Reklama

Reklama

X-Men

(seriál)
USA / Kanada, (1992–1997), 27 h 3 min (Minutáž: 20–23 min)

Předloha:

John Byrne (komiks), Jack Kirby (komiks), Stan Lee (komiks) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(76)

Nože vystřelující přímo z ruky, ničivý laserový pohled, umění přesunovat předměty nebo ovládat počasí. To vše jsou schopnosti mutantů! Pro obyčejné lidi jsou ale tato stvoření hrozbou. Proto se pod vedením profesora Charlese učí, jak s lidmi vyjít a neublížit jim. Ne všichni mutanti jsou ale ochotni spolupracovat, neboť nevěří, že by mohli s lidmi žít v míru. Šéf zlých mutantů, podlý Magneto, má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! Čas velké bitvy mutantů přichází! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Pecka !!! Na tomto seriáli som vyrastal spolu s animovaným "Spidym". Nielen že je to skvelá rozprávka vhodná aj pre trochu staršie deti, ale aj dejové línie jednotlivých epizód sú popretkávané zaujímavými myšlienkami, v ktorých sa samozrejme vinie najdôležitejší motív boja dobra so zlom (veď sme v rozprávke), ale aj napriek tomu nie sú prvoplánové a dieťa čaká ako to dopadne, či pôjde ďalej. Takisto postavy sú jednou z hlavných a veľmi podarených zložiek seriálu, mám na mysli ich adaptácia, tak ako vizuálna, tak aj charakterová a ich vnútorné spory, či vzťahy... V každom prípade ide o skvelý seriál pre tých mladších a pre mňa letargická chvíľka spomienok, ktorá ma vracia späť do detstva. A to som ešte nehovoril o tých coolových Megarobotoch budúcnosti. Teraz pôjde podľa námetu z epizódy Days of Future Past v kinách rovnomenný film, takže looking forward to see... P.S.: Všetky postavy milujem, ale Wolverine rulezzz. ()

konysua 

všechny recenze uživatele

X-meni jsou a vždy budou to nejlepší od Marvelu. Tento seriál jsem viděl asi tak 5x jelikož to stále dokola pouštěli na supermaxu. Někdy je to hodně zmatené a dost si to protiřečí. Nelíbí se mi americký styl kresby. Oproti anime jsou to nebe a dudy. Mlátičky jsou vetšinou stylem umlácení, nic složitého. Ale x-meni jsou jenom jedni a vidět tu obrovskou plejádu charakterů stojí za hřích. 7/10 ()

Reklama

Daae 

všechny recenze uživatele

Seriál X-Men jsem vždy milovala. Na Fox Kids je dávali pořád dokola a dokola, až jsem se je naučila zpaměti, ale to mi vůbec nevadilo :-) Byl to pro mě docela nepříjemný šok, když jsem se dozvěděla, že FK nikdy nevysílali 3 další sezóny a místo toho opakovali jenom ty dvě. Takže to nyní doháním v angličtině, ve které se původ postav mnohem lépe pozná. Animace se mi zdá mnohem příjemnější než dnešní počítačově upravené seriály, akce je zvládnutá na jedničku, postavy samozřejmě nejsou všechny, ale myslím, že si každý fanoušek přijde na své. Především nyní si všímám, že některé dialogy nejsou moc propracované a takovému seriálu Spider-Mana se nevyrovnají. Jenže tenhle seriál představuje část mého poněkud netypického dětství a já mu fandím. Filmy (první dva) jsou výrazně lepší, ale prožívat 5 sezón s postavami je opravdu labužnictví. Mimochodem, skvělá rebelka Rogue se zde projevuje konečně ve své opravdové nátuře a můj oblíbenec Gambit má konečně prostor. Ale stejně, nejlepší hlášky má Wolverine :-) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

První seznámení s x-meny mi nabídl Singer, takže na tomhle seriálu jen těžko stravuju legrační kostýmy, pitomoučké dialogy, mizivé charaktery postav, staromódní animaci a režisérskou zkratku, aby děj pochopily i osmileté děti. Korunu všemu nasazuje naprosto příšerný český dabing. Chápu, že děckám se to může líbit jako nám svého času mistr Tříska a spol. Smůla. Kdyby mi bylo deset let... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Moje první obeznámení s mutanty dopadlo jakžtakž.Někdy jsou zápletky dobré ale skoro stejné jako film(v počtu hvězdiček). Ale ty příběhy někdy byly tak zmatečné, že děcko se v tom musí pomalu přestat orientovat. To byl v jednom díle chlapek co ho odeslali do minulosti aby zachranil sireni viru po zavrazdeni amerického prezidenta. Vybuchoval tam amerikcý senát, padesátimetroví roboti obsazovali NY, Wolwerine na ně pokaždé skočil a rozřezal - to zabralo asi 5 dílů. Potom se chlapek vratil zpatky do budoucnosti, ale zjistil že musí zabít sám sebe v minulosti aby zabranil minulosti a zase se vracel do minulosti protože zabranit přítomnosti mohl jen z budoucnosti..... .UÁÁÁÁ! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (71)

  • Akt vyhazování lidí do vzduchu s pomocí velké deky nazývají Inuité Nalukataq. Obvykle je to prováděno na jaře jako symbol konce velrybářské sezóny. (Kubaaa97)
  • Flashback ukazující Mjnariho narození je založeno na příběhu „Life-Death II“ z komiksu „Uncanny X-Men #198“. V tomto příběhu Storm objevila Shaniin kmen poté, co ztratila své schopnosti a zachránila Shaniina (v komiksech nepojmenovaného) syna jako v této epizodě. V komiksu se nicméně objevil stařešina MjNari, který se rozhodl zemřít, aby kmen nebyl příliš velký, poté co se narodil syn Shani. (Kubaaa97)
  • Souboj v nákupním středisku je inspirován komiksem „Uncanny X-Men #244“. V tomto komiksu je Jubilee napadena skupinou lidí pronásledující mutanty a je zachráněna díky Storm, Rogue, Dazzler a Psylocke. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama