Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Diskuze

6thSun

6thSun (hodnocení, recenze)

Tak už z hospodských štamgastů zbyl jenom Zatloukal. RIP Venca Novák.

LAZARUS111

LAZARUS111 (hodnocení, recenze)

je zaujimave ze serial Na zdravi je ma hodnotenie 71% a jedna sa prakticky o to iste.

goodnic

goodnic (hodnocení, recenze)

Je docela zajímavé sledovat ten rozdíl v hodnocení celého seriálu a jednotlivých sérií. Vysvětluju si to tak, že po sériích mají důvod hodnotit jenom lidi, kteří ten seriál viděli celý a tím pádem se jim asi i líbil. Docela by mě zajímalo kolik tady nízko hodnocených seriálů je na tom bídně kvůli lidem, kteří v telce omylem viděli jeden díl a hned si udělali názor na celý seriál.

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Výborný seriál, který si po nějakém času vždy a opět rád pustím :-) jediná a hrozná škoda je, že nevzniklo daleko více dílů, protože by si to ten seriál sakra zasloužil.

Rocky62

Rocky62 (hodnocení, recenze)

Uncanny

On ale ví, že má tisíce fanoušků, který mu to sežerou i s navijákem a nikdo se nebude obtěžovat ověřováním pravdivosti informací. Takže je mu to šumák :D

Uncanny

Uncanny (hodnocení, recenze)

TheSlezy

Až na to, že pěkně kecá. Hned první je blbě. Tři schody tam jsou, ale z venku. Tenkrát to říkal i bývalý ředitel novy pan Železný. Takovej tlustej blbeček co zkopíruje zajímavosti a ještě blbě. :D Proto se tam zvpívá "do naší hodpůdky" a "z té naší hospody", nikoli v hospodě jsou tři schody. Víš, tlouštíku?

na příspěvěk reagoval Rocky62

Uncanny

Uncanny (hodnocení, recenze)

Teda který prase dělalo zvuk! V každém díle a pomalu i v každém záběru je vidět, jak tam lítá mikrofon. Takovej dobytek by měl maximálně držet lopatu někde u kotelny.

Rocky62

Rocky62 (hodnocení, recenze)

pavol.g

53 díl je mýtus, žádný takový neexistuje. Je to jen epizoda s názvem Láska je láska, která byla označena jako nejpovedenější z celé série.

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

jak je to s tím 53-tím dílem? byl vůbec natočen, jak zde někdo poznamenal, anebo zůstal jenom na papíře?

na příspěvěk reagoval Rocky62

strnecka

strnecka (hodnocení, recenze)

Nerozumím, co se komu na tom škváru může líbit. Rádobyvtipné dialogy, které jsou ale úplně pitomé, které pronáší banda ochmelků v hospodě... no pardon, to snad nemůžete myslet vážně. Jestli je tohle odraz národa tak potěš Pánbu. To snad i Esmeralda byla lepší...

DaCimmrman

DaCimmrman (hodnocení, recenze)

Rozhodně dle mého názoru, jeden z nejlepších porevolučních seriálů. Nejvíc se mi líbí Petr Nárožný  coby hospodský Dušek, kterého zahrál nepřekonatelně. Myslím si, že nejvíc vtipných hlášek a grimas má právě on. Pár vybraných dílů, jsou tak narvány vtipnými dialogy, že tohle jen tak někdo v dnešní době nepřekoná a jestliže ano, bude to zázrak v našem televizním rybníčku, kde je víc odpadu než vody... Jinak každý dle svého gusta, ale přijde mi že poslední dobou ty seriály, jsou lehce zapomenutelné. Viz Jetelín, Ohnivé kuře a podobné rádobyvtipné ptákoviny...

na příspěvěk reagoval Bellamy

SomBreRo

SomBreRo (hodnocení, recenze)

Jeden ze vou mých oblíbených seriálu z Novy, druhý je Okresní přebor.

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

Stallone

Je velice hezké že ačkoliv jste křesťan, máte rád tento seriál. Co ovšem moje hlava nechápe a nikdy asi chápat nebude je to, že vy ó mocný odborník na žánr zvaný horor, píšete svůj komentář na 2x. Jednou do sekce komentářů a podruhé do diskuze. 

