothle je snad nejbláznivější komedie ze všech, kde se nikdo nevyzná kdo je kdo. Výborný herecký koncert Ivy Janžurové v roli herečky Evelyn Kelettiové a umělé ženy nejdříve s mozkem astrologa Hampla a později vražedkyně Štubové. Co vše se rozjede, když se král Rosebud IV. (krásně sarkastický Jiří Sovák) rozhodne zrušit armádu. To se samozřejmě nelíbí armádním špičkám a tak úkolu na odstranění krále je pověřen plukovník Steiner (výborný Eduard Cupák). Děj filmu je neustále v pohybu, nikdy se nezastaví, ale přímo kvete radostí ze života, bublá a klokotá, gejzíry vtipných nápadů přímo tryskají ven. I když je někdo mrtev, neznamená, že nemůže oživnout v někom jiném a tak se nemůžeme divit, že si astrolog Stuart Hampl (koktající Jiří Hrzán) vezme za manželku nejen půvabnou herečku Molly (Olga Schoberová), ale také jejího snoubence, plukovníka Steinera, když se předtím z něj stává dvojnásobná vdova. Další vynikající role: bratranec Rosebuda, král Oscar XV. (František Filipovský), generál Omar Otis a zároveň premiér (Čestmír Řanda), bývalý voják, nešťastník a kuchař Bobo (Jan Libíček), továrník Keletti (Otto Šimánek), jeho prohnaný sekretář (Lubomír Kostelka), kriminálník Koko Bluhm (Vladimír Menšík), profesor Sommer (Miloš Kopecký), vražednike Štubová (Helena Růžičková) a herec Gugenheim (JIří Lír). Nádherně zurčivá bláznivá komedie, která se se svým vtipem nikdy nezastaví. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Normalizace se oproti šedesátkám (obrat o 180°) vyznačuje kvalitními komediemi a z hlediska tohoto žánru je to opravdu nejlepší období české nebo československé kinematografie. Ne že by mě tenhle film až tak bavil, ale originalitu a propracovaný scénář to prostě má nepopiratelné. 70% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sám sobě se divím, že jsem tak dlouho otálel se shlédnutím. Jedna z našich nejlepších komedií, kde není podle mě zase tolik hlášek jako např. v Jáchymovi či Srdečném pozdravu, nicméně se to vynahrazuje výbornými nápady, jako je například nadstandartní klinika Miloše Kopeckého či modrá krev. Humor se mi zdá sice jako bláznivý, což není zrovna moje parketa, ale Vorlíček a Macourek z toho dokázali udělat zároveň příjemný a milý film. Příjemný, stejně jako byl humor Monty Pythonů, jimž se asi výše zmíněná dvojice nevědomky inspirovala. Škoda, že takové komedie už dnes nevznikají, aspoň si můžeme díky nim vážit takovýchto klenotů. Pochvalu si zaslouží i herecké výkony, a to nejen hlavní role, kde nejvíce zářil hláškující Jiří Sovák, ale i menší role kupříkladu Vladimíra Menšíka, Františka Filipovského či Zdeňka Svěráka. Sice jsem na hodně herců zapomněl, jako například na Ivu Janžurovou, jejíž kvality jsem prvně docenil až zde, ale nemyslím to nijak zle. I díky v některých případech bohužel už věčné absenci těchto veličin už nemůže dnes nic takového vzniknout. A když se někdo o něco takového pokusí, skončí to trapasem. Když jsem to takhle široce a zároveň pochvalně shrnul, tím pádem vás asi hodnocení nepřekvapí. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Určitě moje nejoblíbenější z bláznivých českých komedií. Excelující Iva Janžurová a Helena Růžičková a Stuart Hample (zdravím Oskara!). Perfektní gagy, perfektní herci. Můžu vidět kdykoli, vždycky se budu řehtat. Nápověda:"Máte umřít milostivá!" Stubová s pivem v ruce: "Kdo, já? Hóvnajs!!!" ()

zette 

všechny recenze uživatele

Kdyz vezmu v potaz rezisera a herecke obsazeni, jsem v soku, jak mohla vzniknout takova kravina. Sice dost originalni, i par vtipnych hlasek se tam najde. Scenar a nejaka " ladnost " deje vsak dost pokulhava. Uz nikdy nemusim videt. ()

Reklama

Reklama