Reklama

Reklama

Slow Horses

(seriál)
  • Velká Británie Slow Horses
Trailer
Velká Británie, (2022–2024), 18 h 3 min (Minutáž: 40–53 min)

Tvůrci:

Will Smith

Předloha:

Mick Herron (kniha)

Hrají:

Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas, Rosalind Eleazar, Saskia Reeves, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan, Freddie Fox (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Táto dôvtipná špionážna dráma sleduje nefunkčný tím agentov MI5 a ich nepríjemného šéfa, známeho Jacksona Lamba, ktorí sa pohybujú v podfukoch špionážneho sveta, aby ochránili Anglicko pred zlovestnými silami. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer

Recenze (48)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Užila bych si casting, vtípky, odkazy i atmosféru, kdyby ve scénáři fungovala alespoň elementární logika (za všechny ty vyšší desítky zvednutých obočí jeden vzorek: to Cartwright vážně objeví kompromitující fotografie na Tavernyovou uvnitř budovy MI5, v registrech na personálním oddělení, ve složce pojmenované "Fiasco", pod písmenem F? protože ho to napadlo? wtf, a předtím i potom ještě mockrát). Ještě že jsme se dívali s o., s ním se dá udívat cokoli a vždycky nás to posílí. *~ ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Apple TV začíná zhruba tam, kde začal Netflix. Na většině produkce jsou vidět peníze a ukazují nám také dost tvůrčí svobody. A zejména tvůrčí svoboda je vidět na Slow Horses. Mix špionážního thrilleru se suchým britským humorem funguje výborně a tahoun Oldman si celou sérii spolehlivě krade pro sebe. Na knižní předlohu se asi mrknu ještě před začátkem druhé série (potvrzené ukázkou na konci posledního dílu). 90% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Jeden by dnes pomalu až nevěřil, že z Mekky neomarxistické hysterie, demagogického pičismu a utlačování většin, kokotporátně zmanipulovaných Spojených emirátů Velké oligofrenie a Debilního zmrdstva by mohlo ještě přijít něco prvo- i druhoplánově neprivilegizujícího negry, buzeranty, zahořkle nenávistné, těžce nemrdané feministky či labilní mnohopohlavníky. A bác ho! Jako blesk z čistého bolševismu tu náhle máme vtipnou, svižnou, ve prospěch zájmových oligarchistických uskupení světospásných pamrdů nikoho podprahově neprogramující a až staroškolsky milou špionařinu s jako vždy famózním a brutálně nahláškovaným Gerhardem Starcem v roli protivného odpudivého starce a naprosté osiny v prdeli, který se ve své kreaci jako vystřižené z prototypu vysloužilého agenta Stasi z bývalé NDR zjevně doslova rochní. Neuvěřitelné! Komise pro nucenou kulturní převýchovu a násilnou inkluzi měla patrně plné neziskovky práce s dalšími korektními, historicky rehabilitačními trampotami, tentokrát třetí negrotransmanželky Jindry Osmičky – Honzy Serengetiové, tudíž do distribuce nedopatřením uniklo něco bez řádné ideologické podpory stranické linie a patřičné debilizace mas. No jen houšť, svět a britský tumor možná ještě až tak úplně v hajzlu nebudou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Le Carrého špionážní ryze britská laskomina ze staré školy. Sice s bandou břídilů, budižničemů a nemakačenků jako agenty, ale komedie to v žádném případě není, jasný pane. Ne že by se nevyskytly odlehčené suše břitké momenty, ale v jádru je to regulérní špionážní drama, kde by se Lamb se Smileym mohli potkat a nepůsobilo by to vůbec nepatřičně. Mick Herron evidentně chová le Carrého v až náboženském obdivu; a je to sakra znát na postavách, zápletce, stylu komunikace, mlžení, naznačování a nevyřčeném mezi řádky. Jenže to neumí náležitě vygradovat a tak to po vynikajících dvou třetinách (alespoň v rámci první řady) v závěru spíše dojíždí na volnoběh více než co jiného. Což je škoda, ale zároveň velký příslib do budoucna, protože to stojí na charakterech, a ty nosné nesporně jsou. Samozřejmě v čele s Gary "užil jsem si Smileyho, tak si náležitě plnými doušky o to více vychutnám i jeho povalečskou věčně nakvašenou verzi" Oldmanem. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Odkoukal jsem hned, jakmile to bylo možné, první a druhou sérii a opravdu hodně jsem se bavil. Ale teprve v té třetí sérii smekám pomyslný klobouk před Gary Oldmanem a scénaristy co měli na starosti přímo dialogy.  Žádné dementní plky a občas "jakoby hláška"...opravdu je to vtipné a nikdy by mě nenapadlo, že týpek co zahrál v Leonovi neskutečně psychopatického magora, zahraje za skoro 30 let taky magora, ale s tak obrovským půvabem...až mu prostě fandíte.. Navíc i celkově to nepřekračuje žádné mantinely, které byly vytvořeny v prvních dvou dílech. 90% ()

Galerie (145)

Zajímavosti (2)

  • Znělku seriálu složil a nazpíval frontman britské rockové kapely Rolling Stones Mick Jagger. (123Film)

Reklama

Reklama