Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 4

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (277)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Příběh sice není nikterak oslnivý. Přesto je zde pár dobrých a nečekaných zvratů. Film ovšem naprosto vyniká vizuálem. Pixar opět posouvá laťku animace o kus výše. Celkově jsem se obával zbytečného ždímání značky. Snímek ovšem šlape, zabaví a rozhodně nevyznívá jako obyčejné tahání peněz z kapes diváků. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Pixarovka Rakeťák je velká pocta klasickým sci-fi filmovým dobrodružstvím a nostalgicky zábavná podívaná pro každého, kdo si jednou za čas pustí Hvězdné války. Starosvětská podívaná plná skvělé akce se sympatickým hrdinou, který je trošku jiný než jeho kolega z Toy Story. S nečekaně menším množstvím vtípků a humoru, ale zato docela zajímavým a ve správných místech dojemným příběhem, nenucenou retro atmosférou, našláplým tempem a natočená s tím správným fanouškovským nadšením. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Sere pes na logický kopance v čele s tím, že mají jednoho testovacího letce, který je 4 roky pryč nebo že jen tak najdete supermoderní loď v budoucnosti. Film letí jako voda a díky posádce ťulpasů se nenudíte ani chvíli. Jo, už jsem viděl lepší animáky. Ale taky mnohem horší a tenhle,i když patří spíš do lepšího nadprůměru, mě teda bavil dost. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarené animované sci-fi, máme tu veľa vtipných scén, pekných chvíľ, ale aj smutných okamžikov (ako pre koho...). Zo začiatku som z filmu nemal úplne 5-hviezdičkový pocit, no postupom času si ma svojou netradičnosťou dokonale získal. (Edit: S dlhším odstupom času som sa rozhodol svoje hodnotenie znížiť o jednu hviezdu...) No, povedzme si, koľkokrát ste na filmovom plátne videli sci-fi animák? Ja zatiaľ ani raz a práve preto si ma Rakeťák tak získal. Pripomínal mi množstvo známych filmov, napríklad Star-Wars sériu, Interstellar, Mad Maxa, Terminátora, ale hlavne môjho obľúbeného Stopárovho sprievodcu po galaxii (42). Jediné, čo sa mi na tomto filme nepozdávalo je to, že je prístupný už deťom od 7 rokov, no nie som si istý, či by jeho zápletku plne pochopili. Nevadí, za mňa parádnych 7/10. ______________ "Do nekonečna a ešte ďalej!" ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Rakeťák je takový neslaný nemastný animák, u kterého jsem se moc nebavil. Pár vtípků sice ušlo, technické zpracování v pořádku, postavy namluveny dobře, ale příběh mě nevtáhl a na konci jsem možná i na chvilku usnul... Tenhle film v rozsáhlé konkurenci zřejmě propadne. Pokud přemýšlíte, zda se na něj kouknout nebo ne, za mě osobně nedoporučuji s ním ztrácet čas - to si raději pusťte znovu Toy Story, kterýkoliv díl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli scéně, kde se políbí pár stejného pohlaví, byl film zakázan ve 14 arabských zemích a v Singapuru dostal rating 16 (pro osoby starší 16 let). (petr.koca)
  • Film obsahuje 3 potitulkové scény. (orionn12)
  • Jedná se o první animovaný film společnosti Pixar, který má premiéru v kinech po dvou letech od pandemie covid-19. (petr.koca)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama