Reklama

Reklama

X-Men

(seriál)
USA / Kanada, (1992–1997), 27 h 3 min (Minutáž: 20–23 min)

Předloha:

John Byrne (komiks), Jack Kirby (komiks), Stan Lee (komiks) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(76)

Nože vystřelující přímo z ruky, ničivý laserový pohled, umění přesunovat předměty nebo ovládat počasí. To vše jsou schopnosti mutantů! Pro obyčejné lidi jsou ale tato stvoření hrozbou. Proto se pod vedením profesora Charlese učí, jak s lidmi vyjít a neublížit jim. Ne všichni mutanti jsou ale ochotni spolupracovat, neboť nevěří, že by mohli s lidmi žít v míru. Šéf zlých mutantů, podlý Magneto, má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! Čas velké bitvy mutantů přichází! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele SavagerXx k tomuto seriálu (2)

X-Men (1992) 

Nejlepší seriál mého dětství a to jsem sjížděl v TV furt jen první dvě série protože víc toho česká distribuce nenakoupila. ( do dnes se určitě všichni smějem tomu jak Trávníček dabuje půlku postav které mezi sebou mají i dialog) Až teď v roce 2024 jsem se rozhodl zkouknout úplně všechny série a je to stejně dobrá jízda jako tehdy. Samozřejmě trpí cenzurou násilí, takže Wolverine nikdy nikoho kromě robotů nerozpáře, policie a kriminálníci střílí z laserových zbraní, Logan nemluví jak dlaždič a kdykoliv měl někdo umřít (Jean, Xavier) vždycky si tvůrci našli způsob jak to obejít nebo jen dané postavy někam uklidit. Počáteční radost bohužel ale v poslední sérii vystřídalo menší zklamání, posledních 6 dílů evidentně utrpělo sníženým rozpočtem a animace je tam naprosto otřesná, příběhy jednotlivých dílů jsou totálně o ničem a jediná dobrá věc je Xavierovo finální řeč ke každému z X-menů. Každopádně naprostá nostalgie to znovu zkouknout. Jednu hvězdu musím dát bohužel dolů za ty poslední díly. ()

Série 5 (1996) (S05) 

Kvůli návratu X-menů v X-men 97 jsem se rozhodl že si dám maraton původního seriálu. Jako malej jsem to miloval a hodně dlouho jsem ani nevěděl že u nás se vysílala jen první  a druhá řada. Po dokoukání té poslední jsem se rozhold že k ní musim něco napsat. 5. série neměla vůbec vzniknout posledních 6 dílů totálně padlo v kvalitě animace a scénáře, každý díl je spíš takový filler o ničem a někteří dabéři se už ani nevrátili např. Gambit. ()

Reklama

Reklama