Reklama

Reklama

Boží mlýny

(seriál)
  • Slovensko Božie mlyny
Česko, 2021, 5 h 33 min (Minutáž: 54–58 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Matěj Kroupa

Hrají:

Martin Myšička, Vincent Navrátil, Eliška Křenková, Robert Nebřenský, Jiří Lábus, Josef Prouza, Petr Prokop, Matěj Ruppert, Jiří Maryško, Jiří Bábek (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál v režii Jana Hřebejka kombinuje thriller s tradicí české kriminální komedie. Váhy v rukou Spravedlnosti jsou někdy natolik zatíženy korupcí, že viník odejde od soudu bez trestu. Děj scenáristů Janka Kroupy a Jana Drbohlava přivádí na scénu partu mstitelů, kteří postrčí kola pomyslných božích mlýnů dopředu. Vždyť jak se zpívá ve známém spirituálu: „Chtěl bych aspoň na chvíli být mlynářem!“ Pokud nejde usvědčit vrahy, podvodníky a násilníky z činu, který spáchali, co jim nastražit past? Nachytat je na jiné jejich slabosti: na jejich pocit nadřazenosti, beztrestnosti, nepostižitelnosti, na jejich chamtivost a ochotu zkoušet stejné špinavé triky zas a znovu. Kriminální zápletky jsou kořeněny humorem a nadsázkou. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

30% — Průtokový zabíječ času bez hlubší myšlenky, kdy po shlédnutí posledního dílu si již ztěží vzpomenete, o co šlo v těch předcházejících. Navíc na rozdíl od prvního dílu, kdy hlavní hrdinové pouze vyvolali nenávist mezi dvěma skupinami padouchů, kteří se pak postříleli navzájem, se s postupem času stávají jejich metody stále diskutabilnějšími a vedou k nelegálním činnostem, přičemž odposlechy by byly to nejmenší, konkrétně mám na mysli manipulaci s tělem mrtvé dívky v posledním díle. Shlédnout se to dalo, ale o morálních otázkách bych radši pomlčel. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková malá televizní pohádka na dobrou noc pro dospělé. Martinovi Myšičkovi ta role sedla.  Líbil se mi v ní. Chvilkami mi připomínal Holmese. Asi to bylo těmi dýmkami. Je to sice hodně naivní, ale mně zajímalo, jak ty zločince vždycky dostanou a taky čím. Podobná organizace by se určitě šikla i v reálném světě. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od nejznámějšího, pravděpodobně nejodvážnějšího a jednoho z nejzkušenějších investigativních novinářů v ČR bych čekal daleko sofistikovanější námět. A bacha na kompromisy v zájmu “dobré věci”. Pro mě byly za hranou. Seriál jako celek pro změnu pod čarou toho, co považuju za kvalitu v oblasti televizní seriálové tvorby. Nevěřil jsem tomu ani Ň. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Nemám rád polopatické vysvětlování (kamerový detail na 5 vteřin), tady navíc umocněné i slovně tím, že to pro jistotu Fait svým kolegům (a pomalejším divákům) na konci epizod celý vysvětlí. Opravdu špatné scénáristicky a herecky slabší rutina. ___ Autor tohoto komentáře byl zproštěn obžaloby, protože dle §226b hodnocení pod 3 hvězdy není trestným činem. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Snad všichni si přejeme takového Myšičku, který by nám doběhl a obalamutil všechny padouchy, které proklouznou pod rukami slepé spravedlnosti. A já osobně jsem se rád díval na to, že mu "volavku" hraje Eliška Křenková a v nezvyklé vedlejší roli tradičně září Jiří Lábus. Klidně bych si dal nášup v podobě dalších šesti případů. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (43)

  • Premiéru si nenechalo ujít 1,3 milionu diváků (15+), seriál byl tak nejsledovanějším pořadem večera i celého dne. (rublik05)
  • Fait (Martin Myšička) ukazuje kadeřnici doklad policisty a ona říká: „To jste vy?“ Fait odpovídá: „To není tak stará fotka.“ Jenže na záběru není žádný doklad totožnosti, jen policejní odznak. (sator)

Reklama

Reklama