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Přesto, že jako křesťan neschvaluji vysedávání po hospodách, považuji seriál za výborný. Kvalitu vidím v hereckém obsazení a inteligentním scénáři, u kterého si člověk při sledování odpočine a pobaví. Celá ta partička si dokonale sedla. Mojí nejoblíbenější postavou je Václav Novák. V roli pana domácího vynikající Václav Knop. K seriálu se i po letech stále vracím a pokaždé se skvěle bavím. 

Jonáš: „Dejte mi ještě jednu skotskou."
Jarda: „Skotskou, ano!"
Jonáš: „Poslechněte, je to opravdu skotská?"
Jarda: „No jéje, pane domácí, ta úplně nejskotštější. Podívejte, ten chlap, co mi ji přivez, představte si, ten měl na sobě ještě sukni a ta rejha na pultě, to udělal dudama, jak se tady opíral."

na příspěvěk reagoval frajcz

bouchy02

bouchy02 (hodnocení, recenze)

Thommy91

Kachna zřejmě na vojně byl, dávno předtím, než pracoval v hospodě, ale toto bylo periodické voj. cvičení, konané obvykle jednou za pět let. Kromě toho Kachna mohl být záložka. (Někdo dostal čočku, ale většinou se fotři váleli na kasárnách, šli si zaházet granátem nebo zastřílet a ještě měli žold.) Někdy v 90. letech se tato cvičení zrušila.

bouchy02

bouchy02 (hodnocení, recenze)

stenrik

A proč odstranit? Do r. 2004 normálně platila pravidla pro odvod branců na ZVS, kdo odveden být nemohl, dostal "modrou knížku". Spíš v seriálu jde o rozpor, že jednou Kachna praví, že má modrou knížku a jindy zas chybí, protože je na voj. cvičení.

Thommy91

Thommy91 (hodnocení, recenze)

stenrik

Menzel pivo nepije. Jeho postava ano...Menzel je odpůrce alkoholu a hospod...Mimo to, v celém seriálu herci vždy pili pouze nealko

Thommy91

Thommy91 (hodnocení, recenze)

V díle hazard, když na konci Goliáš zamíchá karty a namíchá Jonášovi co potřebuje, se pak přizná, že to udělal a všichni obdivují jeho schopnosti. No já být Jardou tak tomu malému šmejdovi rozbiju hubu a už nikdy bych ho do hospody nepustil, protože Jardu připravil o vlastnictví hospody a milion korun...

bouchy02

bouchy02 (hodnocení, recenze)

Babula má kotelnu v domě v ulici Zunovská(?) 36, Praha 10. Písmo nečitelné, díl 13. Růžička.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Hospoda je skvělej seriál je sice bohužel pravdou že ze stereotypem a ohraným humorem se u dalších a dalších dílů setkáváme víc a víc ale i přesto si myslím že je to super seriál rozhodně oproti novějším seriálům českým je tohle sto a jedna.

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

"dá se sehnat dobrý auto za 100 tisíc?"

"za sto?, kámoš sehnal Trabanta za 8 a jezdí mu to i v noci" - 52. diel s názvom "Výletník"

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Tento sitcom je tak dobrý, že snad ani není možné, že jej produkovala Nova. Předpokládám , že valnou měrou je dobrý díky nejen režijnímu umění pana Dudka, ale jeho schopnosti angažovat schopné herce, kteří při hraní i myslí a dát těmto šanci hrát jejich scénáře dle svého.

Northman

Northman (hodnocení, recenze)

Nemá někdo tušení v které části Prahy byla hospoda umíštěna (jen v seriálu samozřejmě)?

na příspěvěk reagoval Kacer

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

jinak kdyby žil pan Hlinomaz, tak ten by se tam mezi štamgasty perfektně hodil. Kdo znal pana Hlinomaze, ten měl takový skvělý lidový a peprný slovník. (viz. Chalupáře, atd.)

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

ozzak30

co se týče pana Menzela a piva, Dr. Prášek jakože pil pivo, je vidět občas jak si upije, ale ve skutečnosti měl pod sebou kyblík, kde ho vyplivoval.

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama